Albirea dinților, un pas important pentru sănătatea orală și frumusețea personală

albirea dintilor
Share the joy

Albirea dinților, un pas important pentru sănătatea orala și frumusețea personală

Să recunoaștem… suntem înconjurați de tentații care se transformă în vicii cât ai clipi. O cafea negră dimineața, o ceașcă de ceai negru, un pahar de vin roșu, iar pentru unii chiar și tutunul, sunt lucruri care nu lipsesc din rutina zilnică. Dar cum fiecare acțiune are și consecințe, toate acestea atentează la frumusețea și sănătatea dinților, pătând smalțul și contribuind la o imagine inestetică a zâmbetului.

Principalul motiv pentru care o persoană decide să se supună unui tratament de albirea dintilor se datorează modificării tonului smalțului dentar. Schimbarea culorii acestuia este în general asociată cu consumul de alimente și băuturi care pătează stratul extern al dinților, precum ar fi cafea, cola, vin roșu, tutun, fructe de pădure etc., dar chiar și în absența acestora se întâmplă ca odată cu înaintarea în vârstă, dintele să devină mai întunecat datorită îngălbenirii dentinei, care este stratul interior al dintelui și al rădăcinii acestuia datorită demineralizării.

De-a lungul vieții, dinții sunt supuși unei uzuri constante, nu doar pentru că mușcăm și mestecăm, dar și pentru că în gură se formează acizi care erodează constant stratul superior al smalțului, degradând progresiv elementele celulare.

În general apelăm la paste de dinți și apă de gură, care promit albirea dinților fără să ne întrebăm cât costă albirea dinților, trăind cu impresia ca un astfel de tratament este un lux. Dar nu este asa, pentru că de la an la an prețul unor astfel de proceduri scade considerabil în timp ce metodele farmaceutice nu are efecte la fel de uimitoare ca un tratament profesional de albire dinți. Desigur că sunt mulți care apelează la diverse metode de albire dentară, punând în pericol sănătatea și frumusețea zâmbetului.

Metodele precum spălatul dinților cu sare sau bicarbonat sunt destul de agresive, contribuind la erodarea accelerată a smalțului dentar, de aceea pentru tratamente albire dinți, cel mai bine este să apelăm la medicul stomatolog.

Produsele folosite în cabinetele stomatologice au o concentrație adecvată de agenți care albesc smalțul dinților. Procedura de albire dinți este rapidă, nedureroasă și urmată de o igienă orală riguroasă, efectuată timp de cel puțin două minute și de trei ori pe zi, asigură menținerea culorii după albire dentară pentru o perioadă foarte lungă de timp.albirea dinților

Tratamentele trebuie să fie recomandate de dentist

Medicii dentiști recomandă ca tratamentul de albirea dinților să fie efectuat doar în clinici stomatologice sub supraveghere medicală de specialitate. Noile tratamente de albire dinți, precum cele de la clinica Trident, folosesc un gel special care este activat cu ajutorul laserului sau a luminii polarizate. Față de metodele clasice de albirea dinților, procesul de albire dentară cu ajutorul laserului stomatologic are un efect imediat și poate schimba culoarea danturii cu până la 8 nuanțe.

Albire dinți preț

Dacă ai ajuns aici căutând albire dinți preț trebuie să îți spun că există și efecte secundare precum creșterea sensibilității danturii. Desigur că pentru a reduce acest disconfort se recomandă o pastă de dinți cu un conținut ridicat de fluor și evitarea alimentelor reci sau calde pentru 24 de ore.

Pentru albire dinți prețul poate fi diferit de la clinică la clinică, însă trebuie să fiți atenți și la procedeul folosit, pentru că prețul este în funcție de acesta.

Niciun pacient nu ar trebui să înceapă un tratament albire dinți fără avizul medicului dentist și fără o examinarea orală în prealabil, deoarece tratamentele de albire dentară sunt personalizate, adaptate pentru fiecare pacient, de aceea cât costă albirea dinților poate varia de la un pacient la altul.

Medicul stomatolog va fi cel care va recomanda tratamentul adecvat pentru caracteristicile gurii fiecărui pacient, fie albirea unei arcade întregi, fie doar câțiva dinți, în funcție de fizionomie și de felul în care se vede dantura în momentul în care pacientul râde sau vorbește.

Pro și contra tratamentului albire dentară

Avantajul este că este un tratament de albire dinți preț de câteva minute este relativ ușor pentru a îmbunătăți aspectul dinților și prin urmare, îmbunătățește enorm aspectul zâmbetului fără a produce daune ireversibile danturii, cum se întâmplă în cazul albirii dinților cu diverse produse achiziționate online.

Medicii stomatologi avertizează că albirea dinților este înainte de toate o procedură medicală cu un rezultat estetic, dar întotdeauna trebuie luată în calcul sănătatea dinților fiecărui pacient, de aceea tratamentul de albire dinți se face doar în cabinetul stomatologic.

La clinica Trident vă așteaptă o echipă de medici tineri, de o înaltă calificare, ce oferă servicii aliniate la standarde europene. Pentru ca utilizează doar materiale de cea mai bună calitate, vei primi un certificat de garanție. Acest document vă garantează atât profesionalismul, cat și durabilitatea calității procesului stomatologic.

1 Comment on "Albirea dinților, un pas important pentru sănătatea orală și frumusețea personală"

  1. Nu am apelat niciodata la o albire profesionala a danturii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*