Cum să crești productivitatea companiei prin motivarea angajaților

detectiv particular iasi
Share the joy
 • 106
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum să crești productivitatea companiei prin motivarea angajaților

Contrar a ceea ce s-ar putea crede situația pandemică pe care o traversăm a făcut ca unele sectoare ale economiei să cunoască un salt spectaculos al productivității. Acest lucru s-a datorat în mare parte ieșirii din rutina obositoare și apropierii anjajaților care au trecut la sistemul smart work și implicit au comunicat mai mult între ei, dar s-au simțit și mai confortabil și în siguranță lucrând de acasă. În plus după lookdown unii antreprenori au observat că un angajat fericit înseamnă automat un angajat productiv și au început să caute modalități care să motiveze angajații. Metode precum cele descrise în acest articol au fost aplicate cu succes și s-a observat că productivitatea obținută prin a avea angajați mulțumiți nu este doar un avantaj pentru companii, ci și pentru lucrătorii înșiși.

Cum să fii fericit la locul de muncă?

Este de la sine înțeles că fericirea este o stare internă, o alegere a fiecăruia dintre noi. Totuși, dacă suntem conștienți de ea, ne putem transforma viața, relațiile și chiar locul de muncă în lucruri ideale, care să ne mulțumească pe deplin.

 „Alegeți-vă o slujbă care vă place și nu va trebui să lucrați niciodată în viața voastră”

Dar cum să facem asta dacă deja avem un loc de muncă care e plictisitor sau nu ne satisface?

Ei bine secretul pentru a obține cu ușurință fericirea la locul de muncă, chiar și atunci când ești un simplu angajat, este fixarea obiectivelor. Oricât de mici și neînsemnate ar părea acestea atunci când ai un scop precis, satisfacția este imensă când îl atingi.

Personal mă consider o norocoasă pentru că îmi iubesc jobul și chiar sunt mulțumită cu ce am. În plus de-a lungul timpului am participat la diverse cursuri care m-au ajutat enorm pe partea de dezvoltare personală. Astfel nu m-am “plafonat” ci m-am educat constant, am dezvoltat abilități noi și chiar am obținut o promovare la locul de muncă.

Apoi așa cum vă spun adesea totul e un echilibru care trebuie menținut permanent și întotdeauna trebuie să oferi ca mai apoi să primești… indiferent de care parte a baricadei te situezi. Așadar trebuie să oferi seriozitate și perseverență și rezultatele nu vor intâzia să apară.

Motivarea anjajaților în raport cu productivitatea

Ca angajator treaba e și mai simplă, pentru că tot ce ai de făcut este să oferi mici bucurii angajaților tăi. Și asta nu înseamnă doar o creștere de salariu pentru că nu-i așa… “banii nu aduc fericirea” ci provocări constante, lucruri care să scoată angajatul din zona de confort și să îl facă să vadă viața și din altă perspectivă.

Astfel activități colective de tip teambuilding și workshop, cursuri și alte astfel de preocupări recreative vor aduce nu doar un sentiment de apreciere pentru angajat dar vor contribui semnificativ la creșterea productivității întregii echipe prin crearea de relații de încredere și prietenie.

IMMUNE Building Standard™ pune sănătatea pe primul loc

Un alt lucru foarte important în epoca post COVID va fi siguranța și sănătatea pe care fiecare angajat o va percepe ca fiind semnificativă în raport cu toți cei din jur, inclusiv cu șefii și colegii. Astfel redesenarea birourilor și asigurarea unui spațiu de muncă precum cele create de IMMUNE Building Standard™ vor aduce un plus de productivitate prin creșterea încrederii, dar mai ales prin sentimentul de siguranță și respect pe care îl vor simți angajații.

IMMUNE™ Building Standard are că scop transformarea clădirilor de birouri în spații în care angajații își pot desfășura activitatea în condiții de siguranță sporită, atât acum, în timpul pandemiei, cât și după terminarea aceasteia. Tendința generală este ca, în lumea postpandemică, bunăstarea și sustenabilitatea să primeze și pregătirea eficientă a clădirilor în fața potențialelor riscuri de natură patologică, protejarea rezidenților clădirilor de birouri și susținerea excelenței în mediul de business să devină poate cele mai importante criterii în alegerea unui loc de muncă.

Fericirea angajaților duce la dezvoltarea companiei

Aducând în prim plan bunăstarea și fericirea celor ce lucrează în subordinea voastră vă va ajuta să păstrați angajații cei mai buni, să vă dezvoltați constant compania și să obțineți rezultate excelente pe toate planurile. Deși banii sunt un factor foarte important în a-i face productivi pe angajați și o creștere de salariu sau acordarea de prime în bani pentru rezultate exceptionate sau “angajatul lunii” vor fi bine primite, fericirea și siguranță la locul de muncă sunt de asemenea lucruri pe care orice angajator trebuie să le ia în considerare, deoarece acestea transformă și încurajează angajații să contribuie activ la dezvoltarea companiei prin creșterea productivității.

În epoca post pandemică companiile trebuie să investească timp, să stabilească și să implementeze strategii noi pentru a crea un loc de muncă mai bun și mai sigur pentru a avea angajați fericiți, iar pentru a atinge acest scop cei de la IMMUNE™ sunt partenerul ideal.

Cu ajutorul celor de la IMMUNE™ metodologia de îmbunătățire continuă axată atât pe capitalul uman cât și pe dezvoltarea și modernizarea spațiilor de lucru poate fi implementată de companii și instituții care sunt deschise să inoveze și să dea voce și vot colaboratorilor lor pentru a dezvolta o cultură a îmbunătățirii constante, a autodepașirii și a promovării valorilor în care fiecare din noi crede.

 • 106
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Cum să crești productivitatea companiei prin motivarea angajaților"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*