5 reguli pentru utilizarea corecta a lentilelor de contact

Share the joy

5 reguli pentru utilizarea corecta a lentilelor de contact

O privire seducătoare poate fermeca o inimă, are capacitatea de a deschide uşi şi poate cuceri o întreagă lume.

Culoarea lentilelor de contact vă poate permite şi facilita acest lucru. Cu ajutorul lentilelor colorate, puteti schimba surprinzător felul în care cei din jur vă privesc, dar mai ales felul în care voi îi priviţi pe ei.

Produsele cosmetice, pot îmbunătăţi aspectul general şi mai presus de toate, expresia fetei, însă lentilele de contact colorate pot schimbă spectaculos fizionomia.

Acum ceva vreme v-am povestit despre primele mele lentile de contact, apoi am împărtăşit cu voi câteva sfaturi despre cum să alegem culoarea potrivită. De atunci port zilnic lentile. Pur şi simplu le ador, uneori le schimb de câteva ori doar pentru simpla plăcere de a-mi vedea privirea .. în altă culoare.

După cum v-am povestit, după ce învăţaţi să le puneţi rapid fără a chinui mult ochiul, nici măcar nu veţi şti că le purtaţi. Nu se simt absolut deloc pe ochi dar, oferă o imagine plăcută.

Cu toate acestea, trebuie să aveţi grijă când achiziţionaţi şi  utilizaţi lentile de contact colorate, să respecati anumite reguli de igienă şi purtare.

lensa.ro

Reguli pentru utilizarea corecta a lentilelor de contact

Producători de lentile de contact vă recomandă să achiziţionaţi lentilele din magazine de prestigiu, deoarece în acest mod ne asigurăm că lentilele sunt originale, în plus pentru că au parteneriate cu laboratoarele producătoare, puteţi comanda lentile cu dioptrii, care sa respecte fidel reteta de la medicul oftalmolog. Site-ul Lensa.ro este cel mai mare magazin online din România de unde putei achiziţiona lentile de contact colorate sau cu dioptrii, dar şi soluţii pentru întreţinere acestora sau kit-uri de utilizare.

În cazul în care sunteţi dornici să schimbaţi culoarea ochilor sau să înlocuiţi incomozii ochelari de vedere cu lentile de contact cu dioptrii, iată 5 reguli de aur pentru utilizarea adecvată a acestora:

 1. Se vor spală bine mâinile înainte şi după aşezarea lentilelor pe ochi
 2. Păstraţi întotdeauna lentilele în soluţie adecvată şi înlocuiţi-o zilnic sau cât mai des
 3. Lentilele se spală bine, cel puţin o dată pe săptămâna.
 4. Respectaţi perioada de înlocuire.
 5. Nu dormiți , nu faceți duș și nu intrați în medii unde atmosfera este toxică sau încărcată de fum, cu lentilele puse

lentile contact

Igiena lentilelor de contact

Noua generație a lentilelor de contact sunt fabricate dintr-un material nou, extrem de fin, numit Hydrogel. Acesta are o compoziţie specială, cu un grad ridicat de apă de peste 45% fapt care oferă un confort sporit la purtare şi nu provoacă uscăciune ochilor.

Asa cum am mai spus, așezate corect nu se simt deloc. Însă trebuie să avem grija de ele, să le curățam și să le păstram în condiții maxime de igienă, pentru a evita contaminarea cu eventuali germeni.

Pentru hidratarea și dezinfectarea lentilelor de contact trebuie sa folosiți soluții și recipiente speciale. Pe Lensa.ro, găsiți o ofertă variată de soluții  dar și accesorii pentru manipularea și păstrarea lentilelor de contact.

Din oferta Lensa eu am folosit Soluţie întreţinere lentile de contact Adore Multi-Purpose şi Avizor Soluţie universală de întreţinere All Clean Soft pentru lentile moi .
Pentru mine au fost perfecte ambele variante, în sensul că la purtarea lentilelor nu am simţit nici o diferenţă. Dar pentru că nu suntem toţi la fel, este bine să probaţi mai multe tipuri de soluţii în cazul în care ochii dumneavoastră au tendinţe de uscare sau aveţi unele alergii.

Avizor Soluție universală de întreținere All Clean Soft pentru lentile moi 100 ml + suport de lentile cadou

solutie lentile contact

Soluţia de întreţinere All Clean Soft este esenţială pentru igienizarea şi hidratarea lentilelor de contact. Această deprotenizează, aseptizează, curăţă, hidratează şi limpezeşte lentilele după fiecare purtare. În general fiecare sticlă de soluţie, indiferent de marcă, oferă cadou un suport pentru lentile.

Soluție întreținere lentile de contact Adore Multi-Purpose 100 ml + suport lentile cadou

solutie lentile contact

 Adore Multi-Purpose Soluţie întreţinere lentile de contact este recomandată pentru persoanele cu ochii sensibili. Aceasta are efect antibacterian, lupta împotriva Acanthamoeba, îndepărtează depunerile de proteine, lipide şi de calciu, dezinfectând şi hidratând optim lentilele de contact moi. Această soluţie este cea mai eficientă şi mai accesibilă soluţie multifuncţională de întreţinere a lentilelor.

Asadar ca regula general, pentru a nu contacta infectii oculare, folositi pentru lentilele de contact, doar solutiile recomandate. Spalati suportul de lentile cu aceleasi solutii, precum si lentilele de contact, cel putin o data pe saptamana.

Lentila se așează în palmă, se toarnă putina soluție și cu buricul degetului se spală cu mișcări suave, circulare, pe ambele părți. Se clătește în soluție și se lasă la dezinfectat în suport, pentru cel puțin 6 ore înainte de a fi folosite din nou. Exclus să utilizați apa de la robinet, atât pentru lentile cat și pentru suport, deoarece în apă pot exista unele bacterii care provoacă infecții oculare, acestea fiind rezistente la clorul din apă.

Unele soluții de întreținere au în compoziția lor peroxid ( apă oxigenată) sau un derivat al acestuia, care omoară orice germen sau bacterie, păstrând sănătatea ochilor voștri.

ColourVUE Lumina Glowing Grey – lentile de contact colorate gri trimestriale

lentile glowing grey

Asa cum v-am obișnuit astăzi vă arăt un alt tip de lentile de contact colorate și felul în care acestea se așează pe ochii mei.

Lentilele Lumina Glowing Grey sunt pentru 90 de purtări, schimbă radical aspectul ochilor şi oferă un confort absolut. După cum ştiţi, eu am ochii căprui, iar aceste lentile le conferă o nuanţă de verde.

lentile colorate

 

Caracteristici:

 • raza de curbura: 8,6mm,
 • continut de apa: 45%
 • diametru: 14mm
 • producator: ColourVUE
 • model: Lumina Glowing Grey
 • perioada de utilizare: 90 purtari
 • se potrivesc pe ochi de culoare deschisă sau foarte deschisă şi ochi de culoare închisă

– aceste lentile pot fi comandate și cu dioptrii

lentile contact

lentile contact colorate

Nu uitați, în perioada când lentilele nu se poartă se țin în suportul lor, în soluția specială!

Vă aştept şi la un articol viitor, unde vă voi arăta alte nuanţe de lentile colorate de pe Lensa.ro dar, vă voi aduce şi alte informaţii despre acestea.

Kisses ?

AICI mă puteți vedea purtând 3Tones Violet, iar AICI am ochii albaștrii 😀 .

1 Comment on "5 reguli pentru utilizarea corecta a lentilelor de contact"

 1. Cristina Dragomir | ianuarie 7, 2017 at 12:22 am | Răspunde

  greu spre imposibil. Nu e de mirare ca nu am incercat pana acum lentilele de contact.Banuiam eu ca mananca mult timp :))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*