Miercurea fara carne – Tarta de ceapă, rețeta

Tartă de ceapă
Share the joy

Miercurea fara carne – Tarta de ceapă, rețeta

O opțiune ideală pentru o masă ușoară sunt tartele sărate, însoțite de o salată verde. Acestea nu sunt deloc pretențioase și se pot servi și calde și reci. Așadar astăzi vă aduc o rețetă delicioasă: tartă de ceapă. Dacă sunteți unul dintre cei care adoră această legumă, cu siguranță că vă veți bucură de gustul ei, de asemenea, este o rețetă cu grad zero de dificultate, deși este nevoie de puțin timp pentru pregătirea ei și o fereastră larg deschisă…

Ceapa este un element esențial în bucătăria românească, prin urmare, trebuie să profităm de ea și să creăm preparate diferite care ne permit să ne bucurăm de proprietățile sale nutritive dar și savoarea sa apetisantă atunci când este utilizată în preparate.

Tartă de ceapă – ​​O rețetă simplă și ieftină

Atunci când vrei să impresionezi musafirii poți încerca o tartă de ceapă care este ușor de făcut, cu ingrediente banale și ieftine, o alternativă excelentă la felurile tradiționale.

Ingrediente umplutură pentru 8 porții:Tartă de ceapă, mod de preparare

  • 1 kg de ceapă (ideal galbenă, cea roșie capătă o culoare ciudată)
  • 1/2 linguriță de zahăr brun.
  • 200 ml smântână
  • 1 ou
  • 400 g brânzeturi rase
  • 1 lingură de unt
  • sare și piper după gust

Tartă de ceapă, mod de preparare

Pentru aluat am folosit o foaie de aluat fraged făcută dintr-un gălbenuș, 100 g unt, o linguriță oțet, un vârf cuțit sare și făină cât cuprinde pentru a obține un aluat potrivit de tare, care se întinde cu ușurință în foaie.

Pentru aluat, amestecați într-un vas făina cu untul la temperatura camerei, adăugați apoi oțetul, gălbenușul și sarea și amestecați până se formează aluatul. Fiind un aluat fraged se lasă la frigider, acoperit cu folie de plastic, cel puțin o oră înainte de a fi întins în foaie.

Pentru a pregăti umplutura, tăiați ceapa curățată și prăjiți-o cu unt, așteptați ca lichidul să se evapore puțin și adăugați zahărul, sarea și piperul și mai prăjiți 2-3 minute.

Așezați foaia de aluat într-o tavă rotundă cu diametru de 40 cm. ( sau o tavă mică de aragaz 30/40 cm), presărați deasupra ceapa prăjită, repartizând-o uniform.

Smântână se amestecă cu oul și brânzeturile rase fin, se asezonează după gust și se toarnă în tavă peste ceapă.

Așezați tarta într-un cuptor preîncălzit la 180 °C și coaceți timp de 30-40 minute. Eu folosesc funcția ventilație și este gata în 30 minute.

Tarta de ceapă se servește caldă sau rece, cu un pahar de vin bun!

Tartă de ceapă

Vara, când grădina mamei e plină de salată, „o lipesc” lângă un bol mare de salată verde cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Am preparat această tartă special pentru „miercurea fără carne„, un proiect la care ma alătur și eu ori de cate ori pot.

Daniel va așteaptă si el la o miercure fară carne delicioasa și o rețetă de Conopida gratinata.

Avantajul acestui preparat este că în funcție de preferințele, rețeta poate fi îmbogățită constant. Puteți adăuga și alte ingrediente în umplutură, de exemplu: slănină, șuncă, bacon, ardei, ciuperci etc.

Ideea este să inovezi și să folosești toate ingredientele disponibile în bucătăria ta. Astfel vei avea o tarta delicioasă și vei împiedica risipa de alimente.

2 Comments on "Miercurea fara carne – Tarta de ceapă, rețeta"

  1. Am avut o zi de Miercuri fara carne dedicata cepei, ar fi mers la fix si-un dulce pe baza de ceapa 🙂 Spor!

  2. Am sa incerc sa fac si eu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*