Jurnalul unui câine poznaș de James Patterson și Steven Butler, recenzie carte pentru copii

Jurnalul unui câine poznaș de James Patterson și Steven Butler, recenzie carte
Share the joy
 • 87
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Jurnalul unui câine poznaș de James Patterson și Steven Butler, recenzie carte

Cred că cel mai distractiv și relaxat mod de educare a copiilor este prin lectură. De aceea vă spun adesea cât este de important să insufli copiilor obiceiul de a citi, deoarece cărțile aduc nenumărate beneficii pentru dezvoltarea fiecărei persoane.

Lectura îi ajută pe cei mici să-și dezvolte imaginația și să învețe despre lumea din jurul lor. În plus, le îmbunătățește vocabularul și aduce beneficii pentru memorie și concentrare. Totodată cititul contribuie la o mai mare agilitate mentală și la creșterea culturii lingvistice. De asemenea, așa cum am spus de multe ori, cărțile îi ajută pe cei mici să învețe să își exprime mai bine ideile și sentimentele, generând o empatie mai mare, contribuind la înțelegerea celorlalți, copiii devenind astfel mai toleranți.

Discuția despre cât de mult trebuie sa citească sau ce lectură este bună pentru copilul tău este veche și sunt multe recomandări din partea tuturor. Însă eu v-am relatat de multe ori că nu l-am obligat pe pustiul meu să citească, ci bazându-mă pe curiozitatea nativă a copiilor, i-am lăsat la îndemână tot felul de cărți. Când am observat că preferă un anumit tip de poveste sau chiar un scriitor, atunci mi-am îndreptat atenția spre alte cărți asemănătoare. Și i le-am cumpărat, lăsându-le întotdeauna pe raftul de jos al bibliotecii.

Astăzi copilul meu are aproape 11 ani și este capabil să își aleagă singur o carte de pe un site precum Editura Corint, de unde este volumul de astăzi, bazându-se doar pe descrierea oficială, de cele mai multe ori zicându-mi că a mai citit cutare carte de același autor și i-a placut și de asemenea poate să îmi explice ce a înțeles din cartea respectivă. De-a lungul timpului a citit enorm de multe cărți, unele dintre acestea având recenzia pe blog. Iar între toți autorii, James Patterson a fost primul care l-a cucerit cu poveștile sale haioase.

James Patterson a devenit pasionat de scrierea cărților pentru copii, în special pentru micii cititori reticenți, pentru că propriul sau fiu a fost unul dintre aceștia, iar colaborarea cu Steven Butler a produs cu siguranță o carte care face ca orice cititor mofturos să se îndrăgostească de lectură.

Jurnalul unui câine poznaș de James Patterson și Steven Butler, recenzie carte pentru copii

Această carte l-a făcut pe fiul meu să radă în hohote de la prima pagină, Petterson știind cum să atragă copiii cu umorul său obraznic și cuvinte pe care cei mici le identifica ca fiind „de oameni mari”…

Cartea, scrisă la persoană întâi, ne relatează viața din perspectiva unui câine, unde lucrurile stau un pic altfel și omul se află în locul în care noi așezăm de obicei cățeii și este privit ca om de companie.

Lectura cărții Jurnalul unui câine poznaș este ușoară, ilustrațiile atrăgătoare, iar povestea este o relatare minunată asupra relației de prietenie dintre un băiat și câinelui său.

Textul este atent alcătuit, potrivit și pentru copii mai micuți de 8 ani, cu capitole scurte și o mulțime de imagini grozave, schițate de Richard Watson. De altfel toate cărțile pe care le-am avut până acum de acest autor au aceste imagini grafice care îi fac pe cei mici să radă în hohote, înțelegând mai bine ce se întâmplă în fiecare capitol.

Jurnalul unui câine poznaș de James Patterson și Steven Butler, pareri

Jurnalul unui câine poznaș, descriere oficială

În sfârșit, pot să vă spun povestea mea!
Viața de cățel nu e întotdeauna simplă, dar nu e nici plictisitoare! Am atâtea să vă spun:
1. Cum protejez curtea de veverițe, de ratoni, de păsări, de ratoni… și, mai ales, de ratoni!
2. Cum adulmec totul pe stradă în căutare de știri proaspete.
3. Cum apăr cotețul familiei de monstrul care locuiește în debara – aspiratorul!
Iar lucrurile se complică și mai mult: eu și omul meu de companie suntem obligați să urmăm cursurile unei școli de bune maniere (canine), altfel mă voi întoarce la adăpostul de câini!
Pregătiți-vă pentru o aventură HAMtastic de HAMuzantă!

Ei bine, Junior este cel mai nou membru al familiei Prindosu! După ce a fost adoptat dintr-un adăpost de căței de Mariham și familia sa, Junior are o viață fantastică în casa acestora, având totul ce poftește inima sa de cățel. Bine… sunt și câteva inconveniente precum aspiratorul din debara sau ratonii din curtea din spate, care îl sperie de moarte.

Dar necazul pare să-i urmeze pe Junior și prietenii săi de la adăpostul pentru câini, oriunde merg. Nici în parcul local nu este în siguranță!

Junior este fericitul proprietar al unui om de companie, așa cum îl numește el pe stăpânul sau. Acesta este în opinia lui un baiat foarte bun. Îl lasă pe Junior să doarmă pe patul său, îl duce la plimbare în parcul de câini și nu pare deranja de trăsnăile sale.

Din nefericire, Junior nu este foarte ascultător și chiar face intenționat lucrurile pe dos și de aici încep tot felul de aventuri amuzante pentru care este în pericol să se întoarcă la adăpostul de câini.

Cei doi, stăpân și câine, trebuie să învețe să aibă încredere unul în celălalt, să se respecte și să se ajute reciproc pentru a rămâne împreună. Norocul lui Junior este că omul lui de companie este dispus să facă orice pentru a-l păstra, chiar dacă asta înseamnă confruntarea cu oamenii mari…

Pe lângă că este foarte amuzantă, cartea are și o latură educativă. Aceasta îi va ajută pe micii cititori să înțeleagă despre nevoile unui cățel de companie și responsabilitățile pe care le au stăpânii lor.

Cartea are un glosar amuzant, câteva rebusuri și o grămadă de hărți și desene care îi vor captiva pe cei mici.

Ce spui? Ești pregătit să citești jurnalul celui mai poznaș cățel?

 • 87
 •  
 •  
 • 1
 •  

2 Comments on "Jurnalul unui câine poznaș de James Patterson și Steven Butler, recenzie carte pentru copii"

 1. Trandafir Mihaela Anabela | august 4, 2019 at 1:37 pm | Răspunde

  pare o carte captivanta chiar si pt oamneii mari😍🤗 abea astept sa mai creasca fiimea sa. i iau carti pt citit

 2. Valeria Chertes | august 4, 2019 at 3:38 pm | Răspunde

  Pare o carte foarte drăguță,mulțumim pentru recomandare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*