Tarta cu ciocolată albă și rodie la miercurea fără carne
Acum ceva vreme m-am alăturat proiectului „miercurea fără carne” pornit de Daniel Botea. Încetul cu încetul am renunțat și la zahăr, dar nu la dulciuri, ci am înlocuit zahărul rafinat cu îndulcitori din Stevia Reubadiana și miercurea fără carne s-a întins pe mai multe zile, devenind pasionată de rețete simple și multe salate.
Eu îmi încep ziua cu o cafea amară de cele mai multe ori. O ceașcă mare, băută pe nerăsuflate, atâta timp cât e fierbinte. Astăzi am făcut o excepție și special pentru această zi am vrut să fac CLOMPI, cea mai celebra omletă oltenească. Lui Daniel îi iese impecabil, mie se încăpățânează să mi se așeze în farfurie o ditamai omleta bucovineană, din două ouă, cu ciuperci și mozzarella.
Tarta cu ciocolată albă și rodie
Prăjitură asta este super simplu de făcut astfel că este impropriu zis că are o rețeta. Formele de tartă le fac de obicei când aprind cuptorul și cum am făcut niște cartofi cu ierburi aromate, usturoi și ulei de măsline, am copt două cruste, din care vă arăt astăzi una.
Aluat Tarta – 2 forme de 20 cm
- 250 g făină alba,
- 125 g unt 80-82% moale,
- 2 linguri îndulcitor
- 1 ou întreg+1 gălbenuș
Se amestecă totul, se frământă un aluat omogen care se dă la rece 1 oră, învelit cu folie.
Din această cantitate ies 12 mini tarte în forme de brioșă sau 2 forme mai mici, precum cea de astăzi. Se întind în tavă pe hârtie de copt și se pun la 180 de grade timp de 15-20 minute sau până devin ușor aurii.
Cremă de ciocolată albă fără zahar
- 250 g frișcă lichidă
- 100 g ciocolată albă fără zahăr
Aceasta este probabil cea mai simplă crema din câte există. Se pune frișca la încălzit, apoi când este fierbinte se ia de pe foc și se adaugă ciocolata. Se amestecă până se topește și se toarnă peste baza tartei. Se lasă la răcit cel puțin o oră și se poate servi decorată după poftă inimii.
Eu am ales rodie, pentru că îmi place combinația dintre sucul acrișor al bobitelor roșii și ciocolata cremoasă.
Frunzele verzi sunt valeriana. Le cresc într-un vas pe balcon și aș fi în stare să le adaug în absolut orice mâncare, atât de mult îmi plac.
Desigur se servește cu moderație, dar ciocolata Sweeteria are cu peste 20% mai puține calorii și niciun pic de zahăr.
Daniel va așteaptă cu mămăligă oltenească, brânză la grătar și un pahar de vin rece.
Haidi bre, ca incepe sa semene a Clompi.
Ce bine arata,mulțumim pentru rețetă.
Arată intr-un mare fel🤤🤤