Cele mai geniale trucuri pentru a avea sprâncene perfecte

conturare sprancene
Share the joy
 • 55
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Cele mai geniale trucuri pentru a avea sprâncene perfecte

Anul acesta, mai mult decât oricând, ochii noștri au fost în centrul atenției. Priviți peste masca impersonală, noi doamnele trebuie să recunoaștem că machiajul a fost trucul perfect care a atras atenția și ne-a scos din anonimat.

Desigur, în afară faptului că unii ochi sunt înzestrați cu o frumusețe naturală absolută, cu gene lungi și dese și sprâncene perfect conturate, make-up artiștii au spus-o întotdeauna: dacă vrem să schimbăm aspectul fizionomiei noastre, stilăm sprâncenele și purtam un machiaj de impact.

Sprâncenele nu numai că ne definesc fața , dar îi oferă putere unei priviri unice și atrăgătoare, de aceea machiajul ochilor ar trebui să fie un pas important în rutina noastră de înfrumusețare.

Nu este nevoie de machiaje elaborate ci poți alege să folosești farduri pleoape în nuanțe naturale și discrete precum cele de aici.

machiaj sephora

Desigur, pentru ca aspectul machiajului tău să rămână impecabil toată ziua, nu uita să îți pulverizezi pe față apă termală la fiecare două ore. Acest truc are ca scop reactivarea machiajului și oferă o strălucirea sănătoasă tenului, menținându-l hidratat.

Recunosc cu modestie că dacă e ceva ce iubesc la mine, acel lucru sunt ochii. Chiar mă consider o norocoasă pentru că am genele lungi și sprâncenele destul de bine formate și conturate. Cu toate astea merg odată la câteva luni la pensat și stilizat sprâncene și uneori le nuanțez cu henna sau cu o vopsea specială pentru sprâncene.

Dacă în ciuda machiajului și a miilor de sfaturi de înfrumusețare pe care astăzi le poți găsi pe atât de multe bloguri, încă nu poți găsi un make-up perfect pentru ochii tăi, poate acest lucru se datorează faptului că probabil nu ai un design corect pentru sprâncene sau nu ști cum să le corectezi, de aceea astăzi îți prezint câteva trucuri care te vor ajută să ai sprâncene perfecte fără prea mult efort.

Cum ne pensăm corect pentru a avea sprâncene frumoase?

Anul acesta se poartă sprâncene groase, ușor pieptănate în sus, fixate cu gel, așadar nu exagera cu pensatul și nu le subția prea mult.

stilizare sprâncene

Pentru început trebuie să știi să mânuiești penseta. Desigur, nu vei da o formă nouă sprâncenelor tale, dar poți îndepărta firele crescute în afara conturului, poți pensa spațiul dintre sprâncene și poți tunde firele rebele.

În cosmetică există niște reguli pentru ca forma sprâncenelor să se potrivească feţei. Cu ajutorul unei pensule lungi pe care o vom folosi drept riglă, putem trasa linii imaginare sau chiar le putem trasa cu un creion alb și apoi să pensăm doar ce este în afara acestor linii după cum urmează:

 1. Spațiul dintre sprâncene trebuie să fie în concordanță cu lățimea vârfului nasului.
 2. Arcul sprâncenei trebuie trebuie să fie în diagonală cu baza nasului trecând peste mijlocul ochiului.
 3. Sprânceana trebuie să se termine exact în punctul în care linia imaginară dintre baza nasului și colțul ochiului se întâlnește cu sprânceana.

Cum pensam corect sprâncenele

Când te pensezi, firele de păr din sprâncene se apucă ferm cu penseta și se smulg întotdeauna în sensul de creștere.

Cu cât ai mai multă grijă de sprâncene, cu atât acestea vor crește mai bine și cu trecerea timpului vei avea doar cate un fir rebel de îndepărtat.

Conturarea sprâncenelor cu farduri

Machiajul sprâncenelor cu produse precum cele de pe acest site a devenit o artă ușor de stăpânit și cu puțină imaginație poți obține niște sprâncene perfecte precum atunci când mergi la salon.

Eu de exemplu prefer să folosesc doar un rimel special pentru sprâncene și foarte puțin fard pentru a trasa conturul.

Desigur, așa cum am spus, sprâncenele mele nu au nevoie de multe manevre pentru a se potrivi fizionomiei mele. Dar sunt doamne care au sprâncene rare, inegale sau foarte subțiri. În acest caz sunt tot felul de truse de make-up pentru sprâncene la care e poate apela.

Trebuie să țineți cont că un machiaj trebuie să sublinieze întotdeauna frumusețea naturală. Nu fardați niciodată întreaga sprânceana cu aceeași intensitate de la un capăt la altul, cel mai frumos rezultat veți obține atunci când aplicați machiaj numai arcul sprâncenei și sub rădăcină. Acest lucru va oferi un efect natural de estompare.

Indiferent dacă ai sprâncene groase sau sprâncene cu fire blonde și subțiri, alege întotdeauna fardul într-o culoare cât mai aproape de nuanța naturală a părului.

După ce termini machiajul sprâncenelor trebuie să retușezi conturul cu puțin fard sau fond de ten în nuanță pielii tale. Pentru luminozitate trasați sub arcul sprâncenei o linie estompată delicat într-o nuanță nude sau vanilie pentru a oferi un finisaj mai curat și mai natural machiajului.

conturare sprancene cu fard

Alte soluții pentru sprâncene frumoase

Sprâncenele subțiri și elegante sunt la fel de frumoase ca și cele groase, însă în unele cazuri sprâncenele se încăpățânează să nu crească. Pentru a evita frustrarea atunci când ne machiem puteți apela la micropigmentare sau microblading, dar mie aceste soluții mi se par radicale şi nu am apelat niciodată la ele.

În farmacii se găsesc tot felul de seruri care promit îndesirea sprâncenelor, însă dacă ar fi sa apelez la astfel de soluții aş alege uleiul de ricin. În plus chiar îl puteți folosi la demachiatul ochilor pentru a avea gene frumoase și sănătoase.

Voi ce alte trucuri pentru sprâncene perfecte mai stiţi?

 • 55
 •  
 •  
 • 1
 •  

4 Comments on "Cele mai geniale trucuri pentru a avea sprâncene perfecte"

 1. Anghelina Irina | august 8, 2020 at 2:53 pm | Răspunde

  Nu cunosc alte trucuri pentru sprancene.Imi pare rau ca nu le am mai dese și mai groase,orice le-as face nu mai cresc în unele locuri

 2. Valeria Chertes | august 8, 2020 at 4:56 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru sfaturi.

 3. Bune sfaturi!

 4. Claudia L Chivu | august 9, 2020 at 6:58 pm | Răspunde

  Nu cunosc trucuri despre sprâncene!
  Articolul e super util!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*