Enciclopedia Lumii Pentru Copii – Editura Corint, un mod inteligent de a face copilul sa iubeasca lectura

Enciclopedia Lumii Pentru Copii - Editura Corint
Share the joy

Enciclopedia Lumii Pentru Copii – Editura Corint, un mod inteligent de a face copilul sa iubească lectura

Cărţile sunt cei mai buni prieteni ai copiilor. Acestea stimulează imaginaţia, îmbogăţesc vocabularul, dar totodată îi învaţă şi îi provoacă să descopere şi să experimenteze.

Te-ai întrebat vreodată cum putem motiva copiii să iubească lectura? Cum îi putem face să citească cu plăcere fiecare carte?

Noi părinţii avem în mâinile noastre posibilitatea de a da copiilor harta unei comoari preţioase, îi putem ajuta să descopere dragostea pentru cărţi. Este adevărat că cei mici învaţă prin exemplu şi dacă ne văd citind îi va motiva şi pe ei să citească. Dar mai este ceva, care de multe trecem cu vederea şi anume: cartea în sine.

Dacă în casă nu sunt cărţi, reviste sau ziare, pentru copil va fi dificil să vadă că lectura este ceva important, interesant sau util pentru viaţade zi cu zi. De aceea eu cred că fiecare casă trebuie să aibă măcar un raft de cărţi la îndemâna copiilor.

Achiziţionarea cărţilor pentru copii nu înseamnă o cheltuială ci va fi o investiţie bună în vocabularul şi inteligenţa acestora.

Chiar de foarte mici, copiii ar trebui să aibă printre jucăriile lor şi câteva cărţi. Câteva pagini, cu ilustraţii mari, colorate, care atrag atenţia şi încurajează copii să le răsfoiască. Cu timpul acest lucru va deveni un obicei, pe care cei mici îl vor adopta şi aşa se va naşte un mare cititor.

Fiul meu are 8 ani. Citim împreună şi discutăm despre subiectul cărţilor. Eu îi povestesc ce se întâmplă cu eroii cărţii mele, iar el îmi relatează întâmplări din cartea sa.
Petrecem momente extraordinare discutand despre tot felul de lucruri, nu le-as schimba cu nimic altceva.

Când am descoperit site-ul Editurii Corint, înainte să caut o carte pentru mine, am căutat cărţi adecvate categoriei de vârstă în care se încadrează. Am fost teribil de fericită când am descoperit atâtea volume care i-ar putea stârni interesul.

Site-ul este foarte bine structurat şi are o ofertă bogată, pentru gusturile fiecărui cititor. Comenzile peste 70 de lei au transportul gratis, iar cărţile sunt excepţionale.

Aşadar de această dată am lăsat iepuraşul să bage în tolba lui 3 cărţi, ideale pentru această mini vacanţă. Am cumpărat pentru cel mic o enciclopedie fabuloasă şi 2 volume cu nişte poveşti foarte interesante.

Carti Pentru Copii - Editura Corint

Enciclopedia Lumii Pentru Copii – Editura Corint, recenzie

Tip copertă:     Hardcover
Format:     28,6 x 22,6 cm
Editura:     Corint
An apariție:     2014
Număr pagini:     208

Astăzi vă vorbesc despre enciclopedie, o carte care tăinuieşte între coperţile ei, cele mai incitante secrete. O carte pe care orice părinte ar trebui să o cumpere pentru copilul său.

Descriere:

Secretul unei educații solide este accesul la informații, iar Enciclopedia lumii pentru copii este o carte de referință. Ideal ca ajutor la teme sau doar pentru a fi răsfoit în timpul liber, acest volum oferă informații din domenii extrem de diverse: Universul, Planeta Pământ, Planeta vie, Corpul uman, Tari și popoare, Istoria lumii, Arta și cultură.

Enciclopedia Lumii Pentru Copii - Editura Corint

Cartea cuprinde informații explicate pe înțelesul copiilor. Domenii diverse sunt expuse prin imagini care captează atenția celor mici și ii fac să înțeleagă mai bine explicațiile.

Fiecare imagine este amănunțită, clară, de calitate, iar scrisul mare și propozițiile scurte, fac mai ușor de asimilat și parcurs cartea. Fiecare capitol este împărțit în paragrafe, informații cheie și explicații perfect adaptate pentru a răspunde la întrebările unui copil. Fiul meu o adoră.

De altfel, jumătate din biblioteca lui este compusa din enciclopedii, fapt care îl face uneori sa îmi explice unele lucruri care pur și simplu ma uimesc și mă fac sa fiu mulțumită de alegerea acestor cărți care nu doar ca îi hrănesc curiozitatea, dar îi îmbunătățesc bagajul de cunoștințe într-un mod plăcut și atractiv.

Informații variate din diferite domenii, un ansamblu de cunoștințe de bază din opt domenii diferite, vor ajuta copilul să înțeleagă mai bine unele lucruri din viaţă dar, totodată îl pot ajuta la teme.

Clare și concise, informațiile se completează una pe alta, cartea fiind atent structurată pe domenii, cu trimiteri la subiecte înrudite aflate la pagini diferite.

Fiecare domeniu conține cele mai importante informații pe care oricine ar trebui să le ştie. Casetele Citiți și îl ajută pe copil să înțeleagă mai bine subiectul tratat și totodată să își facă o idee clară și concisă asupra a tot ce citește, fiind capabil ulterior să explice ce a citit și mai ales ce a înțeles.

Bogat ilustrată și interesantă, a devenit enciclopedia preferată de fiul meu.

Enciclopedia Lumii Pentru Copii – Scurta descriere:

Spaţiul

 • Ce planete îl compun, ce este un an-lumină, o eclipsă, un asteroid?
 • De ce Marte este numită Planetă Roşie şi Pământul planeta albastră?
 • Cine a ajuns primul în spaţiu şi ce a găsit acolo?

Planeta Pământ

 • Cum este alcătuit Pământul?
 • De ce este marea sărată şi de ce apar mareele?
 • De ce plouă şi ce sunt oceanele?
 • Totul despre fenomenele naturale apărute pe suprafaţă Terrei…

Planeta Vie, natura şi secretele ei

 • De ce au plantele rădăcini sau de ce îşi pierd arborii frunzele?
 • Care sunt speciile pe cale de dispariţie şi care sunt cei mai periculoşi şerpi?
 • Vrei să afli totul despre începutul vieţii şi evoluţiei? În această enciclopedie vei afla răspunsul la multe din întrebările tale.

Corpul uman

 • Cum funcţionează creierul şi celelalte organe de simţ?
 • De ce avem doi ochi, care sunt părţile corpului şi din ce sunt alcătuite?
 • Povestea dinţilor şi de ce se cariază?

Ţări şi popoare

 • Ce sunt continentele şi cum sunt împărţite? Popoare, tari, granițe…

Istoria

 • Vrei să ştii totul începând de la primele aşezări omeneşti, Egiptul antic, revoluţii, războaie şi lumea modernă?

Ştiinţă şi tehnologie, hărţi diagrame şi fotografii, transformă această enciclopedie într-o carte deosebit de interesantă pentru toate vârstele.

Pe site-ul edituracorint.ro, găsiți tot felul de enciclopedii care vor stârni interesul copiilor și vor aduce un plus, îmbogăţind bagajului de cunoștințe care mai târziu îi vor ajuta la școală. În plus, fiecare carte comandată primește cadou un semn de carte care vor trezi curiozitatea asupra altor volume apărute la aceeași editura.

Enciclopedia Lumii Pentru Copii de la Editura Corint, este o carte pe care o recomand tuturor.

2 Comments on "Enciclopedia Lumii Pentru Copii – Editura Corint, un mod inteligent de a face copilul sa iubeasca lectura"

 1. Baiatul meu nu are aceasta carte si am sa i-o cumpar.

 2. Enciclopediile de astazi sunt extreme de frumoase. Si nepotilor mei le plac. Multumesc pentru acest site, e mult mai bine decat sa caut in librarii. Nu stii daca ofera si reduceri daca iau mai multe carti?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*