Tunele 5 – Spirala de Roderick Gordon și Brian Williams, recenzie

Tunele 5 - Spirala de Roderick Gordon și Brian Williams
Share the joy

Tunele 5 – Spirala de Roderick Gordon și Brian Williams, recenzie

Bună tuturor,
Iată-ne ajunși la volumul 5 din seria Tunele.

Tunele este un roman bestseller, iar autorii britanici Roderick Gordon și Brian Williams s-au dedicat câțiva ani și mult entuziasm scrierii acestei serii. Romanul a fost început de Williams după ce și-a pierdut slujba la un ziar londonez. Întâmplarea a făcut că romanul să ajungă în mâinile lui Barry Cuningham, editorul care l-a descoperit pe Harry Potter. De atunci a devenit un adevărat fenomen literar internațional și seria este apreciată de cititori de toate vârstele.

La început, autorii au făcut o ediție limitată pe care ei înșiși o plăteau. Într-o singură zi au vândut cele 2.500 de exemplare într-o librărie locală din Norfolk County, apoi succesul a venit și vânzările au continuat să crească, aducându-le faima și succes.

Povestea este foarte frumoasă și interesantă. Will Burrows este un băiat de 14 ani care are un hobby pe care-l împărtășește cu tatăl său: ambii iubesc să caute comori și să facă noi descoperiri. Astfel, ei descoperă că în Londra există tuneluri care nu apar pe nicio hartă și uși uitate de secole. Dar … unde conduc? Ce lume se deschide dincolo de ele?

Într-o zi tatăl băiatului, Dr. Burrows, dispare misterios după ce a descoperit câțiva oameni care se plimbau în jurul orașului. Will decide să meargă în căutarea lui împreună cu prietenul său unic și inseparabil Chester. Ceea ce ei nu știu este că vor găsi o lume paralelă, condusă de personaje ciudate, periculoase și nemiloase.

Tunele 2 - În adâncuri

Tunele 5 – Spirala de Roderick Gordon și Brian Williams

Seria este formată din 6 cărți în total. Recenziile volumelor anterioare se găsesc pe blog. Primul roman consider că este introductiv, devenind uneori lent, fără prea multă acțiune. În cel de-al doilea volum lucrurile încep să devină cu adevărat interesante, apoi povestea devine mai complexă pe măsură ce apar noi personaje și se întâmplă tot felul de lucruri.

Povestea este imprevizibilă și fiecare roman se termină într-un mod care te face să simți furnicături în degete până atingi coperta următorului volum.

Tunele este o sagă care m-a fermecat în egală măsură ca pe fiul meu și mi-ar place foarte mult să să nu se încheie cu volumul 6, căci povestea este foarte atractivă, are acțiune, dramă, personaje minunate și o poveste care se dezvoltă și devine tot mai complexă cu fiecare volum.

Cred că am mai amintit într-o recenzie că povestea îmi aduce aminte de Călătorie spre centrul Pământului. Mi-au plăcut foarte tare personajele Elliot, Drake, Will, Chester și doamna Burrows. Rebecca este de asemenea un personaj unic, memorabil.

Așa cum am spus, vei descoperi o mulțime de aventuri prin care trec Will și prietenii săi, o poveste cu multă acțiune care nu te lasă să te plictisești. Vă recomand să citiți toate volumele pentru că urmează un curs foarte interesant.

Tunele 5 - Spirala de Roderick Gordon și Brian Williams

Spirala – Tunele V, recenzie cu spoilere

Autori: Roderick Gordon, Brian Williams
Ediție: cartonată
Editura: LEDA
An apariție: 2012
Nr. pagini: 544

Forțele Styx vor să iasă la suprafață și să cucerească Pământul… Dacă până acum Limitatorii erau cele mai amenințătoare creaturi… de data asta, femeile Styx sunt cele care înspăimântă. Iar în calea lor se află Will și prietenii săi, cărora li se alătură și soldații din Vechea Gardă. O spirală de foc, întuneric și neant…

Acțiunea volumului Tunele 5, Spirala se mută la Suprasol. O mulțime de personaje își fac intrarea în scenă și te zăpăcesc puțin dacă nu ești atent. Acum aflăm că femeile Styx sunt cele care conduc de la început toate acțiunile din umbră. Acestea sunt clasa conducătoare și planurile lor malefice de a ocupa Suprasol se vor lovi de o ofensivă năucitoare.

Ca un preludiu al ultimului volum, apar multe secrete, se deschid și se închid multe piste, iar acțiunea scade în intensitate. Fascinanta lume din subteran nu mai este atât de vizibilă în acest roman, fapt ce m-a dezamăgit puțin. Întunericul ce ascunde multe, rămâne tăcut, în așteptare, bănuiesc că pentru un final grandios.

Chiar dacă Spirala – Tunele 5 este un pic diferită față de primele volume, stilul în care este scris rămâne fantastic, mult peste așteptările oricărui alt volum fantasy citit în ultimul timp. Povestea este chiar interesantă și nu trebuie sub nicio formă să o ratați.

Si ca un spoiler mititel… Styx sunt un fel de oameni gândac, iar acest lucru oferă poveștii o altă traiectorie decât ne-am fi așteptat, apoi are loc o explozie nucleară și devine foarte neclar dacă Drake trăiește sau moare, dar Will și Elliot redevin prieteni și ne promit un sfârșit fabulos.

Dar ne întâlnim la recenzia ultimului volum pentru a vedea cum se încheie această fabuloasă serie.Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon

Multumesc Libris pentru exemplarul oferit!

După cum ştiţi, Libris.ro s-a mutat în casă nouă și ne așteaptă cu multe cărți interesante și promoții avantajoase!

1 Comment on "Tunele 5 – Spirala de Roderick Gordon și Brian Williams, recenzie"

  1. Din cate am citit, acest roman interesant, iti suscita un interes atunci cand vei incepe sa-l citesti si este ideal pentru cei care vor sa se delecteze cu o carte buna la o cafea buna . O carte bestseller spune totul despre calitatea ei, altfel nu ajungea un bestseller. Si clar ca merita citita fara doar si poate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*