Curaprox BE YOU – Taste Pack și periuțe de dinți care te feresc de carii

curaprox review
Share the joy

Curaprox BE YOU – Taste Pack și periuțe de dinți care te feresc de carii

Hello ladies
Astăzi vreau să vorbesc despre un lucru pe care îl folosim în fiecare zi, dar de multe ori nu știm cum să îl alegem: periuța de dinți.

Despre igiena orală eu vă vorbesc foarte des pe blogul meu. În mare parte pentru că mi se pare că este cel mai important pas pentru sănătatea întregului organism, apoi pentru că încerc să îi ofer fiului meu o viață fără dureri de dinți, programări la stomatolog și desigur fără temuta freză care te scapă de carii.

Chiar zilele trecute v-am povestit despre periuțele interdentare de la Curaprox Romania și v-am explicat de ce este important să le folosim zilnic. Acum o să vă povestesc despre cele mai aromate paste de dinți și cele mai complexe periuțe de dinți de pe piață: Curaprox, produse în Elveția.

curaprox review

Știm că pentru a menține un zâmbet frumos, alb și strălucitor este fundamental să avem o igienă dentară corectă. Cu toate acestea, atunci când cumpărăm periuțe de dinți din supermarket, oferta este atât de variată, încât devenim confuzi și rareori cumpărăm o periuță adecvată, de cele mai multe ori alegând-o după numele brandu-lui sau după preț.

Nici când vine vremea să o utilizăm, în general nu o facem corect ci „frecăm” la propriu, contribuind la erodarea smalțului și lezarea gingiilor. Așadar pornim din start cu un pas greșit în îngrijirea dinților.

Sunt mii de modele de periuțe de dinți, de toate dimensiunile, formele și culorile. Dar care este cea mai bună pentru noi?

Adevărul este că astăzi sunt atât de multe animații și atât de multe reclame ne induc în eroare și ne fac să credem că cea mai bună periuță de dinți este una care are diverse striații și perii de diferite înălțimi, arătându-ne cum această curată peste tot.

Ei bine, în majoritatea cazurilor reclama la acestea este doar marketing și v-am explicat în articolul trecut că spațiile interdentare nu vor putea fi curățate perfect decât cu o periuță interdentară, nicidecum cu o periuță de dinți ai căror peri sunt așezați în scări sau au diverse forme.

Uitați-vă în jur și observați câți oameni au carii interdentare, cele dintre incisivii din față fiind cele mai vizibile. Așadar o igiena orală completă cuprinde și periuțe interdentare pe lângă cele mai bune perii de dinți și produse adecvate.

Periuțe de dinți Curaprox, de ce sunt mai bune?

Curaprox sunt o experiență nouă pentru mine. Tare frumoase și colorate au mai multe filamente în capul periuței, numele periei fiind dat chiar de numărul acestora.

periute de dinti curaprox

Față de alte modele de pe piață care au în medie între 500 și 800 de fire, periuțele Curaprox se găsesc în trei variante , acestea fiind categorisite după numărul filamentelor care compun capul periuței.

 • Ultra Soft – 5460 filamente – recomandată celor cu gingii sensibile care necesită un periaj foarte delicat;
 • Super Soft – 3960 filamente – pentru cei care doresc un pic mai multă rezistență din partea periuței de dinți și mai multă grijă pentru gingii, comparativ cu o periuță normală;
 • Soft – 1560 filamente – recomandată persoanelor obișnuite cu periajul hard.

Periuțele de dinți obișnuite au perii din nailon cu o grosime/duritate, mai mică sau mai mare. Și oricât de soft am alege periuța, în prima săptămână, perii de nailon se vor deforma și vor avea impact negativ asupra dinților și gingiilor.

De ce sunt periile Curaprox diferite și mai bune decât cele de pe piață?

Există aproape tot atâtea motive ca filamentele din capătul lor!

periute de dinti curaprox

Noi avem periuțe Curaprox ultra soft 5460. Filamentele care compun capul periuței au grosimea de doar 0,10 – 0,15 mm, extra moi și delicați. Iar fiul meu utilizează periuța de dinți Curaprox CS 7600 Smart. aceasta este mai  este mica, dar curata perfect dantura. Cele 7600 de filamente CUREN® formează o suprafață densă care asigură o curățare delicată și eficientă. Filamentele au un diametru extrem de mic, de doar 0.08 mm.

Periile dure nu ajung la placa bacteriană formată la marginea gingiei decât dacă apăsăm, ceea ce poate duce la deteriorarea gingiilor în timp. Presiunea excesivă de periere cauzează leziuni pe termen lung, cum ar fi hipersensibilitatea la căldură, la rece sau durere în zona de contact cu gingia a dintelui.

curaprox periute dinti de calitate

Ei bine periile de dinți Curaprox nu afectează gingiile. Acestea au filamente de poliester CUREN® care nu absoarbe umezeala și nu se deformează.

Densitatea filamentelor permite acoperirea mai eficientă a zonei de periere, în plus este suficient să faci mișcări delicate, de „măturare” a dinților fără să freci.

Periile de dinți Curaprox au un mâner octogonal ergonomic și înclinat pentru o aderență optimă și un unghi de curățare de 45 °.

curaprox review

Pastă de dinți BE YOU Curaprox – Taste Pack

Cele șase paste de dinți elvețiene din noua gamă BE YOU de la CURAPROX vin în șase culori exuberante, fiecare cu aromă ei seducătoare, și transformă rutina periajului zilnic într-un moment de exaltare juvenilă.periute curaprox pentru copii

Prospețime și frumusețe bucurie pură pentru gură, aromă și gust exotic… cam la asta se poate rezumă o descriere a acestor paste de dinți.

BE YOU Curaprox taste Pack este minunat și fiul meu l-a acaparat. Ideal realizat, pentru ca fiecare să poate testa gama BE YOU Curaprox , acest set este tot ce se poate cere de la o pastă de dinți de calitate: protejează împotriva cariilor dentare, oferă o respirație proaspătă și de durată, ajută dinții sensibili, stimulează glandele salivare, previne apariția aftelor, albește delicat, reduce placa și îngrijește gingiile.

Datorită delicateții sale și a nivelului scăzut de abraziune, pasta de dinți Curaprox Be You este potrivită pentru îngrijirea dentară de seară. În combinație cu periuța de dinți potrivită, gingiile stimulate pot absorbi în mod optim extracte de plante benefice.

Pasta de dinți pe bază de plante revitalizantă este de asemenea potrivită pentru dinți sensibili iar aroma sa îți îmbată simțurile. Cei mici le vor adora!

 • RISING STAR – grapefruit și bergamotă
 • PURE HAPPINESS – piersică și caisă
 • CANDY LOVER – pepene roșu
 • CHALLENGER – ienupăr și curcuma
 • DAYDREAMER – mure și lemn dulce
 • EXPLORER – măr verde și aloe

periute curaprox pentru copii

În concluzie, ne-au plăcut foarte tare. Voi continuă să folosesc aceste produse și cu siguranță le voi cumpăra din nou.

Tu cum ai grija de dantura ta și a copiilor tai?

2 Comments on "Curaprox BE YOU – Taste Pack și periuțe de dinți care te feresc de carii"

 1. Valeria Chertes | iunie 13, 2019 at 1:23 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru recomandare,foarte interesante.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*