Tunele 2 – În adâncuri, de Roderick Gordon și Brian Williams, recenzie carte

Tunele 2 - În adâncuri
Share the joy

Tunele 2 – În adâncuri, de Roderick Gordon și Brian Williams

Bună dragii mei cititori! Astăzi vă aduc o nouă recenzie de carte pentru adolescenți: volumul 2 din seria Tunele- În adâncuri.

Primul volum l-a cucerit complet pe fiul meu și și-a dorit să aibă toată seria, astfel încât o să vă povestim și vouă câte ceva din ce se întâmplă în Colonie. Volumul 2 – În adâncuri, continuă aventura celor doi copii coborâți în adâncurile pământului, în căutarea tatălui lui Will.

Cea de-a două carte a sagei, nu se dezminte și te ține cu sufletul la gură de la prima pagină. Chiar dacă acțiunea este puțin prea lentă pentru gustul meu, aceasta este întotdeauna prezentă, combinată cu o doză de suspans, pe care odată ce o simți îți dorești să descoperi din ce în ce mai mult.

Cartea este o lectură excelentă pentru copiii de peste 10 ani. Distractivă și ușor de citit, trezește în mintea celor mici spiritul de aventură, dorința de cunoaștere și bucuria de a explora. Din punctul meu de vedere, în unele aspecte este puțin copilăreasca, dar o recomand din toată inima, mai ales că în curând desaga moșului trebuie să se umple.

După cum vă spun de multe ori, cărțile le citesc în tandem cu fiul meu, apoi „discutăm” cu toată seriozitatea despre ce se întâmplă în carte. Uneori descopăr cu surprindere că mintea fragedă a fiului meu reușește să dezlege misterele cărții înaintea mea. Îmi place teribil de mult acest lucru pentru că asta înseamnă că subiectul îl atrage și citește cu atenție.

Volumul 2 din seria Tunele ne-a plăcut în egală măsură. Tranzacția între cele două cărți este atent făcută și te întorci cu ușurință în povestea întunecată.

Tunele 2 – În adâncuri de Roderick Gordon, Brian Williams, recenzie carte

Aventura Tunele e departe de a se fi încheiat pentru Will Burrows. În încercarea de a-și găși tată, Will coboară și mai adânc sub pământ. De parcă situația n-ar fi fost deja destul de rea, descoperă și un complot al organizației Styx, cu implicațîi catastrofale pentru lumea de la suprafață. Și da peste o sora care nu și-a încheiat încă socotelile cu el…

Tunele 2 - În adâncuri, recenzie

Povestea începe prin a aduce în față noastră un personaj nou Sarah Jerome, mama naturală a lui Will. Pe Sarah o vom însoți într-o călătorie în care trebuie să vadă consecințele acțiunilor sale, atât negative, cât și pozitive.

Dacă în Tunele 1 am găsit o introducere în lumea subterană, acum începem cu adevărat aventura. Lumea întunecată de dedesubtul Londrei se conturează mult mai bine, regulile jocului sunt mai clare și putem vedea parcă aievea ce se întâmplă acolo, datorită descrierilor ample ce ne dezvăluie multe amănunte.

Cei doi copii din Chester trebuie să reușească să-l găsească pe tatăl adoptiv al lui Will și cu fiecare pagină pe care o întoarcem ne va părea că sunt mai aproape de obiectivul lor, mai ales că descoperă semne lăsate de doctorul Burrows pe peretele unei case din lumea subterană.

Chester, Will și Cal cele trei personaje principale, urmează o traiectorie ascendentă, maturizandu-se, dezvoltându-se tot mai mult, pentru a da credibilitate poveștii. Acest lucru se dovedește mai ales cu Chester, care devine mai ciudat și mai violent.

Drake și Elliot sunt alte personaje noi, pe care băieții îi vor întâlni și care îi vor ajuta să supraviețuiască unui loc la care niciunul, nici cel care și-a trăit toată viața în colonie, nu este pregătit.

Personalitățile și particularitățile tuturor personajelor au fost atent creionate. Mie personal îmi plac descrierile pentru că fiecare amănunt oricât de nesemnificativ am crede că este, face parte dintr-un puzzle complex. Amănuntele, dacă știi să le vezi, povestesc și trezesc curiozitatea, ceea ce este esențial pentru că unui cititor să-i placă un anumit personaj și să se identifice cu el.

În acest volum acțiunea principală este complotul organizației Styx care plănuiește un complot împotriva Suprasolilor.

Rebecca și ea un nou personaj și ceilalți Styx eliberează în Londra porumbei care poartă un virus mortal, cel mai puternic virus pandemic, Dominion. Vor ca în acest fel să poată urca din nou la suprafață și să ocupe Suprasolul, despre care cred că le aparține de drept.

Sfârșitul? Ei bine, incitant și plin de acțiune…

Oare Will va reuși să își găsească tatăl adoptiv? Ce se va întâmpla cu virusul?

Vă invit în Tunele să descoperiți singuri.

Tunele 2 - În adâncuri

Be the first to comment on "Tunele 2 – În adâncuri, de Roderick Gordon și Brian Williams, recenzie carte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*