Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, recenzie carte pentru copii

Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, recenzie carte
Share the joy
 • 47
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, recenzie carte

– Miau!
Astăzi vă aduc în atenție una dintre cele mai hazlii cărți pentru copii, Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, carte pe care fiul meu a citit-o de două ori într-o săptămână.

Așadar, dacă îți plac pisicile sau dacă copilul tău adoră pufoasele alintate, atunci acest volum nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă.

Annie M. G. Schmidt a fost numită drept „regina literaturii olandeze pentru copii”, iar Domnișoara Miau, publicată prima dată în 1970, este una dintre cele mai cunoscute și iubite cărți ale sale. De fapt, în 2001 a fost ecranizată într-un film care a avut un succes enorm fiind apreciat de public și critici deopotrivă.

Cartea este o poveste minunată, iar coperta are un design frumos, care îi atrage pe cei mici. De altfel l-am surprins pe copilul meu mângâind cu degetele pisicuțele de pe copertă, atras de felul în care se văd.

An aparitie: 2019
Autor: Annie M. G. Schmidt
Colectie: Arthur. Classic Yellow
Editie: Cartonata
Editura: GRUPUL EDITORIAL ART
Nr. pagini: 160
Varsta: +10 ani

Fiind o carte pentru copii, nu o să insist foarte mult, dar pe cuvânt că merită să o cumpărați! Și spun asta după ce am văzut cu câtă plăcere a citit puştiul meu acest volum.

Limbajul nu este pretențios, cartea fiind pe înțelesul categoriei de vârstă peste 10 ani.

Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, recenzie carte

Tânărul Tibbe este foarte timid și are probleme cu editorul său pentru că a scris doar știri despre pisici. Un pasionat de feline, iubitor de pisici, Tibbe este prea nesigur pentru a căuta povești reale din surse umane. Din fericire pentru el, face în scurt timp cunoștință cu tânăra misterioasă pe nume Miau, pe care o salvează după ce ea este urmărita de un câine.

Tibbe este un reporter mediocru la un ziar local și o reîntâlnește pe domnișoara Miau într-o noapte când aceasta îi intră în casă de pe acoperișul din fața ferestrei sale.

Domnișoara Miau pare să știe totul despre pisicile din oraș și devine o sursă de știri pentru tânărul reporter, care este timid și nu prea se pricepe la meseria sa.

El îi oferă adăpost în casă sa, unde observă amuzat apucăturile ei pisicești. Cireașa de pe tort este felul în care îl anunță că poate comunica cu toate pisicile din cartier, pentru că, susține ea, obișnuia să fie o pisică.

Dacă cineva știe tot ce se întâmplă în oraș, aceasta nu poate fi decât domnișoara Miau care este conectată la toate lucrurile care se petrec în micul orășel. Ba mai mult, ea pare să înțeleagă tot ce vorbesc pisicile din vecini între ele.

Astfel că datorită secretelor pe care această i le destăinuie lui Tibbe, tanarul reporter începe să descopere afacerile murdare ale unui ticălos local care conduce o organizație pentru protecția animalelor ca acoprire.

Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, recenzie carte

Domnișoara Miau a fost o pisică toată viața ei, asta până a devenit om! Acum locuiește în apartamentul lui Tibbe și îl ajută să-și păstreze slujba de jurnalist, culegând informații de la Agenția de presă pentru pisici… nu mă întrebați, dar fiul meu pare să fie tare încântat că pisicile au o agenție a lor

Domnișoara Miau este un pic ciudată. Îi place să stea pe acoperișuri printre pisici, cărora le duce peste și se cățără în copac când aude lătratul unui câine. Dar pe Tibbe nu pare să îl deranjeze acest comportament excentric pentru că lui îi plac foarte tare pisicile.

Tânăra acționează întotdeauna cattish: scuipă, șuieră și se freacă de oameni! Poate să vorbească chiar și cu pisicile… și uite așa își păstrează Tibble slujba, ba mai mult, acesta începe să îşi clădească o carieră de succes.

Prietenia ei se dovedește de neprețuit pentru Tibble , deoarece îi livrează tânărului reporter cele mai fierbinți știri.

În curând, pisicile – un echipaj compus din membri cu personalități ciudate și distincte – îi pun pe tavă o poveste suculentă despre un răufăcător al orașului. Povestea este atât de incredibilă, încât

Tibbe trebuie să găsească o modalitate de a-și demonstra credibilitatea atunci când niciun martor uman nu vine să sprijine relatarea pisicilor.

Cred că această este o carte bună pentru toți copii, dar fetele o vor adoră. Când Miau se transformă într-o doamnă, toți vom învăța ca este vorba de a avea grija de cineva, în acest caz de a o ajuta să fie un om bun și să nu rănească pe nimeni cu unghiile ei foarte ascuțite și roz și cred că fetele vor adora acest detaliu.

Ce spuneți? Îndrăzniți să vă alăturați lui Tibbe și domnișoarei Miau să îi ajutați să descopere răufăcătorii?

Cartea o puteți achiziţiona de pe site-ul Libris și cred ca este o lectură grozavă pentru vacanţa de vară.

– Miau!!!

 • 47
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Domnișoara Miau de Annie M. G. Schmidt, recenzie carte pentru copii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*