Miercurea fara carne, 10 februarie

Share the joy

Miercurea fara carne, 10 februarie

Incet, incet miercurea fara carne devine traditie. Eu sunt la a patra editie dar pe blog la Daniel Botea gasiti multe meniuri si idei fara … carne.

Miercurea fara carne e o zi oarecare, unicul lucru care e altfel, e lipsa proteinelor care au fost calde candva…

Micul dejun pentru mine e regula, ceva dulce si muuuulta cafea neagra. Astazi am avut un pandispan cu merisoare, fara reteta exacta, galazurat cu ciocolata.

mic dejunLa pranz m-am rasfatat. Am copt legume pe gratar si le-am mancat cu paine prajita si pufoasa cu ciuperci. Combinatia de nuci prajite, ciuperci pe gratar si branza este dementiala, iar pufoasa isi merita numela pe deplin 😉

branza pufoasa DelacoSeara am pregatit un orez indian.

Reteta:

250 – 300 g orez cu bob lung
600 ml supa de legume
2- 3 morcovi
jumatate de ardei rosu
100 g mazare
2 lingurite curry
2-3 linguri ulei de masline
sare

orez indian, miercurea fara carneSe curata morcovii si ardelul, se spala si se taie cubulete. Se calesc in tigaie in putin ulei, iar cand morcovul incepe sa se rumeneasca le scoatem pe o farfurie. Mazarea ( eu am avut congelata) se fierbe separat apoi se scurge si se rezerva langa morcov si ardei.
In tigaie unde am prajit morcovul , punem uleiul si calim orezul pana devine transparent si capata o culoare galbuie. Il stingem cu supa, saram dupa gust si lasam sa fiarba circa 20 de minute, la foc mic, acoperit cu un capac, fara sa amestecam deloc, in acest fel evitam ca orezul sa se taie/terciuiasca. Cand este fiert, adaugam mazarea, morcovii cu ardeiul si praful de curry. Daca va place mancarea picanta se poate adauga un varf de lingurita de chilli.

O alta miercure fara carne, delicioasa si sanatoasa.  Va invit sa trageti cu ochiul si la meniul „miercurea fara carne” a lui Daniel.

Be the first to comment on "Miercurea fara carne, 10 februarie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*