Rețete fără zahăr: Zefire cu dulcișor by Sweeteria

zefire fara zahar
Share the joy
 • 112
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Rețete fără zahăr: Zefire cu dulcișor Cooking by Sweeteria

7 linguri de zahăr… această este cantitatea maximă pe care ar trebui să o consumăm pe zi! Conform nutriționiștilor această este cantitate care nu ar afecta sănătatea noastră, dar… dacă luăm în considerare faptul că o singură cană de suc a unora dintre cele mai populare branduri din comerț sau băuturi răcoritoare carbogazoase celebre, conține deja mai mult zahăr decât acea cantitate, vom vedea că nu este ușor să rămânem în limitele sigure pentru a ne păstra sănătatea.

Așadar și eu, ca mulți alții am început să caut o modalitate de a înlocui această otavă lentă și am încercat să îi ofer copilului meu o dietă echilibrată, fără zahăr rafinat, fără grăsimi în exces și multe alte lucruri care pe vremea copilăriei mele nu existau.

Una dintre cele mai cunoscute opțiuni, când vrem să renunțăm la zahăr sunt îndulcitorii naturali din stevia rebaudiana, care oferă un gust dulce, cu mult mai puține calorii și fără a atenta la sănătatea noastră. Așa că atunci când am fost invitată de Sweeteria să testez noul dulcișor, nu am stat pe gânduri, mai ales că poftesc la o bezea rusească de ceva timp și nu găseam optiuni pentru a o prepară fără zahăr.

Zahărul este un tip de carbohidrat și la fel că toate glucidele afectează nivelul glucozei din sânge, dar înlocuirea zahărului cu îndulcitorii Sweeteria poate ajuta la menținerea nivelurilor de glucoză din sânge sub control. De aceea consumul de dulcișor obținut din Stevia Rebaudiana este sigur pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care își doresc un stil de viață sănătos și o siluetă ideală.

Dulcișor by Sweeteria

Noul îndulcitor de la Sweeteria se găsește sub 3 forme :

 • Dulcișor by Sweeteria cuburi – învelite separat

Dulcișor by Sweeteria cuburi

 • Dulcișor by Sweeteria piramide – monodoze ce conțin porția ideală de îndulcitor pulbere pentru o cafea sau în ceai delicios

Dulcișor by Sweeteria piramide

 • Dulcișor Cooking by Sweeteria – 300 de gr pulbere de cel mai fin și de calitate îndulcitor, perfect pentru prăjituri.

Îndulcitor de ultima generație obținut din extract, de înalta puritate, din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol (obținut din porumb).
Mulțumită procesului inovator de producție, cele două ingrediente vegetale fuzionează într-un singur cristal cu gust omogen, oferind consumatorului experiență unui înlocuitor perfect al zahărului sau al indulcitorilor artificiali.

Rețetă: Zefire fără zahăr cu Dulcișor by Sweeteria

Zefirele sunt de fapt o bezea care nu trebuie coaptă. Cunoscute sub numele de bezea rusească, zefirele au o imagine de prezentare fabuloasă, fiind absolut superbe, mai ales dacă sunt realizate în două culori. Însă în rețeta originală se folosește extrem de mult zahăr, așa că am tot visat la ele de când le-am văzut, dar nu le-am făcut niciodată.

În rețetă am schimbat zahărul cu Dulcișor și am înlocuit piureul de fructe cu dulceață de mure, tot de la Sweeteria.

Ingrediente Zefire fără zahăr:zefire reteta fara zahar

 • un borcan dulceață de mure Sweeteria ( se obțin 150 g sirop gros)
 • 2 linguri zeamă de lime
 • un albuș de ou

Sirop de agar-agar

 • 2 plicuri de 2 g pudra de agar-agar
 • 2 linguri apă
 • dulcișor Cooking by Sweeteria – 150 g pulbere

Mod de preparare:

Rețeta originală de zefire folosește zahăr și fructe pentru a obține un sirop gros, eu am încălzit dulceața de mure cu sucul de lămâie până a devenit fluidă. Sincer obținerea siropului a fost cel mai complicat lucru pentru că nu am avut o sită bună ci una pentru ceai care avea doar 5 orificii. Cu toate astea în 20 minute am reușit să storc … de vlagă tot borcanul de dulceață, obținând cantitatea necesară.

Siropul și albușul de ou trebuie să fie foarte reci când se mixează. Se obține o spumă groasă și lucioasă, dar nu are consistență de bezea. Este nevoie de un mixer bun pentru că durează 10-15 minute până se bate bine.Zefire cu mure si Dulcișor by Sweeteria

Pentru siropul de agar-agar am amestecat două pliculețe de pudră cu 150 g pulbere de dulcișor Cooking by Sweeteria, am adăugat apă și am pus la fiert. Am lăsat la foc mic timp de 5 minute până s-a topit totul, apoi fără să ma opresc din mixare, am adăugat siropul de agar-agar în fir subțire peste spuma de fructe. Se mai mixează 5-10 minute și când vedem că începe să coaguleze, turnăm compoziția într-un poș și formăm rapid zefirele.

Zefirele se formează pe hârtie de copt și se lasă peste noapte pe masa în bucătărie. Suprafața se usucă iar interiorul rămâne pufos, ușor gumat.

zefire din bezea ruseasca

La gust sunt fabuloase! Și textura mi-a plăcut, însă nu s-a bătut bezeaua foarte bine și cred că le-am pus prea repede în poș, dacă mai mixam 1-2 minute își păstrau forma mai bine.

Sunt foarte mulțumită ca mi-am făcut pofta și mi-am satisfăcut dorința de a realiza un desert fără zahăr.

Am lipit zefirele câte 2 cu Greentella Vegana – crema tartinabila Sweeteria cu pudră și unt de cacao, lapte praf de cocos și îndulcitor de agave. Dar despre aceasta o să va vorbesc într-un articol viitor, pentru că e tare buna și merită o rețetă separat.

Greentella Vegana – crema tartinabila Sweeteria

Ce este agar-agar

Agar-agarul este un produs organic ce se obține dintr-o serie de alge marine roșii, din care este extras prin fierbere și solidificare la 32-40 °C. Se prezintă sub formă de pudră fină de culoare cafenie-gălbuie. Are o putere de gelificare foarte mare și este folosit în industria alimentară ca stabilizator.

În dieta vegană înlocuiește albușul de ou și este de mare ajutor persoanelor cu intoleranță sau alergie la ouă.

Agar-agar NU este gelatină. Coagulează destul de rapid și nu se mai dizolvă înapoi. Este un înlocuitor perfect al albușului de ou și îl puteți cumpăra de pe site-ul Sanovita. Dacă folosiți codul darkpassion, aveți reducere 15% la orice comandă. Codul este valabil până la sfârșitul lui 2019.

Voi ce rețete fără zahăr mai știți? Dacă aveți o recomandare vă rog să o lăsați în comentarii.

zefire fara zahar

 • 112
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "Rețete fără zahăr: Zefire cu dulcișor by Sweeteria"

 1. Valeria Chertes | iulie 24, 2019 at 4:48 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru rețeta .

 2. Cristina Dragomir | iulie 24, 2019 at 9:14 pm | Răspunde

  arata tare bine. Asa de bine ca nu m-as putea limita la 1-2. Si or fi ele cu indulcitor natural, dar asta nu inseamna ca pot manca fara numar.

 3. Pfoaii, ce bine arată!!! Mie nu prea îmi reușesc tipul acesta de deserturi, dar trebuie să mai încerc.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*