Vânătorii de comori de James Patterson şi Chris Grabenstein, recenzie

Vânătorii de comori
Share the joy

Vânătorii de comori de James Patterson şi Chris Grabenstein, recenzie carte

Bine v-am regăsit la o nouă recenzie. Şi astăzi vă supun atenţiei o carte pentru copii. O lectură superbă de vacanta, chiar şi pentru cei trecuţi de vârsta adolescenţei, o carte care trezeşte spiritul de aventură şi îndeamnă la visare.

Mie mi-a plăcut să citesc dintotdeauna. Am găsit în cărţi prieteni dragi care mi-au fost alături toată viaţa. Am cărţi pe care le-am citit de atâtea ori incat sunt pasaje întregi pe care le ştiu pe de rost, dar asemeni unei comori valoroase strălucesc majestuoase de fiecare dată când le regăsesc.

Am descoperit cu uimire că şi fiului meu îi plac slovele. Că navighează printre paginile pline de învăţături şi… îi place. Uneori când primim câte o carte, lasă totul şi citeşte. Renunţă la jocuri şi jucării, doar pentru a-şi face o idee despre ce este vorba în carte… şi are doar 8 ani.

Ştiţi că am subliniat de nenumărate ori importantă lecturii în rutina copilăriei. Uneori noi părinţii greşim încercând să obligăm copilul să citească doar cărţi din lectură obligatorie de la şcoală.
Romanele grafice care se găsesc astăzi în oferta multor librării sunt fabuloase, iar poveştile pe care le descriu sunt magnifice, moderne, atrăgătoare, de care pustii prind drag după primele pagini.

Noi obişnuim să achiziţionăm cărţi online. Ne place să răsfoim paginile virtuale în cautatea volumului care să aprindă acea scânteie de fericire, care va sădi sămânţa cunoaşteri şi ne va oferi cheia spre uşa ce da spre orice parte ne dorim în adâncul inimii sau a imaginaţiei.

O astfel de carte este cea despre care vă vorbesc astăzi: Vânătorii de comori de James Patterson şi Chris Grabenstein și am primit-o de la librăria online Libris.ro, unde puteți găsi câteva fragmente care să vă facă poftă de citit.

Vânătorii de comori de James Patterson şi Chris Grabenstein, recenzie

Autor: James Patterson, Chris Grabenstein
An apariţie: 2014
Categoria: Literatură Fantasy
Colecţie: Junior
Ediţie: Cartonată
Editura: CORINT
Nr. pagini: 464

James Patterson a fost ales de către copiii din întreagă America drept Autorul anului 2010, în cadrul „Children’s Choice Book Awards”. Cele mai multe dintre cărţile sale sunt best-seller internaţionale, precum seria „Generala”, „Roboţii din familia mea”, „Eu, haios?”, „Confesiunile unui suspect de crimă”, seria „Maximum Ride” şi seria „Alex Cross”. Cărţile sale sunt citite de puştii din întreagă lume şi s-au vândut în peste 275 de milioane de exemplare.

Vânătorii de comori este o carte de aventuri şi ficţiune pentru copii între 8 şi 12 ani. Volumul are superbe ilustraţii alb – negru realizate de Julian Neufeld.

vanatorii de comori

Această carte se încadrează perfect în preferinţele mele, puţină istorie, mult mister şi indicii criptate. Ne-a plăcut atât de mult încât volumul ne-a însoţit în toate excursiile din prima jumătate a vacanţei. Ne pregătim să mergem pe litoral, iar fiul meu visează la comori, piraţi şi scufundări.

Fraţii Kidd au crescut la bordul unei bărci numită „The Lost”. Toată copilăria şi-au petrecut-o pe mare unde împreună cu părinţii lor au făcut scufundări printre epavele ascunse în adâncuri pentru a găsi cele mai valoroase găsi relicve și artefacte antice, de la săbii străvechi până la monezi din aur. Acest stil de viaţă era afacerea familiei, iar copii ajutau cu drag.

Dar iată că într-o zi părinţii dispar în condiţii misterioase, în locaţii diferite. Mama dispare prima, undeva în Cipru, apoi tatăl în timpul unei furtuni pe mare, iar copiii se văd puşi în faţa celei mai mari provocări: o scufundare în căutarea celei mai mari comori. Ei vor trebui să planifice totul împreună pentru că se vor confruntă cu piraţi periculoşi, dar şi pentru a scapă de urmărirea unui vânător de comori, rival vechi al părinţilor.

Apar tot felul de indicii criptate, care le vor permite copiilor să clarifice misterul dispariţiei părinţilor, pe care nu reusesc sa ii gaseasca in acest volum.
Cartea începe cu familia Kidd, care luptă într-o furtună pe mare pentru supravieţuire. Îşi dau seama că tatăl a dispărut şi presupun că a căzut în mare. Cu durere, ei sunt obligaţi să-şi facă datoria să îşi continue activitatea.

Personaje principale

Familia Kidd mi-a plăcut mult. Fiecare din cei 4 fraţi are un caracter şi ceva care îl face unic. Împreună formează o echipa unita cu legături puternice.

Tommy este cel mai mare. La optsprezece ani, îi plac fetele şi adidaşi. El are grijă de fraţii săi.

Storm este cel mai deştept dintre cei patru. Pe lângă faptul că are o memorie fotografică, poate ţine minte toate tipurile de date.

Bick naratorul a tot ceea ce se întâmplă. El presupune că moartea părinţilor săi este o înscenare şi crede cu tărie că sunt încă în viaţă.

Beck este sora lor. O fată inteligentă care iubeşte arta, istoria şi desenul. Întotdeauna discută în contradictoriu cu Bick, deoarece au viziuni total diferit, dar în cele din urmă fac mereu pace.

Timothy este unchiul băieţilor. Copiii nu îl cred și îl injectează cu serul adevărului pentru a afla totul despre părinţii lor.

vanatorii de comori

Mi-a plăcut totul! De la coperta cartonată cu design atrăgător, la povestea palpitantă. Odată ce am început să citesc, nu m-am putut opri. Pe lângă faptul că întâmplările sunt relatate într-un mod distractiv pentru copii, ilustraţiile amuzante îi ajută să îşi imagineze scenele, stimulându-le dorinţa de aventură, creativitatea, dar mai ales magia imaginaţiei aprinsă de lectură.

Vânătorii de comori este o poveste bine scrisă cu un fir palpitant şi un complot atent gandit, care te înconjoară de la prima pagină. Cred că este o carte ideală pentru copii. Acest tip de lectură cu desene grafice, dialoguri vesele şi o povestea frumoasă este perfectă pentru micii cititori, atrăgându-i pe nesimţite în braţele obiceiului de a citi.

Este primul volum din serie şi sigura că foarte curând, aceste personaje ne vor aduce mai multe aventuri, deoarece lista de comori pierdute este lungă.. nu-i aşa?

3 Comments on "Vânătorii de comori de James Patterson şi Chris Grabenstein, recenzie"

  1. O carte minunata pentru cei mici.

  2. Baiatul meu a citit-o si ia placut mult.

  3. Eu nu mai sunt copil dar salivez dupa cartea astea, pare sa fie o carte foarte misto chiar si pentru cei mai maricei. Mie mi se pare ca pana la un punct, seamana cu „Ciresarii”.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*