Traking number, număr de urmărire, AWB, cum știu unde este coletul meu cumpărat din China

urmarire pachete china
Share the joy

Traking number, număr de urmărire, AWB, cum știu unde este coletul meu cumpărat din China

Odată cu globalizarea și liberalizarea comerțului, dar mai ales datorită facilitării accesului la internet, tot mai mulți dintre noi am început să facem cumpărături pe site-uri străine.

Aliexpress este unul dintre cele mai importante magazine chinezești din lume atunci când ne gândim să achiziționăm produse de tot felul la prețuri mici, mai ales având în vedere că aceasta este o platformă pe care cei ce își oferă mărfurile, în special vânzătorii asiatici, concurează între ei pentru a ne oferi cele mai bune costuri.

Apoi ar fi eBay, care funcționează pe același principiu. Aici mai poți licita pentru anumite produse care pornesc de la 1 cent și dacă ești norocos și hotărât, poți achiziționa lucruri valoroase la sume derizorii.6 motive pentru a face cumpărături online

Eu am comandat des de pe eBay, dar cel mai mult am luat direct de pe site-urile asiatice precum Zaful, Rosegal, Dresslily și multe altele, așteptând săptămâni la rând pachete din China.

Desigur, singura dificultate pe care o au aceste site-uri are legătură cu transporturile și serviciul care ne oferă traking number (număr de urmărire specific sau AWB) deoarece în majoritatea cazurilor vorbim despre produse care vor ajunge la noi acasă din cealaltă parte a lumii.

Când cumpăram din magazinele online din străinătate și mai ales când bifăm transport gratuit sau îl alegem pe cel mai ieftin, întotdeauna ni se va oferi transport prin poșta tradițională, ceea ce înseamnă că va dura o eternitate până ajunge pachetul la noi și că acesta va călători cu cele mai ieftine mijloace de transport înainte de a ajunge la destinație.

O livrare poștală internațională, spre deosebire de o expediere prin coletăria premium, are inconvenientul de a ajunge la noi mult mai greu, deoarece va călători impreuna cu mii sau milioane de alte pachete care vor ajunge în aceeași țară de destinație.

Din acest motiv, vreau să îți arăt cum să urmărești ușor o achiziție de pe Aliexpress sau din orice țară.

Cum pot urmări o expediere prin poștă internațională?

În cazul utilizării serviciului poștal există diverse site-uri care ne informează despre traseul pe care îl parcurge pachetul nostru, deoarece un cod de urmărire este alocat pentru expediere, iar locațiile în care se află expedierile sunt încărcate în timp real pe internet pentru a fi consultate precum pe acest site care are avantajul de a facilita urmărirea expedițiilor atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători, fiind un motor de căutare universal și pentru căutări multiple.

urmarire pachete china traking number

De exemplu, dacă expedierea pleacă din China și trece prin Japonia și apoi călătorești în Canada, străbate Statele Unite și cu destinația finală Mexic și vrei să o urmărești, va trebui să intri pe web-ul poștal al Chinei, iar când va părăsi China îți vei urmări coletul în Japonia și când pleacă îl cauți în Canada, apoi în SUA și în final în serviciul poștal mexican. Pare complicat, nu-i așa?

Mi s-a întâmplat să cumpăr ceva din China și să ajungă întâi în Amsterdam apoi de acolo să treacă prin pe la poşta din Franța și alte câteva locații, până să ajungă în București.

Chiar și poșta noastră are un mod întortocheat de a mișcă pachetele, existând puncte de preluare, puncte de triere și depozite între transporturi. Bine că acum datorită faptului că putem să ne facem AWB singuri, putem urmări pachetele.

Deși fiecare țară are propria pagină web a serviciilor poștale, există și alternative globale de servicii poștale, care oferă gratuit urmărirea expedierii din țările care sunt înregistrate în uniunea serviciilor poștale universale și imediat ne oferă date când ne dorim să urmărim expedierile internaționale .

urmarire pachete traking number

Cum sunt urmărite pachetele cu ajutorul traking number

Cu toate ca pare foarte simplu, poate fi extrem de complicat să știi exact unde este pachetul tău, dacă nu apelezi la un serviciu de urmărire pachete sigur.

În general pachetele individuale sunt mai ușor de urmărit pentru că au un număr specific, alocat singular, dar sunt pachete precum plicuri, bijuterii, accesorii mici sau produse beauty care nu sunt trimise fiecare cu numărul de urmărire unic, ci sunt introduse într-un balot/container și au un număr general sau comun cu alte pachete. Abia când ajung în ţara de origine și sunt preluate de poşta locală vor putea fi urmărite aici având un număr unic de urmărire pachete.

Anumite comenzi de Aliexpress de exemplu, sunt expediate de către transportatori, cum ar fi transportul standard Aliexpress sau transportul premium Aliexpress. Este un sistem de transport rapid, ieftin și gratuit. Deși acestea nu sunt recunoscute de unele servicii de urmărire poți încerca să le urmărești pe unul dintre site-urile de mai sus.

Traseul unui pachet este format de fapt din puncte semnalate în site-urile de urmărire pachete. Traking number, care nu este altceva decât un cod de bare, este scanat ori de câte ori pachetul ajunge într-un punct de triere, unde va fi încărcat într-un alt mijloc de transport.

Dacă ai văzut într-un webshop asiatic un lucru pe care ai vrea să îl oferi cadou de crăciun, cumpără-l fără ezitare, de acum poți urmări sigur și precis traseul coletelor tale.

pachet

1 Comment on "Traking number, număr de urmărire, AWB, cum știu unde este coletul meu cumpărat din China"

  1. Pe mine m-a surprins serviciul asta. Eu folosesc 17track.net Dar acesta specificat in articol pare cel mai bunpentru aliexpres. Bine eu nu cumpar de acolo, dar daca voi cumpara vreodata voi folosi acest serviciu de urmarire al coletelor prin AWB.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*