„300 Rețete hrană vie” de Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull

300 retete vegan
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

„300 Rețete hrană vie” de Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull

Ai auzit vreodată de hrană vie? Sau poate ți s-a spus vreodată că dacă vrei să ai mai multă energie și o dietă mai sănătoasă, trebuie mănânci hrană vie?

Ei bine a consuma alimente vii constă în faptul că ingredientele nu trebuie să fie procesate, că trebuie să fie cat mai proaspete și astfel își păstrează toți nutrienții, fix așa cum le oferă natura.

Știm cu toții că legumele când sunt supuse la temperaturi peste 45-50 grade, încep să-și piardă vitaminele și enzimele. Acest lucru se întâmplă atunci când gătești mâncarea. Datorită efectului termic aplicat se distrug o parte din substanțele nutritive.

În alte cazuri, în timpul gătitului se transformă complet natura alimentelor, ceea ce poate avea consecințe nefaste pe termen mediu sau lung asupra sănătății noastre. Acesta este cazul grăsimilor industriale prăjite sau prea procesate.

Pe de altă parte, dacă mâncați alimente crude sau tratate termic fără a depăși temperatura de 40 grade, acestea vă oferă toți nutrienții, enzimele și vitaminele și astfel obținem energie vitală .

Alimentele vii sunt semințe, fructe și legume crude și, de asemenea, cele care au fost procesate cu tehnici care nu necesită încălzire mai mare de 45-50 grade, cum ar fi deshidratate, macerate, fermentate, încolțite etc.

În plus, dacă adoptați o dietă sănătoasă ar fi păcat să cumpărați alimente organice și gătindu-le să pierdeți o parte din puterea lor nutritivă.

Voi știți că eu gătesc uneori rețete vegan sau RAW Vegan, de aceea am luat de pe libris.ro o super carte cu 300 rețete hrană vie.

Pe lângă cele 300 super rețete, cartea conține diverse informații valoroase, menite să ne ajute în menținerea unui stil de viață sănătos.

300 retete vegan

Energie și sănătate de la natura

De ce se spune că legumele proaspete sunt cele cu energie vitală?

Ei bine se presupune că atunci când recoltați un morcov sau un măr,de exemplu, acestea continuă să trăiască la nivel celular, nu se ofilesc sau nu se strică. Iar în cazul specific al semințelor, acestea păstrează tot potențialul de a fi o nouă plantă. Și mai mult, dacă acea sămânță germinează, putem crește până la 300% cantitatea de nutrienți , enzime și vitamine pe care o are bobul simplu.

În plus, alimentele vii produc mai puține deșeuri energetice în organism, tocmai pentru că conțin enzimele și vitaminele necesare care favorizează digestia și asimilarea tuturor nutrienților.

Alimentele precum carnea nu au această forță vitală, deoarece provin dintr-o ființă vie care și-a pierdut viața, prin urmare și energia sa vitală.

Desigur așa cum subliniez în multe articole ale mele și alimentele rafinate, cum ar fi zahărul alb, făina rafinată sau grăsimile industriale procesate sunt de evitat de pe masa zilnică pentru că îți iau din energie deoarece și-au pierdut structura biologică vitală într-o măsură mai mare sau mai mică.

Beneficii pe care le obțineți consumând alimente vii

La nivel fizic cu o dietă vie veți evita efectele toxice ale gătitului anumitor alimente și pierderea substanțelor nutritive sensibile la căldură.

Cu ajutorul unei diete vii alcalinizezi mediul intern, detoxifici organismul și ajungi la greutatea ideală.

Prin creșterea nivelului de energie, îmbunătățești starea de bine a organismului, ca o consecință a tuturor acestor beneficii.

hrană vie

Cum să mănânci alimente vii în viața ta de zi cu zi

Dacă ai cochetat cu ideea de a adopta o dietă vegan sau îți dorești altfel de mâncare de post, cartea 300 rețete hrană vie este ideală pentru a-ți da idei de meniuri aducătoare de energie și sănătate.

Dacă gătim mâncarea la foc mic sau cu abur, vom reduce valoarea biologică a alimentelor proaspete, dar pierderea va fi mai mică decât în ​​cazul altor procedee de preparare mai agresive. Astfel că primul pas spre hrana vie o pot reprezenta salatele.

Salatele de crudități vă vor face să completați meniul cu vitamine și nutrienți esențiali care s-ar pierde la gătit.

Smoothie-urile sunt și ele hrană vie. Aduc o importantă contribuție de vitalitate, vitamine și enzime pe care veți începe să le observați imediat, pielea devenind mai curată.

Smoothie din fructe cu lapte

Pentru gustări obișnuiți-vă să mâncați semințe. Acestea au tot potențialul energetic pentru a deveni o plantă. Presărați pe mâncare semințe precum ar fi floarea soarelui, dovleac, în sau semințe de susan.

Și semințele germinate sunt ideale pentru hrana noastră. Lăstarii sunt semințele pe care le punem în condițiile potrivite pentru ca planta să înceapă să prindă viață. Dacă nu știți să le creșteți le puteți găsi la supermarket.

Deci, dacă doriți să vă umpleți de viața de energie, mâncați alimente vii, care vă oferă toată forța lor vitală.

Dacă nu ai inspirație în crearea rețetelor, cartea de la Libris.ro poate fi un început. O găsești la secțiunea bucătărie alături de multe alte cărți care îți pot transforma meniul zilnic într-unul demn de 5 stele Michelin!

Conceptul de hrană vie nu reprezintă un moft, un curent la modă, efemer ca multe altele, ci un concept rezultat din cercetările aprofundate ale unor specialiști.
Bucătăria pe bază de alimente vii constă în prepararea unor meniuri aspectuoase și hrănitoare cu ajutorul celor mai elementare tehnici culinare. Cartea vă va iniția în pregătirea acestor mâncăruri. Veți fi surprinși să constatați cât de ușor este și ce însemnătate poate avea pentru sănătatea voastră.

hrană vie

 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  

5 Comments on "„300 Rețete hrană vie” de Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull"

 1. Super!Mi-ar plăcea să încerc retete mai sănătoase

 2. Interesant articolul! Consum zilnic fructe si legume proaspete pentru o viață sănătoasă!

 3. Mulțumim pentru recomandări!

 4. Suna bine articolul!

 5. Multumesc mult pentru recomandare 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*