Trucuri pentru a călca mai usor și a avea haine impecabile

fier de calcat
Share the joy
 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trucuri pentru a călca mai ușor și a avea haine impecabile tot timpul

Moda a fost prima mea obsesie și cei care mă urmăriți știți deja că primele articole de pe blog sunt despre croitorie. Așa am aflat foarte devreme că este inutil să ai haine fabuloase dacă nu știi cum să le îngrijești astfel încât să arate mereu ca noi. Desigur, trebuie să fim conștienți că asta include spălatul și călcatul hainelor!

Călcatul hainelor, un pas important în îngrijirea țesăturilor

Spălatul ca spălatul… noile generații de mașini de spălat sunt geniale, dar între noi fie vorba, cred că toată lumea consideră călcatul hainelor drept una dintre cele mai obositoare treburi casnice. Cu toate acestea este un lucru necesar mai ales pentru acei dintre noi care purtăm cămăși și pantaloni la dungă sau rochii office zilnic. Iar acum, când sărbătorile sunt la o aruncătură de băț, curățenia casei aduce în plus lenjeriile tematice, perdelele și câteva decorațiuni care trebuie neapărat să fie călcate.

Chiar dacă pandemia ne-a oferit o ușoară lejeritate în stilul vestimentar, cred că nu v-a mai dura mult și ne vom întoarce la rutina de dinainte să înceapă această nebunie. În plus, călcatul hainelor are dublu scop, de a le oferi o imagine impecabilă și de a distruge germenii. Din acest motiv, a avea acasă un fier de călcat puternic, ușor și anti-aderent este probabil cel mai esențial lucru al acestor timpuri. Iar dacă acesta are funcții de călcat și pe verticală și pe orizontală, cu atât mai bine.

Stații și fiare de călcat, ajutoare de nadejde în casă

Să ai cel mai bun fier de călcat în casă este fără îndoială o necesitate absolută! Cam la fel cu alegerea unui espressor Philips ce îți va oferi cafeaua în fiecare dimineață… întotdeauna perfectă. Astfel putem spune că fierul de călcat este unul dintre electrocasnicele pe care trebuie să le alegei înțelept și să le îngrijești cum se cuvine.

În ciuda simplității sale, fierul de călcat are o mare responsabilitate așezată pe „umeri” și anume: păstrarea hainelor călcate și într-o stare impecabilă. Cu toate că are alocată această sarcină atât de dificilă, un fier de călcat este totuși un aparat electrocasnic foarte ieftin, extrem de eficient, cu un raport preț/ calitate excelent.

De fapt, în prezent există sute de producători, așa că pe piață veți găsi o varietate covârșitoare de tipuri fiare de călcat, dar și stații de călcat și chiar puteți compara între sute de modele. Despre criteriile de care trebuie să țineți cont la cumpărarea unui fier de călcat am mai vorbit pe blog, dar după ce îl alegi pe cel potrivit trebuie să ai grijă de el pentru a oferi servicii impecabile de fiecare dată când îl folosești.

statie de calcat

Tips & triks pentru haine impecabile cu ajutorul fierului de călcat

Ați observat desigur că atunci când luați de la spălătorie hainele, acestea arată întotdeauna ca noi. Pe lângă spălatul cu detergenți și soluții speciale, la curățătorie hainele sunt întotdeauna călcate cu stații de călcat profesionale, fapt care nu duce la deteriorarea fibrelor, ba mai mult, aburul ce străbate țesătura îndepărtează praful, acarienii și reziduurile rămase în urmă spălării.

Pentru a avea haine întotdeauna impecabile un fier de călcat, indiferent dacă este cel clasic sau cel de la stații de călcat Philips, trebuie îngrijit, curățat și manipulat cu atenție.

Ca prim pas trebuie să verificați întotdeauna talpa fierului de călcat înainte de a-l utiliza. Unul dintre cele mai frecvente accidente este lăsarea urmelor pe hainele proaspăt spălate. Pentru a evita astfel de catastrofe, trebuie să curățați periodic fierul de călcat.

Talpa se poate curată cu soluții speciale, iar pentru a elimina calcarul, care țâșnește când te aștepți mai puțin, trebuie să utilizați apă distilată sau purificată.

Trucuri banale cu rezultate speciale

Pentru a proteja țesăturile delicate puteți folosi o cârpă specială pentru călcat. Nu este nimic mai oribil decât să aveți urme strălucitoare pe un sacou negru sau o rochie de mătase, iar acest truc vă va salva de la această problema.

Călcatul este mult mai rapid, iar rezultatul este mult mai bun, atunci când hainele nu sunt uitate zile la rând pe sârmă la uscat. Dacă totuși sunt prea uscate pulverizați apă deasupra, rulați-le și lăsați-le așa câteva minute. Când veți trece pe deasupra cu fierul de călcat se va „întâmpla o magie”…

Nu uitați că pentru a evita orice urmă inestetică aproape toate hainele se calcă pe dos. Acest truc va proteja întotdeauna aspectul țesăturii și va împiedica tasarea sau chiar distrugerea fibrelor prin expunerea la căldura directă. Desigur că este un pas absolut necesar dacă doriți să călcați articole de îmbrăcăminte cu aplicații precum paiete, mărgele și broderii sau articole personalizate cu vopseluri speciale.

Un truc simplu, dar întotdeauna ignorat este scoaterea și călcarea buzunarelor. Acest lucru va împiedica marcarea sau încrețirea marginilor inferioare atunci când există exces de țesătură în buzunare.

Nu strângeți haine uscate înainte de călcat, pentru că acestea se vor șifona și mai tare așteptând mângâierea fierului. Totodată, după ce le-ați călcat, păstrați-le întinse prin cameră până când se răcesc. Nu le împăturiți când sunt încă fierbinți! Acest lucru va împiedica marcarea liniilor de pliere.

Vi s-a întâmplat să luați din dulap ceva și să fie șifonat? Ei bine întotdeauna trebuie să încercați să lăsați spațiu între umerașe. Dulapurile supraaglomerate fac că hainele să se șifoneze mai ușor.

Importanța mesei de călcat

La fel de important ca fierul de călcat este suprafața pe care lucrați. O masă de călcat bună îți va economisi timp și efort dacă o alegi bine și înveți să o folosești pe deplin.

cum poti călca mai ușor

Nu uita că pentru stațiile de călcat masa trebuie să fie cu grilaj, să lase aburul să treacă, în timp ce pentru un fier de călcat clasic este mai bună o masă de călcat compactă.

Tu ce alte trucuri mai știi pentru a călca ușor și a avea haine impecabile tot timpul?

 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Trucuri pentru a călca mai usor și a avea haine impecabile"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*