Recenzie „Ultimii copii de pe Pământ…și parada de zombi” de Max Brallier

Ultimii copii de pe Pământ...și parada de zombi de Max Brallier
Share the joy
 • 39
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Recenzie „Ultimii copii de pe Pământ…și parada de zombi” de Max Brallier

Hello readers! La mulți ani în 2021! Să aveți un an superb, cu multe cărți citite!

Astăzi vă aduc în atenție o poveste frumoasă, transpusă într-un film animat care rulează pe Netflix: Ultimii copii de pe Pământ… și parada zombi

Subiectul cărții mi se pare exploatat excesiv în literatura de astăzi. O lume post-apocaliptică dominată de creaturi înfricoșătoare ni se dezvăluie pagină după pagină. Cu siguranță îmi amintește de multe alte cărți și filme cu monștri care par sa ne asalteze din toate părțile, dar de data aceasta umorul este baza principală, iar cei mai tineri cititori sunt publicul său.

Cartea face parte dintr-o serie de trei volume, iar cea de astăzi pe care am găsit-o pe libris.ro, îi are în prim-plan pe patru copii care au supraviețuit apocalipsei zombii. Personajul principal este Jack, un băiat orfan de 13 ani, și prietenii săi ce vor face tot ce pot pentru a supraviețui unui asemenea haos. Jack se consideră un războinic apocaliptic care în încercarea sa de a-și proteja prietenii într-un mod eroic dădea mereu greș.

Ultimii copii de pe Pământ…și parada de zombi

Totul era normal, doar zombii fioroși și monștrii înfricoșători îi dădeau bătăi de cap, până într-o zi când apare un om-monstru foarte dubios care îi fură lui Jack reputația de războinic apocaliptic, salvându-i prietenii.

Timpul dovedește că acel monstru era unul prietenos, cu toate că avea bijuterii din cranii și era o ființă musculoasă și impresionantă. Numele monstrului era Thrull. Acesta i-a condus pe Jack și prietenii săi la o veche pizzerie, unde se aflau mai mulți monștrii, de asemenea prietenoși. Thrull le explică copiilor că această apocalipsă a fost provocată de un zeu imortal, pe nume Rezzoch cel Antic, Distrugătorul de Lumi, care a distrus, de asemenea, și lumea acestor monștrii. Thrull le mai spune că următoarea țintă a lui Rezzoch va fi chiar lumea lor. Monstrul cu chip de om le da un bestiar, drept cadou, un fel de carte pe care ar trebui să o completeze cu informații și dovezi despre zombii și alte abominații care au împânzit tot orașul și lumea lor.

Jack Sullivan este conștient de situația în care se află, dar nu ezită să facă din acea lume monstruoasă, un joc.

Totuși, ceva nu e în regulă… Jack și prietenii săi bănuiesc că Thrull și camaradul său, Bardle, îl slujesc pe Rezzoch în secret. Sau poate nu este nimic altceva decât o banală suspiciune… Dar se mai întâmplă și alte lucruri ciudate care îți dau de gândit, de pilda zombi încep să dispară în mod misterios. Acest lucru ar trebui să fie de bine, dar nu este deloc așa. Așadar te invit sa descoperi ce trebuie făcut pentru a salva lumea de acești monștri.

Mie mi s-a părut foarte distractiv să îi urmăresc pe Jack și prietenii săi plini inocența copilăriei, râzând de apocalipsă în felul lor particular.

Ultimii copii de pe Pământ...și parada de zombi de Max Brallier

Mai bună, mai colorată și mai amuzantă decât serialul Netflix!!!

An aparitie: 2019
Autor: Max Brallier
Ilustratii:Douglas Holgate
Categoria: Literatura Universala
Editie: Necartonata
Nr. pagini: 304
Titlu Original: Last Kids on Earth and the Zombie Parade

Cartea face parte dintr-o serie excelentă și foarte amuzantă, recomandată pentru toate vârstele. Cu un subiect SF, demn de un film de groază, dar adaptat pentru cei mai mici cititori, este cu siguranță o sagă cu mult potențial, care stă la baza serialului animat cu același nume. Amuzantă, simpatică și foarte interesantă, Ultimii copii de pe Pământ…și parada de zombi de Max Brallier este o carte recomandată pentru a introduce acest gen de lectură copiilor, într-un mod plăcut.

Ce spui? Ești gata să înfrunți zombii și să îi stai alături lui Jack?

 • 39
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "Recenzie „Ultimii copii de pe Pământ…și parada de zombi” de Max Brallier"

 1. O carte interesanta,mulțumim pentru recenzie.

 2. Nu am citit cartea! Multumim pentru recenzie!

 3. Mi-ar plăcea să aflu mai multe despre aventurile lui Jack

Leave a comment

Your email address will not be published.


*