O igiena orala corecta te protejeaza de carii

Share the joy

O igiena orala corecta te protejeaza de carii

Stiai ca igiena orala ofera indicii despre starea general de sanatate, sau ca problemele din cavitatea bucala pot afecta restul corpului? Acest lucru inseamna ca trebuie sa acordam o mai mare atentie problemelor cu dintii si sa apelam la tratamente stomatologice in Brasov ori de cate ori este nevoie.

La fel ca multe zone ale corpului nostru, gura este plina de bacterii. Nu va panicati, cele mai multe dintre ele sunt inofensive. In mod normal, sistemul natural de aparare a organismului dar si o igiena orala corespunzatoare pot pastra aceste bacterii sub control. Cu toate acestea, fara o ingrijire corespunzatoare, bacteriile pot ajunge la niveluri care ar putea duce la infectii orale sunt sunt cariile si afectiunile gingivale.

Pentru a evita complicatiile si tratamentele stomatologice costisitoare este important sa fim constieti cat este de important sa ne prezentam la consultatii regulate pe parcursul unui an.

Te intrebi de ce toti medicii dentisti recomanda ca peste 6 luni sa te prezinti pentru o alta consultatie? Este simplu. Vizitele regulate sunt esentiale pentru mentinerea sanatoasa a gingiilor si a dintilor. In cazul in care este nevoie de anumite tratamente stomatologice medicul stomatolog iti va indica cele mai bune proceduri si iti vei face o alta programare. In cardul unei vizite la dentist, medicul va evalua starea de sanatate a gingiilor, saliva, micarea articulatiilor maxilarului, va acorda o atentie deosebita placii bacteriene si a tartrului. Daca nu sunt probleme vei pleca acasa, iar in cazul in care medicul va observa o carie sau alte probleme te va programa pentru alte tratamente.

Daca vei respecta indicatiile mediului stomatolog si te vei prezenta la vizitele recomandate, te vei bucura de dinti sanatosi si frumosi si mai putine interventii neplacute. Pe langa faptul ca este nevoie sa ne prezentam la medicul stomatolog pentru control dar si pentru micile probleme care  apar, este nevoie si de o igiena orala corecta.

consultatie orala

Pentru a proteja sanatatea orala este nevoie de o igiena orala corespunzatoare zi de zi:

  • Perie dintii de cel putin doua ori pe zi
  • Foloseste ata dentara
  • Inlocuieste periuta de dinti o data la trei luni
  • O dieta nesanatoasa si mai putine dulcuri
  • Controale regulate si tratamente stomatologice corespunzatoare
  • Evita consumul de tutun
  • Contacteaza medicul stomatolog imediat ce apare o problema de sanatate orala.

Ai grija de sanatatea orala, este o investitie pentru sanatatea ta si un zambet perfect.

Be the first to comment on "O igiena orala corecta te protejeaza de carii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*