Vânătorii de comori – Pericol pe Nil
Bine v-am găsit la o nouă recenzie de carte. Iată-ne în prag de început de şcoală, cu vacanţa de vară pe sfârşite, dar cu amintiri atât de frumoase, din locuri atât de superbe pe care cu toţii le-am vizitat.
Cred că pentru noi a fost cea mai frumoasă vacanţă de vară din toate timpurile. Puştiul meu de 9 ani a început să prindă gustul călătoriilor şi „mai e mult până ajungem” s-a transformat într-un „wow” cu năsucul lipit de fereastră maşinii.
Nu cred că am stat 3 zile la rând acasă. Fie că am vizitat bunicii, un obiectiv turistic din judeţ sau chiar o mănăstire veche din oraş, am avut o vacanţă plină de aventuri.
Bine… nu chiar aşa de plină de aventuri precum viaţă Vânătorilor de comori, carte de la Libris.ro ce ne-a însoţit într-una din călătorii.
Mie şi puştiului meu ne place grozav stilul în care scriu autorii James Patterson şi Chris Grabenstein. De aceea în biblioteca noastră se regăsesc foarte multe cărţi scrise de aceştia. Din seria Vânătorii de comori v-am prezentat deja într-un articol precedent, primul volum, iar astăzi vă povestesc despre alte aventuri ale celor patru fraţi, de dată această desfăşurate printre măreţele piramide.
Vânătorii de comori – Pericol pe Nil, recenzie
An apariţie: 2015
Autori: James Patterson, Chris Grabenstein
Categoria: Literatură Fantasy
Colecţie: Junior
Ediţie: Cartonată
Nr. pagini 459
Editura: Corint
Partea a doua a seriei, continuă aventurile fraţilor Kidd. Astfel că volumul acesta nu ar avea nici o noimă dacă nu l-aţi citit pe primul, însă acum le puteţi găsi reduse 30% pe libris.ro. În plus dacă va abonaţi la newsletter mai primiţi o reducere de 12%. Cred că merită să le luăm copiilor noştri un cadou special de început de an şcolar, nu-i aşa?
Cărţile din seria Vânătorii de comori sunt deosebit de atractive pentru copii. Sunt cărţi de aventuri şi ficţiune pentru copii cu vârste între 8 şi 12 ani şi volumul acesta, la fel că primul, are superbe ilustraţii alb – negru realizate de Julian Neufeld. Astfel cititorii sunt atraşi de imagini şi înţeleg mai bine întâmplările descrise în carte, întocmai că nişte benzi desenate, spectaculoase şi distractive.
De nenumărate ori v-am atras atenţia asupra importanţei introducerii lecturii în rutină copiilor încă de la vârste fragede. V-am povestit cu mândrie despre fiul meu care iubeşte cărţile şi le citeşte cu mare plăcere. E curios şi tot timpul interesat fie de altă carte cu acelaşi subiect care l-a impresionat, fie de următorul volum al unei serii care i-a plăcut foarte tare.
Aventurile celor patru fraţi ai familiei Kidd, a căror părinţi sunt dispăruţi din primul volum, îl fascinează. Puţină istorie presărată ici şi colo între pagini, dă naştere unor întrebări complexe şi m-am trezit comandandu-i câte ceva suplimentar pentru ca el să urmărească ficţiunea şi de pe alte planuri. Ştiu că ar fi mai simplu să deschid Google, dar lui îi place să răsfoiască.
În volumul 2, la fel că şi în prima parte, întâmplările sunt relatate de doi dintre fraţii Kidd. Romanul este narat în prima persoană de unul dintre protagoniştii aventurilor, Bickford Kidd, care ne spune ce se întâmplă cu fraţii săi, iar Beka parcă ne desenează traseul…
Unchiul celor patru fraţi îi duce la o şcoală din New York, Chamley, loc în care a studiat şi tatăl lor, însă aventurile îi cheamă să descopere indicii pe care le lăsat tatăl lor şi în care le vorbeşte despre comori. Acestia formează o echipă minunată şi sunt legați de relațiile frățești.
Bick Kidd şi fraţii săi Beck, Storm şi Tommy au vânat prima comoară după ce tatăl lor s-a pierdut în mare. Pentru că părinţii lor sunt dispăruţi, acestia au pornit în căutarea lor, iar planul de salvare îi duce în Egipt, unde coboară Nilul din deşert în junglă şi unde vor avea de-a face cu boli exotice, hipopotami furioşi şi oameni răi şi vicleni. Totul doar pentru a vână o nouă comoară. În Egipt primesc câteva indicii care par a veni de la mama lor şi fraţii Kidd pornesc în căutarea minelor regelui Solomon.
După ce încearcă să găsească două corăbii scufundate pe coasta din Florida pentru a folosi banii în ajutorul părinţilor cei patru fraţi hotărăsc să se ducă din nou la scufundări, dar se întâlnesc cu Nathan Collier, duşmanul părinţilor lor. Acesta a găsit corăbiile folosind gps-urile mobile ale lui Tommy. Aşadar după ce s-a întâmplat în prima parte, copiii Kidd se aventurează într-un submarin pentru a salva cele mai mari două comori din lume: părinţii lor.
Este o poveste superbă, care aprinde imaginaţia tinerilor cititori, cu o intrigă rapidă şi absorbantă care vă înconjoară de pe prima pagină. Mi se pare o lectură ideală pentru cei care încep să citească cărţi cu mai multă substanţă, pentru copiii care trec la următorul nivel al lecturii, ce le solicită mai multă atenţie la detalii. Desenele, dialogurile şi povestea în sine mi se par perfecte pentru micii cititori. Acestea sunt teribil de amuzante şi ne fac să ne imaginăm scenele.
Coperta cărţii ne place tare mult şi mie şi copilului. Ilustraţia şi scrisul metalizat sunt perfecte pentru complotul din poveste.
O carte foarte frumoasă, pe care o recomand şi copiilor şi adulţilor. Mie personal îmi place teribil şi abia aştept să descurc iţele dispariţiei misterioase a părinţilor din familia Kidd, căci după ce descoperă fesul tatălui lor care pare să conţină un mesaj cifrat, fraţii Kidd se vor îndrepta spre o nouă destinaţie, o nouă aventură, dar te invit şi pe tine să porneşti alături de ei în cea mai palpitantă călătorie.
O recenzie foarte frumoasa.
Ce frumos ai scris. Eu sunt bunica, dar am nepoti si aceste articole ma ajuta cu darurile pentru craciun sau zile onomastice, altfel la cate sunt acum, nu as sti ce sa le iau.
As cumpar-o numai pentru coperta, am o pasiune pentru cartile frumos ilustrate 😉 Faina si recenzia
Iti multumesc pentru recenzie.
Dar care sunt numele părinților
Numele mamei nu a fost dezvaluit in primele 5 volume pe care le-am citit eu. Numele tatalui este dr. Thomas Kidd. Dupa ce acesta dispare copiii sunt crescuti de cel mai mare frate, pe nume Tommy, iar ceva mai tarziu intervine unchiul lor, fratele tatalui disparut, Timothy.