Tarta RAW cu ulei de cocos, curmale și caju
Alimentele neprocesate, reprezintă o sursă excelentă de hrană, menținând în același timp nealterate calitățile biochimice ale produselor. Bucătăria RAW nu este o dietă așa cum multi dintre noi avem o impresie greșită, ci un stil de viață sănătos care aduce toate aspectele vieții noastre într-un echilibru total. Ideea centrală a dietei RAW este de a genera un mod de viață responsabil, conștient și în armonie cu natură.
Să știți că habar nu aveam nimic din toate astea. Nu conștientizam ce valoare nutrițională are un pumn de fructe uscate sau cât de ușor digeră corpul mâncarea care nu este încărcată de chimicale și procesată termic. Până acum, pentru mine, fructele uscate erau o gustare, un desert sănătos pe care să îl ofer copilului. Acum însă am aflat că sunt un izvor de energie, aducătoare de sănătate și echilibru în organism. Iar combinația dintre acestea este un deliciu absolut.
Ingrediente pentru bază tarta raw
- 1 ceașcă de curmale fără sâmburi
- 1 ceașcă fulgi ovăz (musli)
- 2 linguri de pudră de roșcove sau cacao neagra BIO
Într-un blender măcinați musli pentru a obține o textură de făină, adaugati curmalele pentru a forma o textură lipicioasă, iar la sfârșit pudra de roșcove. Mixați până obțineți un amestec omogen.
Așezați amestecul obținut un forme de minitarte sau într-o tava mare, pentru a forma foaia de la bază. Se dă la frigider pentru 2-3 ore.
Ingrediente crema caramel
- 1 ceașcă caju
- 5 linguri miere de albine (pentru un stil de viaţă vegan se folosește sirop de arţar sau îndulcitor)
- 4 linguri ulei de cocos
- 1 păstaie de vanilie
Așezați toate ingredientele în blender și mixați până obțineți o textură fină și cremoasă. Crema se așează peste bază și se netezește cu o spatulă. Se dă din nou la rece pentru ca ingredientele să se întrepătrundă și tarta să se închege.
Ingrediente pentru crema de nucă de cocos:
- 1 conserva cu lapte de nucă de cocos
- 1/4 ceașcă caju crud înmuiate în apă timp de câteva ore
- 2 linguri miere
- 1 linguriţă de suc de lămâie
- 1/2 ceaşcă de ulei de cocos Sano Vita
Crema se obține amestecând ingredientele în blender până totul se transformă într-o pastă fină și omogenă. Aceasta se repartizează în forme și se dă din nou la rece pentru jumătate de oră.
Pentru a decora puteți folosi orice fructe de pădure: afine, căpşuni, zmeură, etc.
Despre ingredientele RAW
Ca sa fiu sinceră este prima dată când pregătesc un astfel de desert, însă gustul m-a cucerit în totalitate. Nu îmi închipuiam că poți prepara ceva atât de delicios fără multe ore în bucătărie și fără să dai drumul la cuptor. Am tot văzut pe diverse site-uri dulciuri RAW, însă nu ajungeam să le fac, fie pentru că ingredientele erau atât de delicioase încât nu mai apucau să ajungă în rețetă, fie nu găseam toate produsele cerute.
Sano Vita, alege sa fii sănătos
Despre SanoVita eu am mai vorbit pe blog. Le-am descoperit produsele când am devenit mămică și de atunci le-am rămas fidelă. Le puteți achiziționa fie online, de pe site-ul sanovita.ro , fie din supermarket-uri sau magazine naturiste. Eu obișnuiesc sa iau din Auchan sau dintr-un magazin care vinde astfel de produse, însă și comenzile online au avantajul lor. În plus vin foarte frumos ambalate.
Tarta pe care v-am prezentat-o astăzi este o combinație de două torturi RAW. Compozită bazei din curmale și caju, poate fi folosită independent pentru a crea bomboane raw. Doar trebuie să formați bile, să le treceți prin semințe de susan, cacao sau nucă de cocos pentru o prezentare elegantă și puteți avea un desert fantastic.
Aceste alimente organice, crude, fără adaosuri chimice, sunt cele care ne ajută să ne menținem sănătoși, cu tonusul la cele mai înalte cote și ocolind boala pe cât posibil. De altfel oferta SanoVita este generoasă și constă în produse provenite direct din natură, cultivate în mod natural, organice și sănătoase.
Caju, izvor de energie
Antioxidanții din caju contribuie la prevenirea bolilor și la menținerea funcțiilor normale ale organismului nostru. Datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali, caju ne ajută să prevenim bolile cardiovasculare, iar fibrele previn dereglări ale tractului intestinal.
Totodată unii compuși din caju, reduc absorbția intestinală a colesterolului.
Grație conținutului său de vitamine B, fosfor și magneziu, consumul de nuci de caju poate îmbunătăți performanța intelectuală și memoria și ajută la o bună funcționare a sistemului nervos și a celui muscular.
Magneziul este un alt element regăsit din plin în caju. Acesta crește absorbția calciului, ceea ce este deosebit de benefic pentru copiii aflați în perioada de creștere, dar și persoanelor cu vârstă înaintată.
20-30 grame de caju pe zi sunt recomandate în special persoanelor care suferă de epuizare fizică datorată diverselor activități, copiilor activi și sportivilor.
Înmuiat în apă pentru câteva ore se poate transforma în cremă fină de brânză sau lapte de caju şi este absolut delicios în prăjiturile copiilor noștri.
Ului de cocos Sano Vita
Acest ulei este considerat un aliment funcțional, un elixir de frumuseţe și aducător de sănătate, din toate timpurile. Proprietățile sale curative și cosmetice i-au adus renumele de ingredient miraculos din rețetele noastre. În borcănelul Sano Vita este 100% ulei de cocos extra virgin, ecologic, presat la rece, obținut din nuci de cocos proaspete, culese manual din culturi bio.
Acizii grași din acesta sunt folosiți de organism ca o sursă imediată de energie. Uleiul de cocos accelerează metabolismul și favorizează pierderea în greutate.
Uleiul de cocos este folosit în scopuri alimentare, dar multiplele sale caracteristici îl transformă în ingredientul principal din rețetele cosmetice, în special cele utilizate pentru a hrăni și hidrata pielea și părul.
Curmale fără sâmburi Sano Vita
Curmalele sunt divine. Dintotdeauna au fost preferatele mele, iar cele de la Sano Vita sunt deosebit de gustoase. Multă vreme, au făcut parte din pachețelul de grădiniță al fiului meu.
Beneficiile curmalelor în alimentația noastră sunt nenumărate. Astăzi voi aminti doar favorizarea tranzitului intestinal, îmbunătățirea problemelor cardiace, anemiei, disfuncție sexuale etc..
Bogate în vitamine, minerale și fibre aceste fructe delicioase conțin calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru și magneziu, care sunt foarte benefice pentru sănătatea noastră și a celor drag.
Pentru o dietă sănătoasă și echilibrată sunt necesare doar 2-3 curmale pe zi.
Laptele de cocos Sano Vita, un super aliment
Proprietățile laptelui de nucă de cocos sunt surprinzătoare. Obținut doar din pulpa fructului de cocotier, cu un conținut optim de apă, grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine și minerale, printre altele, contribuie la consolidarea sănătății oaselor, ameliorarea artritei și stimularea sistemului imunitar, printre altele, fiind un izvor de energie.
Produsele organice sunt caracterizate printr-o valoare nutritivă ridicată datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, aproape întotdeauna mai mare decât prelucrate cu substanțe chimice.
Tendința consumului de produse ecologice la nivel mondial este în continuă creștere, consumatorul devenind conștient de importanța a ceea ce așează în farfurie, acest lucru este un factor pozitiv, benefic sănătății noastre.
Iată deci cum putem transforma alimentele crude, obținute din culturi bio, în aliații noştrii pentru îmbunătățirea și menținerea sănătății.
De 22 de ani pe piața romanească, Sano Vita promovează o alimentație sănătoasa, aducându-ne doar produse din culturi bio, menite sa susțină un stil de viata sănătos.
Cred ca este minunata, trebuie incercata.
Chiar imi doresc sa o incerc ,arata minunat,sanatoasa si cu siguranta delicioasa
Mi-ai facu pofta numai privind-o. Trebuie sa o fac dar nu am toate ingredientele.
Waw ! Arata demential tarta ta.
Cred ca este absolut delicioasa! Oricum ca mod de prezentare este perfecta!