Sweeteria – dulciuri fără zahăr potrivite și pentru persoanele cu diabet

napolitane sweeteria
Share the joy

Sweeteria – dulciuri fără zahăr potrivite și pentru persoanele cu diabet

Sănătatea este cel mai de preț bun pe care universul ni-l poate da. O bună funcționare a organismului duce la o stare de bine și o sănătate excepțională formând o parte din fericirea vieții.

În mare măsură suntem datori să avem grijă de sănătatea noastră, iar acest lucru îl putem face prin mișcare și o dietă corespunzătoare. Desigur, fiecare din noi este unic și exceptând genetica ce ne poate da de furcă, putem păstra sănătatea intactă și prin disciplină alimentară.

Pentru că pe 14 noiembrie organizațiile de sănătate din întreagă lume fac diverse activități de conștientizare asupra incidenței diabetului, această zi fiind aleasă de OMS pentru a „sărbători” ziua diabetului, astăzi m-am gândit să vă povestesc din nou despre produsele Sweeteria care sunt realizate fără zahăr, doar cu ingrediente naturale și care ne ajută într-un mod delicios să ne păstrăm sănătatea, mai ales dacă suferim de diabet.

fără zahăr pentru persoanele cu diabet

Ce este diabetul

După cum știți diabetul este o boală cronică în care pancreasul nu produce sau folosește insulina în mod eronat. Acest lucru determină un nivel excesiv de glucoză în sânge care, dacă nu este controlat, poate duce complicații grave, declanșând diverse patologii în organism.

Diabetul de tip 1 poate apărea în urmă unei infecții sau chiar a unei boli a copilăriei în timp ce diabetul de tip 2 este relaționat cu alimentația, stresul sau factori genetici. Acesta apare deoarece pancreasul nu sintetizează cantitatea de insulină de care are nevoie corpul nostru, o produce de o calitate inferioară sau nu este capabil să o utilizeze eficient.

Ce este insulina

Insulina este un hormon produs de pancreas. Funcția sa principală este menținerea unor valori adecvate ale glicemiei. Permite glucozei să pătrundă în organism și să fie transportată în celule, unde este convertită în energie pentru ca mușchii și țesuturile să funcționeze. În plus, ajută celulele să stocheze glucoza până când este necesară utilizarea sa.

La persoanele cu diabet zaharat există un exces de glucoză în sânge numit hiperglicemie, deoarece această nu este folosită în mod corespunzător.

Persoanele cu diabet au mai multe modalități de a-și menține glicemia la un nivel adecvat și o măsură importantă este urmărirea dietei. Pentru aceste persoane este esențial să încerce să evite alimentele care cresc glucoza, deoarece acest lucru produce un efect domino și crește riscul de hiperglicemie ce va duce la afectarea rinichilor, a inimii și a retinei în principal.

Nutriția și activitatea fizică sunt părți importante ale unui stil de viață sănătos pentru persoanele cu diabet și pot ajută la menținerea nivelul glicemiei într-un interval optim.

Din nefericire suntem înconjurați de alimente care par inofensive, dar conțin zahăr în diverse proporții și la capătul unei zile ajungem să consumăm o cantitate impresionantă de zahăr rafinat.

Pentru a controla nivelul glicemiei, trebuie echilibrați alimentația cu medicamentele prescrise. Ce, cât și când să mâncați este de asemenea important pentru a vă menține nivelul glicemiei în limitele recomandate, iar un prim pas este citirea cu atenție a etichetelor pentru a nu se strecura ingrediente nepermise.

Alimentația recomandată în diabet

Nu există alimente interzise, ​​dar există unele ingrediente care ar trebui să fie strict restricționate sau cel puțin limitate în dieta unui bolnav de diabet. Așa cum există o listă uriașă de alimente benefice pentru diabetici, zahărul rafinat ar trebui eliminat complet din dietă, deoarece acesta alternează funcția pancreasului, care produce insulină care reglează glicemia.

Din nefericire zahăr se găsește în orice aliment procesat, indiferent dacă este sărat sau dulce. Folosit ca potentiator de aromă și conservant, astăzi putem regăsi acest inamic al sănătății în sosuri pentru salate, paste făinoase, pâine, produse din carne, produse de patiserie, dulciuri comune, sucuri carbogazoase, alcool si cam tot ce este pe raftul din supermarket.

Este esențial pentru diabetici să nu consume zahăr sau alimente care conțin mult zahăr, deoarece acestea au un efect negativ asupra controlului glicemiei chiar dacă nu ne dăm seama.

Alimentele care conțin sare sunt și ele periculoase deoarece cresc nivelul tensiunii arteriale, provocând hipertensiune și ducând la boli cardiovasculare. Pâinea, mezelurile, brânza, cipsurile și untul sărat sunt pe lista alimentelor bogate în sare pe care diabeticii trebuie să le evite.

Alimentele grase sunt și ele pe lista neagră pentru că duc la creșterea în greutate, măresc colesterolul și pot duce la boli de inimă. Câteva exemple sunt: ​​gălbenușul de ou, carnea foarte grasă și untul.

Făina și pâinea albă se transformă imediat ce sunt ingerate în glucoză, deci trebuie și ele evitate. Orezul, pâinea albă, fursecurile și pastele conțin aceste elemente periculoase pentru o persoană bolnavă de diabet.

Și toți derivații din laptele integral trebuie eliminați din dieta diabeticilor, iar iaurtul, brânza și smântâna grasă fac parte din această categorie.

Diabetul este o boală care nu necesită o dietă foarte strictă , de fapt este ocazia de a pune la cale un plan foarte sănătos în care primează alimentele hrănitoare și se interzic alimentele mai puțin sănătoase.

Potrivit medicilor cele mai recomandate alimente sunt: ​​glucide nerafinate precum pâine integrală, legume și fructe. Carnea trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi, iar peștele să fie albastru.

Nu este necesar să avem o dietă fără pâine și ouă, deși este recomandat să se modereze consumul acestora.

Unturi vegetale Sweeteria – sursă de grăsimi nesaturate și nutrienți esențiali

Neapărat dietă unui diabetic ar trebui să includă ulei de măsline extravirgin și fructe uscate în cantități moderate, iar aici Sweeteria ne vine în ajutor cu o gama delicioasa de unturi vegetale, desigur tot fără zahăr adăugat.

Și totuși, înconjurați de atâtea restricții pentru o persoană ce suferă de diabet dieta poate fi foarte fadă, iar dulciurile comune interzise. Poate un adult se poate abține sau poate modera consumul acestora dacă este atent, însă unui copil nu poți să îi explici că dulciurile care conțin zahăr și sunt atât de colorate și atrăgătoare ii pot face rău.

Eu am trecut printr-o fază din această când eram însărcinată și am făcut diabet gestational. Controlul dietei a fost un adevărat calvar în combinație cu poftele de gravidă. Din fericire acest tip de diabet dispare la naștere.

Ei bine pentru toate aceste pofte Sweeteria aduce o alinare pentru toate persoanele bolnave de diabet, dar mai ales pentru părinții care au un copil în această situație.

Dulcișor by Sweeteria – îndulcitor 100% natural pentru diabeticidulcisor Sweeteria

Fără zahăr, îndulcite natural cu îndulcitori extrași din Stevia Reubadiana, produsele Sweeteria sunt atât de bune încât eu însămi i le cumpăr copilului meu.

Îndulcitorul folosit pentru producerea acestora are zero calorii și zero indice glicemic, fiind printre puținii îndulcitori naturali potriviți și pentru persoanele cu diabet.

Acesta poate fi cumpărat și separat sub formă de Dulcișor Cuburi, Dulcișor Piramide sau pulbere pentru prăjituri și alte preparate.

Preferatele mele sunt piramidele pentru că îmi place forma pliculețelor și mi se par foarte elegante. Le poți strecura în poșetă pentru a le avea la îndemână oricând vrei să îndulcești ceaiul sau cafeaua. Se topesc rapid și nu alterează în vreun fel gustul preparatului în care este adăugat.

Un alt produs Sweeteria pe care eu îl cumpără frecvent este dulceața sau gemul din diferite fructe. Nu va pot descrie în cuvinte cât sunt de bune. Își păstrează perfect aroma și culoarea, nu au adăugat nimic altceva decât fructe și îndulcitor și sunt dietetice, aducând doar caloriile pe care fructele le așează în borcan, 100 de grame de produs oferind organismului doar 120 calorii.

Eu le folosesc atât în clătite, cât și pentru torturi sau alte prăjituri.

Ciocolata fără zahăr de la Sweeteria este divină și inegalabilă. Au chiar și câteva variante de post pe care le pot consuma chiar și persoanele care au adoptat un stil de viață vegan. Va recomand să testați dacă aveți ocazia. Preferații mei sunt bănuții 100% cacao și ciocolata neagră cu vișine. Dar și fructele glasate învelite în ciocolată luxuriantă sunt de vis.

fructe glasate in ciocolata fara zahar sweeteria

Fiecare produs Sweeteria poate reprezenta un cadou delicios și sănătos pentru un copil bolnav de diabet sau un vis frumos pentru toți aceia care își doresc o silueta de invidiat, dar adoră dulciurile.

Personal pot spune că datorită îndulcitorului am reușit să ajung din nou la măsură 38, fără alte eforturi. Chiar dacă uneori mai avem produse dulci care au zahăr în compoziție, în casă folosesc pentru prepararea prăjiturilor doar Dulcișor și ciocolată fără zahăr Sweeteria, iar multe dintre aceste rețete vi le arat pe blogurile mele sau le postez direct pe grupul pe care aceasta pagina îl are atașat.

tablete ciocolata Sweetria dulciuri fără zahăr

5 Comments on "Sweeteria – dulciuri fără zahăr potrivite și pentru persoanele cu diabet"

  1. Sunt cele mai sănătoase dulciuri!

  2. O am in familie pe Buni,soacra mea,ea are diabet.Si tare ar mânca și ea câteodată ceva dulce doar ca nu are voie.As putea sa ii fac o surpriză sa ii cumpăr câteva dulciuri de la ei

  3. Pentru mine sunt ideale aceste produse deoarece am diabet.

  4. Au chestii foarte bune, multumesc mult pentru recomandare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*