Ce este SEO, optimizarea unui site este cel mai important pas

opitimizare SEO
Share the joy

Ce este SEO si de ce optimizarea siteului tau este cel mai important pas daca vrei sa fii cautat

La începutul anilor ’90 au apărut primele persoane care au căutat informaţii pe internet. Până când cel mai cunoscut motor de căutare „Google” şi-a făcut apariţia în 1996, au fost create câteva mici motoare de căutare, printre care şi Yahoo, însă niciunul nu a ajuns la notorietatea Google.

Ulterior oamenii şi-au dat seama că ar putea face bani cu ajutorul internetului. În mod evident au ajuns la concluzia că au nevoie de un nume, de trafic şi metode pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori pe un site. Răspunsul unanim la toate întrebările lor a fost : motoarele de căutare!

În momentul în care răspunsul a fost pe buzele tuturor, proprietarii de site-uri au început să se gândească cum ar putea cuceri poziţiile de vârf şi aşa s-a născut… SEO –> Search Engine Optimization!

SEO se concentrează pe rezultatele de căutare organice, adică acelea care nu sunt plătite, de aceea optimizarea SEO este foarte importantă pentru site-ul tău.

Ce este SEO si de ce este SEO atat de important?

Cel mai important motiv pentru care SEO este necesar, este faptului că implementarea anumitor reguli face că site-ul tău să pară mai util atât pentru utilizatori cât şi pentru motoare de căutare, cu toate că acestea din urmă sunt din ce în ce mai sofisticate şi … hai să zicem pretenţioase, dacă apelezi la profesionişti servicii SEO vei ajută motoarele de căutare să înţeleagă ce este pe fiecare pagină a site-ului tău şi cât este de util pentru utilizatori.

Optimizarea SEO este cel mai bun mod pentru ca utilizatorii să te găsească prin căutare pe orice motor, care îi va aduce pe pagina voastră, dacă această este relevantă. Utilizatori pot căuta orice fel de informaţie, iar cel mai bun mod de a ajunge la aceasta este accesând rezultatul care este afişat cel mai la îndemână.

ce este SEO

Cum „te citesc” motoarele de căutare?

Operarea unui motor de căutare poate fi împărţită în două etape: accesarea cu crawlere şi indexare.

Accesarea cu crawlere

Un motor de căutare accesează paginile web cu ajutorul unor programe care funcţionează după anumiţi algoritmi. Aceste programe se numesc boţii şi trec prin toate paginile prin intermediul link-urilor. De aceea formarea unei reţele bine structurate care duc către site-ul tău, este deosebit de importantă pentru că aceşti roboţi, care la fel ca orice utilizator, trec în revista conţinutul web, trecând de la un link la altul, colectând date cu privire la site-urile accesate şi serverele pe care acestea sunt stocate. Aceşti botii sunt atraşi în mod special de site-uri noi şi modificări în paginile web existente.

Numărul de pagini verificate zilnic este impresionant, iar botii „decid” singuri paginile pe care le vizitează, cât de des şi cât timp staţionează pentru a urmări activitatea web. De aceea pentru orice proprietar de site este important să aibă optimizare SEO optimă atât la timpul de încărcare cât şi a conţinutului.

Trăim în era vitezei, totul pare să se mişte pe repede înainte. Orice utilizator uman, renunţă în primele secunde să viziteze un site, dacă acesta nu se afişează rapid. Roboţii însărcinaţi cu descoperirea informaţiilor procedează la fel, realizează ezitarea unui site de a răspunde şi trec mai departe.

Odată cu apariţia smarturilor şi a tabletelor, accesarea site-urilor web se face de pe acest tip de dispozitive de aceea pentru că site-ul tău se fie vizitat ai nevoie de un profesionist expert în realizare siteuri web optimizate pentru mobil. Astfel site-ul va fi mobil responsive şi nu doar că utilizatorii vor naviga cu plăcere dar şi motoarele de căutare îl vor prefera.

Indexarea site-ului

Odată ce un bot a depistat un site web şi a colectat informaţiile necesare despre acesta, introduce toate datele într-un index. Acestea sunt sortate în funcţie de conţinutului lor, autoritatea şi relevanţă acestora. În acest fel atunci când vom efectua o căutare, aceste rezultate sunt primele pe care boţii le verifică şi afişează mai întâi. De aceea existenţa fișierului „robots.txt” este primordială.

Dacă vreţi să faceţi o comparaţie, este că atunci când mergi la biblioteca şi cauţi o carte. Dacă acesată este aşezată pe un anumit raft, într-o anumită ordine, iar bibliotecarul ştie, va merge direct la ea şi ţi-o va oferi. Dacă însă cartea este rătăcită undeva pe acolo, nimeni nu va afla vreodată de ea.

Dacă eşti în căutare Optimizare SEO in Bucuresti, tot ce trebuie să faci pentru a apărea în poziţiile de sus în căutări, este să contractezi o Agenţie de Marketing Digital specializată în servicii SEO.
Aceasta îţi poate oferi un audit gratuit al site-ului tău din punct de vedere SEO şi va întocmi un raport cu erorile acestuia, calitatea optimizării şi oportunităţi de îmbunătăţire a indexării de către motoarele de căutare.

Indiferent dacă ai un magazin online, o revistă sau un blog, un site de știri sau personal, pentru a ajunge în topul căutărilor Google ai nevoie de specialişti SEO. Așadar dacă încă te întrebi ce este SEO, afla ca pentru fiecare site răspunsul poate fi diferit și doar un profesionist iti poate spune.

4 Comments on "Ce este SEO, optimizarea unui site este cel mai important pas"

  1. M-am pierdut total in termeni. Ce e drept… totul a evoluat asa de mult si repede incat lucruri care acum sunt normale, in urma cu cva timp nici nu ne gandeam ca exista.
    Lupta pentru suprematie a inceput de mult timp pe Google, asa ca toti cauta un site cat mai bine optimizat si indexat.

  2. Cristina Dragomir | ianuarie 29, 2017 at 8:59 pm | Răspunde

    iar ma doare capul de la atata SEO. Daca as avea bani, clar as apela la specialisti. Cum nu ii am, merg pe principiul Las-, ma, ca merge asa!

  3. Barascu Violeta Ramona | ianuarie 30, 2017 at 10:25 am | Răspunde

    Ma gandesc sa apelez si eu la o astfel de agentie pentru ca site-ul meu are nevoie de optimizare. Am incercat si eu sa citesc materiale informative dar e foarte dificil.

  4. Eu sunt total pe langa. Cred ca am nevoie de cineva specialiat sa ma ajute!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*