Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon, recenzie volum 1

Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon
Share the joy

Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon – recenzie volum 1

Bună tuturor, bine ați venit la o nouă recenzie carte.

Cu volumul de astazi începem o nouă serie pentru adolescenți, plină de aventuri și incursiuni în locuri stranii.

Cartea am găsit-o pe raftul anticariatului Târgul Cărții, site-ul de care v-am vorbit deja de nenumărate ori. Acum când școala este pe punctul de a începe, aici este locul unde puteți găși cărți la prețuri mici, orice gen de lectură și orice autor.

Targulcartii.ro are două secțiuni pe site: librărie, unde sunt aduse constant ultimele titluri apărute pe piață și anticariat, locul unde întotdeauna veți găsi cărți la un preț foarte mic, majoritatea dintre acestea într-un stadiu impecabil, fie citite doar o singură dată, fie doar răsfoite. Toate cărțile pe care eu le-am achiziționat din acest anticariat au fost fără urme de uzură, aproape noi, și desigur au costat doar câțiva lei.

Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon – recenzie carte

Recunosc, cartea a poposit la noi undeva prin iulie și fie-mi a luat-o la bunici să o citească, unde timp de aproape două luni a trecut din mâna în mâna pe la toți puștii din vecini, astfel încât eram tare invidioasă că nu ajunge și la mine să o răsfoiesc.

Povestea e ușor altfel decât alte cărți potrivite adolescenților, cu toate astea toți puștii care au citit-o s-au declarat mulțumiți și curioși de ce va urma. Puțin prea întunecată, pe alocuri sinistră și chiar cu o tentă claustrofobică, te ține alert, în capul oaselor și mai că nu poți să o lași din mână.

Toată aventura se petrece într-un labirint de tuneluri din adâncurile Londrei pe care le descoperă Will și prietenul său Chester, după ce tatăl lui Will dispare în mod misterios chiar într-unul din aceste tuneluri care avea o poartă de acces în beciul casei, în spatele unei biblioteci.

Povestea în sine este un concept interesant, o lume întunecată, plină de mister, o societate secretă ascunsă în subterane tenebroase, ce par să se deschidă încet cu fiecare pagină dată.

Mie personal îmi pac toate cărțile care te fac să te întrebi dacă nu cumva între coperțile pline de ficțiune nu este ascuns un ghimpe de adevăr. Știm cu toții că Londra are o veche rețea de tunele uimitoare, ascunsă în subteranele orașului, astfel încât este foarte interesant să gândim că poate ceva din poveste ar putea fi adevărat.

Tunele este o serie din care au apărut deja 5 volume, iar eu am doar 3, însă pe măsură ce înaintam în întunecata aventură, vă vom ține la curent cu toate întâmplările.

Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon

Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon – recenzie volum 1

Editura: Corint Junior
Data aparitie: 2008
Coperta: Cartonata (hardcover)
Numar volume: 1
Numar pagini: 526

Bestseller-ul internaţional Tunele este scris Roderick Gordon şi Brian Williams doi autori britanici. Romanul este asemănător cu Harry-Potter până la un anumit punct, însă răsturnările de situații și secretele bine păzite, aduc un plus de savoare, făcând curios orice cititor.

Acest volum este începutul aventurii și la fel că orice început, abundă de tot felul de detalii și indicii la ce va urma. Oraşul Etern şi Colonia sunt detaliat creionate și toate personajele atent conturate, încât fiecare scenă pare a se desfășura chiar în fața ochilor tăi.

Will Burrows are 14 ani și împreună cu prietenul său Chester Rawls descoperă un oraș subteran pe când își căuta tatăl dispărut. Acolo, băieții ajung cu un lift vechi și părăsit, iar secretul pe care îl descoperă ii poate costa chiar viața.

Tatăl lui Will, excentricul arheolog Dr. Burrows, a lăsat în urmă un jurnal, iar băieții călăuziți de povestea din el, descoperă o nouă societate cu reguli altfel decât le cunoșteau ei.

Cei doi puști sunt capturați de coloniștii subterani și vom descoperi un lucru cu totul neașteptat, dar vă las vouă să aveți plăcerea descoperirii pentru că pericolul din întuneric este foarte real și merită așteptarea.

Sfârșitul lasă o poartă deschisă spre continuare și nu mă îndoiesc că Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon vor avea foarte mulți fani.

Tunelurile sunt doar începutul, te invit să îndrăznești să pornești și tu alături de cei doi copii într-o aventură întunecată.

Be the first to comment on "Tunele de Brian Williams și Roderick Gordon, recenzie volum 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*