Trăiește sănătos și îmbătrânește frumos cu Sano Vita

sano vita
Share the joy

Trăiește sănătos și îmbătrânește frumos cu Sano Vita

Grija noastră pentru sănătate trebuie să fie un stil de viaţă care introduce treptat schimbări în modul în care avem grijă de noi şi de cei dragi. Un mod de viaţă în care să adoptăm noi conduite în alimentaţie, mişcare şi bunăstare sufletească. Dacă învăţăm să avem grijă de sănătatea noastră vom avea capacitatea de a avea grijă şi de cei dragi, totul fiind un cerc vicios care duce la îmbunătăţirea stilului de viaţă.

Unele obiceiuri sunt greu de schimbat, însă cu puţină perseverenţă și voință, se poate ajunge la un nivel optim. De pildă dacă nu poți merge la o sală de gimnastică să faci puţină mișcare, poți ieși în parc cu cel mic, aşa cum fac eu, sau poți merge zilnic la cumpărături fără mașină și cumperi doar cat ai nevoie.  În acest fel nici nu depășești bugetul și mersul pe jos face… cordul sănătos și piciorul frumos.

Trebuie să învăţăm că organismul are nevoie de odihnă. Prea multe nopţi nedormite înseamnă poftă de a „ronţăi” ceva dulce, căci creierul caută acea linişte de care are nevoie. Stres, nervozitate, oboseală acumulată, care până la urmă ne obligă la un reset, de aceea este mai bine să fim cumpătați şi să facem totul cu măsură… şi muncă şi odihnă… si distracţie.

Şi dacă tot am vorbit de „ronţăieli” să vorbim și despre mâncare benefică organismului…

Bere de Ghimbir de la Sano Vita

De ce este important să mănânci sănătos?

O dietă sănătoasă poate ajuta la pierderea în greutate, scăderea colesterolului, îmbunătăţirea funcţiilor organismului şi alături de câteva minute de exerciţii fizice, îmbunătăţeşte funcţionarea corpului nostru în viaţa de zi cu zi, ducând exact la acea stare de bine de care vă vorbeam la începutul articolului.

Alimentaţia este obiceiul care influențează cel mai mult sănătatea şi este bine să ştii ce trebuie să mănânci ca să fii în formă.

Vă aduceți aminte de piramida alimentară pe care o învăţăm la şcoală? Ei bine… acela este secretul. O bază bogată în fibre trebuie să fie formată din cereale, legumele şi fructele sunt o altă treaptă spre vârf, urmate de produse lactate, alimente ce conţin proteine şi la final de tot sunt zaharurile. Peste toate acestea tronează regina apă. O hidratare corectă are multe beneficii!

Alegerile alimentare sănătoase sunt o garanţie imensă pentru o sănătate de fier. De aceea trebuie să profităm de calităţile şi cantităţile recomandate de cereale, fructe, legume şi produse lactate, carne şi … din când în când dulciuri.

După ce am devenit mamă şi am primit responsabilitatea imensă de a avea grijă de un pui de om, am încercat să pun pe masă doar mâncare sănătoasă. La începutul vieţii e simplu, apoi până apar toţi dinţişorii, copilul încearcă primele lui creme de legume unde, cu puţină îndemânare poţi ascunde şi brocoli sau spanac, praz sau sfeclă roşie, adăugând puţin unt cel mic nici nu va înţelege ce mănâncă mai exact.

Cacaua am înlocuit-o cu Karob și astfel cel mic bea laptic cu pudra de roșcove fără sa aibă habar ca nu e cacao. Nu va zic cat de buna e învârtita cu mere, nuci și Karob…

karob

Piciul meu nu a fost mofturos, apoi când a început să îşi dorească altceva, am camuflat aceleaşi legume în diverse mâncăruri care aveau o imagine delicioasă.

Cu mine însă a fost altă problema. Maternitatea a venit cu nişte kilograme care nu mai voiau să plece. Astfel viaţă mea a devenit o perpetuă cură de slăbire.

Asta până am descoperit produsele Sano Vita care m-au ajutat să reduc din surplusul de greutate.

Sano Vita, drumul spre o silueta de vis și o alimentație sănătoasa

Ştim cu toţii că cereale integrale sunt sărace în grăsimi, fără calorii multe , dar bogate în fibre, atât de necesare unei bune funcţionari a organismului. Fibrele şi carbohidraţi complecși, ne ajută să ne simțim sătui, ceea ce împiedică supraalimentarea. În acest sens am ales din oferta Sano Vita produse pentru dieta care sa ducă la silueta mult visată.

Salatele cu germeni de grâu au luat locul celor servite cu friptură, micul dejun a inceput sa fie compus doar din iaurt degresat şi o lingură de cereale. Apoi aveam întotdeauna grijă să am o hidratare corectă şi am renunţat la dulciuri.

Nu s-a întâmplat peste noapte dar, într-o zi am constatat că intru din nou în vechile mele rochii, lucru care m-a făcut să fiu şi mai înverşunată în privinţa unei alimentaţii sănătoase.

Apoi am zărit în blogosferă un proiect foarte apetisant: „Miercurea fără carne” a lui Danie Botea care şi-a făcut loc în viaţă şi pe blogul meu. Acest proiect a adus o zi pe săptămână în care meniul este compus din farfurii… care nu conțin carne.

Si pentru copilul meu am schimbat unele obiceiuri. Laptele cu cacao s-a transformat în lapte cu pudra de roșcove, care are același gust de ciocolata dar și multe alte proprietăți fantastice.

Aceasta este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare şi calciu, fiind un antioxidant foarte bun. Cu un indice glicemic foarte mic, nu conţine cofeină si colesterol fiind apta și pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau lactoză .

Astfel dulciurile făcute în casa au devenit mai bune și mai sănătoase cu acest înlocuitor de cacao care poate fi adăugat cu succes în lapte, prăjituri, budinci sau băuturi.

Pe site-ul Sano Vita am găsit foarte multe rețete cu ingrediente sănătoase. Multe din ele le-am încercat deja, altele așteaptă sa le vina rândul.

Produsele Sano Vita sunt nerafinate, nu conțin coloranți, fiind sărace în calorii și bogate în fibre și proteine vegetale. Acestea provin din culturi BIO și sunt de cea mai buna calitate. Eu le cumpăr din supermarket, ori de cate ori le văd, iar pentru am alina pofta de dulce am gasit niste fantastice reţete raw vegan pe care vi le-am arătat deja pe blog.

O dietă pentru o viaţă sănătoasă trebuie să fie echilibrată şi să se bazeze pe o dietă naturală cu alimente proaspete şi neprelucrate evitând grăsimile săturate şi produsele rafinate sau prea procesate.rondele de orez

Încerc sa aduc în dieta zilnică cel puțin un produs Sano Vita. In acest fel stiu ca pun bazele unei sănătăți de fier pentru pruncul meu si contribui la starea de bine a familiei.

Voi știți ca pana la 70% din problemele de sănătate sunt cauzate de o alimentație incorecta, cu multe abuzuri și produse nesănătoase, pline de agenți de tot feluri si potentiatori de arome?

Alege sa trăiești sănătos alături de produse naturale precum sunt cele de la Sano Vita.

sano vita

2 Comments on "Trăiește sănătos și îmbătrânește frumos cu Sano Vita"

  1. Mulțumim pentru sfaturi.

  2. Pudră de roscove as vrea sa incerc și eu pentru copii,am inteles ca e mult mai sănătos,mai ales că amândoi sunt mari fani lapte cu cacao.Produsele Sano Vita încă nu le-am incercat dar promit ca in viitorul apropiat sa o fac

Leave a comment

Your email address will not be published.


*