Vânătorii de comori 5 de James Paterson, Chris Grabenstein – Goana către orașul de aur

Vânătorii de comori 5 de James Paterson, Chris Grabenstein - Goana către orașul de aur
Share the joy
 • 127
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vânătorii de comori 5 de James Paterson, Chris Grabenstein – Goana către orașul de aur

Uneori nu este nimic mai frumos decât să descoperi o carte fiind atras de coperta ei. De când puștiul meu a prins drag de lectură, retrăiesc și eu cu drag anii copilăriei, frunzărind cărțile sale pentru a vă povesti și vouă despre minunatele aventuri atât de interesante la aceasta vârstă frageda. Când alegem cărți online pentru copii întotdeauna citim descrierea și dacă se poate primele câteva pagini care sunt extrem de distractive și în general par să sintetizeze un univers hazliu,atrăgător și interesant în câteva rânduri.

Așa s-a întâmplat și cu seria Vânătorii de comori de James Paterson și Chris Grabenstein. O serie ilustrată, adresată segmentului de vârstă 8-10 ani , care ne povestește aventurile a patru frați a căror părinți au dispărut în condiții misterioase.

Pe blog sunt deja recenziile primelor 4 volume, cărți cu aventuri potrivite celor mai mici cititori, scrise într-o formă foarte atrăgătoare, încât orice copil va prinde drag de lectură.

Ideal ar fi să cumpărați copiilor toată seria, astfel aceștia vor putea urmări evoluția personajelor și vor fi atrași în iureșul întâmplărilor hazlii prin care trec aceștia. În plus, fiecare volum se termină cu invitația de a dezlega un nou mister.

Vânătorii de comori – Goana către Orașul de Aur este al cincilea volum al seriei și mi-a lăsat impresia că aventurile celor patru năzdrăvani nu s-au încheiat aici.

Cele mai bune peripeții sunt pe cale să înceapă în Goana către Orașul de Aur mai ales când vânătoarea de comori este presărată cu obstacole precum pirați, teroriști, spioni ai CIA, șerpi și rechini, care fac fiecare pagină extrem de palpitantă.

Vânătorii de comori 5- Goana către orașul de aur, pareri

Vânătorii de comori 5 de James Paterson, Chris Grabenstein – Goana către Orașul de aur, recenzie carte

Familia Kidd este pe punctul să pornească într-o nouă călătorie și mai palpitantă decât precedentele, imediat ce deschidem coperta. Gemenii Bick și Beck sunt și în acest volum în centrul atenției și la fel ca în volumele precedente, întreaga poveste este relatată din perspectiva lui Bick.

Bickford „Bick” Kidd și sora lui geamănă Rebecca „Beck” trebuie să încerce să se înțeleagă și în sfârșit să pună umărul împreună pentru a găsi comoara. Însă problemele par să îi urmarească oriunde ar merge.

După ce familia Kidd găsește la Roma o harta foarte veche care descria drumul secret spre Orașul Pierdut Paititi, aceștia pornesc spre Orașul pierdut al zeilor care se aflat în adâncul pădurii Amazoniene și ascundea o comoară nemaiîntâlnita, desigur râvnită de toți răufăcătorii.

De această dată copiii trebuie să găsească Orașul de Aur folosindu-se de memoria fotografică a unuia dintre frați. Știm deja că toată familia Kidd s-a bazat de-a lungul tuturor aventurilor pe memoria absolută a lui Storm și de această dată când pornesc în căutarea Orașului de Aur a cărui traseu se găsea pe harta furată, iată că exact ajutorul nepretios lipsește.

Storm este răpit și nu se mai pot baza pe memoria fotografică a hărții pentru a-i ajuta. Timpul se scurge pe măsură ce băieții răi caută ii caută pe ei și orașul de aur și o serie de întâmplări se succed cu rapiditate. Nu-i așa că sunteți curioși să vedeți cum se descurcă de această dată familia Kidd?

Căutarea Orașului de Aur este cartea perfectă pentru a explora lumea împreună cu cel mic,din confortul așternuturilor, fiind o superbă poveste de citit înainte de culcare. În plus are pasaje educaționale despre vietățile înfricoșătoare pe care copiii le întâlnesc, dar totodată sunt presărate de lecții de viață în care cititorii regăsesc valori precum curajul, cinstea și alte astfel de virtuți pe care fiecare din noi ar trebui să le păstreze că pe o comoară.

Ce spui? Tu ești pregătit să pornești alături de familia Kidd în căutarea Orașului de Aur?

 • 127
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Vânătorii de comori 5 de James Paterson, Chris Grabenstein – Goana către orașul de aur"

 1. Mulțumesc pentru recomandare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*