Vânătorii de comori 3: Secretul orașului interzis, recenzie carte

Vânătorii de comori 3: Secretul orașului interzis, recenzie carte
Share the joy

Vânătorii de comori 3: Secretul orașului interzis

Salutare aventurieri,

Nu-i aşa că sunteţi curioşi ce s-a mai întâmplat cu fraţii Kidd? Haide-ţi să îi urmărim în noua lor aventură, din volumul 3 al seriei Vânătorii de comori.

După cum vă amintiţi Bick, Beck, Tommy şi Storm sunt copiii familiei Kidd. Fraţii au crescut pe o ambarcaţiune, călătorind în jurul lumii cu părinţii lor, căutători de comori în adâncul oceanelor.

Cand părinţii lor dispar în împrejurări neclare, copiii rămân să se descurce singuri, unicul sprijin fiind unchiul acestora.

Picii au ajuns adolescenţi curajoşi care nu se dau în lături de la nimic, inclusiv de la a înfrunta bandiţi periculoşi în încercarea de a-şi regăsi părinţii, care se pare că au fost răpiţi.

Noul volum continuă aventurile simpaticilor mezini Kidd şi ne duce în… Oraşul Interzis.

Vânătorii de comori 3: Secretul orașului interzis, recenzie carte

Autori: James Patterson, Chris Grabenstein
Grafică: Julian Neufeld
Editura: CORINT
Nr. pagini: 429
An aparitie: 2015

James Patterson este unul dintre cei mai îndrăgiți autori de literatura pentru copii și adolescenți, iar în 2010 a fost ales de puştii din America drept Autorul anului, în cadrul „Children’s Choice Book Awards”.

Despre multe dintre cărțile acestuia v-am vorbit deja pe blog, fiului meu ii place de asemenea stilul si modul amuzant în care își scrie cărțile.

Vânătorii de comori 3: Secretul orașului interzis, recenzie carte

Secretul orașului interzis

Vânătorii de comori, Bick și Beck Kidd trebuie să recupereze unele dintre cele mai prețioase artefacte din istorie, pentru a-și salva mama, răpită de o bandă de pirați fară scrupule. De data aceasta, copiii trebuie sa ajungă în China, în încercarea disperată de a găsi suficient de repede indiciile salvatoare, într-o cursă contra cronometru pentru a descoperi secretele bine păzite ale Oraşului Interzis.

Cel de-al treilea volum al seriei Secretul orașului interzis, îi conduce pe micii noştri cititori într-o nouă călătorie nemaipomenită prin Europa şi Asia! Din Germania şi până în China, urmăriți de toți cei pe care îi considerau prieteni, tinerii trebuie să se descurce singuri.

Dacă vă aduceţi aminte, vă spuneam în recenzia volumului 2 că în fiecare carte se găseşte câte un indiciu haios, pe care însuşi cititorul este invitat să îl descopere.

Astfel pe vesta tatălui lor, copiii găsesc un mesaj cifrat: produs în China și hotărăsc să meargă în această parte a lumii în speranţa că își vor găsi părinții.

Şi acest volum urmează tiparul primelor două, aducând noi conspiraţii internaţionale, bandiţi căutaţi de CIA, spioni malefici, mercenari sângeroşi, traficanţi fără scrupule şi multă, multă aventură.

Beck, Bick, Tommy şi Storm se aventurează pe tărâmurile vechiului continent şi urmăriţi de ghinioane şi duşmani, reuşesc să se strecoare spre următoarea destinaţie.

Gemenii continuă să se ciondănească în stilul caracteristic, dar disputele sunt scurte şi împăcările sunt haioase. Beck şi Bick continuă să ne încânte cu isorisiri amuzante şi desene haioase, care m-au cucerit şi pe mine că adult.

Bick este sigur că l-a văzut pe tatăl lor şi că îl vor găsi curând doar dacă urmează indiciile pe care capul familiei Kidd încearcă să le transmită. Beck este epuizată, acidă şi lucidă, acuzându-şi fratele de prea multă naivitate.

Tommy, galantul familiei, veşnic amorezat şi aiurit, flirtează cu toate fetele pe care le întâlneşte. Tot el este eroul familiei, are grijă de toţi ai lui, salvându-i de la diverse încurcături fără a se gândi la el nici un moment.

Cu fiecare aventură şi fiecare volum pe care le parcurgem, copiii Kidd sunt tot mai maturi şi întâmplările din carte par să aibă un talc special.

Storm cu memoria ei fotografică acumulează un bagajul impresionant de cunoştinţe, fiind scânteia care aprinde motorul familiei Kidd.

În acest volum unchiul Timothy îşi dezvăluie adevăratele intenţii şi scopurile pe care le urmăreşte stând pe lângă copii Kidd, care îşi dau seama că de fapt şi de drept sunt singuri în căutările părinţilor lor.

„Vânătorii de comori” este o serie pentru copii cu vârste între 8 şi 12 ani. Coperţile volumelor sunt pline de culoare, incitante, potrivite pentru a stârni curiozitatea celor mici. Dialogurile succinte, nu lasă loc la interpretări, naraţiunea simplă, pe înţelesul celor mici, plină de umor şi magia copilăriei.

Fiul meu a citit seria pe nerăsuflate, iar eu m-am bucurat de o lectură plăcută alături de el.

Că tot se apropie perioada cadourilor magice, eu cred că această serie este perfectă pentru copiii noştri, mai ales că libris.ro are toate cărţile la reduceri semnificative.

4 Comments on "Vânătorii de comori 3: Secretul orașului interzis, recenzie carte"

  1. Foarte frumoasa carte.

  2. Am citit-o cand eram eu mai mica si am recitit-o de curand cand i-am pasat-o si baiatului meu sa o citeasca.

  3. Care este numele mamei copiilor eu am citit cărțile și nu am reusit sa il gasesc

    • Asa este, tot timpul a fost precizata ca „mama”. Poate in volumul 6 ni se dezvaluie numele. Tocmai l-am comandat, asa ca stai pe aproape.
      Zile cu soare si carti nemuritoare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*