Sweeteria – un mic dejun sănătos, fără zahar adăugat
V-ați întrebat vreodată în ce mod ne afectează zahărul rafinat sănătatea?
Cei mai mulți dintre noi iubesc mâncărurile și băuturile dulci. Desigur, există și excepții, dar acestea sunt destul de rare. Cu toate acestea, imediat ce ne înfruptăm cu stropii de dulceață, ajungem să ne îngrijorăm pentru că dulciurile afectează nu numai silueta, dar și sănătatea în general.
Este zahărul rafinat foarte rău pentru noi? Ce-i cu îndulcitorii naturali sau cu produsele cu un conținut scăzut de calorii?
Unele răspunsuri le găsim în lecțiile elementare de anatomie, în timp ce altele ni le dau nutriționiștii.
Cu toate astea știm cu toții că pentru a supraviețui, corpul nostru are nevoie de un tip de zahăr, numit glucoză. Glucoza este principala hrană a creierului și este o sursă majoră de combustibil pentru corp, oferindu-i energie. În principiu nu este nevoie să adăugam zahăr în dieta noastră deoarece organismul poate produce glucoză de care are nevoie pentru a descompune moleculele de alimente, precum ar fi carbohidrații, proteinele și grăsimile.
Unele zaharuri însă se găsesc în mod natural în alimente precum ar fi fructele, legumele și laptele. Acestea pot fi incluse într-o dietă sănătoasă. Când mâncam un fruct de exemplu, obținem o mulțime de nutrienți și fibre dietetice împreună cu zaharurile naturale.
Zahărul rafinat, otravă pentru organism
În timp ce zahărul natural aduce răsfăț papilelor gustative și potolește pofta de dulce, zahărul rafinat are o reputație proastă binemeritată mai ales pentru că noi consumăm prea mult, uneori fără să ne dăm seama, deoarece o mare parte din zahărul pe care îl ingeram nu se găsește în mod natural în alimente ci se adaugă în timpul procesării sau preparării, pentru a da un plus de savoare.
Astăzi zahărul este ascuns în orice aliment și dacă nu ești atent ajungi să consumi cantități prea mari ce duc la obezitate, diabet, boli de inima, etc.
În timp excesul de zahăr, care nu mai este nici pe departe zahărul rafinat din copilăria noastră și conține tot felul de adaosuri, poate afecta negativ sănătatea. Multe organizații din domeniul sănătății recomandând să reducem cantitățile de zahăr rafinat consumat, pentru a ne păstra sănătatea.
Pe de altă parte zahărul natural precum stevia rebaudiana nu are efecte dăunătoare asupra sănătății noastre.
Pentru că eu am descoperit dulciurile Sweeteria care sunt atât de delicioase, încât nici nu vei simți lipsa dulciurilor cu care te otrăveai încet fără să știi, astăzi vreau să îți vorbesc despre câteva dintre ele.
Mic dejunuri sănătoase pentru dimineți pline de energie cu Sweeteria
Despre Sweeteria am mai vorbit pe blog. Nouă nu ne lipsesc niciodată din casă napolitanele și batoanele de musli. De aceea astăzi vreau să vă reamintesc despre importantă unei alimentații sănătoase și respectarea orelor de masă.
Dulciurile Sweeteria sunt făcute în laborator propriu, cu ingrediente naturale, fără zahăr adăugat, îndulcite cu îndulcitor natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol (un îndulcitor obținut din porumb), cu zero calorii și zero indice glicemic, adică pot fi consumate și de persoanele cu diabet.
Totodată, din grijă pentru sănătatea noastră, Sweeteria a înlocuit uleiul de palmier din toate produsele sale cu unt de cocos. Mult mai sănătos, cu multiple beneficii asupra sănătății, untul de cocos aduce un plus de frăgezime și savoare.
Cei mai mulți dintre noi încercăm să reducem caloriile prin schimbarea alimentelor îndulcite cu zahăr rafinat cu alimente și băuturi dietetice cu îndulcitori cu conținut scăzut de calorii sau fără ele. Acești îndulcitori naturali, precum stevia rebaudiana de exemplu, sunt mai dulci decât zahărul rafinat, astfel încât cantități mult mai mici sunt necesare pentru a crea același nivel de dulceață, în plus au zero calorii și nu sunt nocivi pentru organism.
Știm cu toții că poftă de dulce și gustările sunt cele care dau peste cap orice dietă. Ei bine, Sweeteria are o gamă variată de produse fără zahăr adăugat, care să satisfacă această adicție și să aducă un plus de energie organismului.
Mic-dejun fără zahăr
Este un proverb care spune „dimineață mănâncă că un rege, la prânz că un prinț și seara ca un cerșetor”, proverb pe care adesea îl înțelegem greșit și în loc să oferim organismului alimente care să aducă energie în prima parte a zilei, îi oferim lucruri nocive, calorii goale și pe la 10 ne este deja foame și luăm din nou o porție de zahăr rafinat… și uite așa formăm un cerc vicios care subminează sănătatea noastră.
Gama produselor de cereale Sweeteria a fost gândită în aşa fel încât să asigure aportul de nutrienți, fibre și vitamine necesare organismului, în fiecare moment al zilei, pentru oricare membru al familiei.
Copilului meu îi dau la micul dejun întotdeauna cereale sau musli, în cele mai multe cazuri cu iaurt slab. Cerealele Sweeteria sunt foarte bune și nu au zahăr adăugat iar musli sunt de vis și conțin cele mai multe substanțe nutritive necesare dezvoltării și creșterii adecvate a copilului.
Pentru ca un mic dejun să fie echilibrat, trebuie să conțină lactate, fructe și cereale, mai ales dacă sunt cereale integrale.
După cum știm, cerealele oferă carbohidrați care asigură energie, vitamine, minerale și fibre pentru o bună funcționare a organismului. Produsele lactate conțin proteine de calitate, vitaminele A , D și grupa vitaminelor B precum și calciu, iar fructele oferă și carbohidrați și apă, precum și fibre, vitamine și minerale.
Cereale Sweeteria au toate calitățile pentru un mic dejun echilibrat fără zahăr adăugat. Astfel oferă majoritatea substanțelor nutritive de care propriul nostru corp are nevoie, sunt sățioase și deosebit de gustoase.
Noi am probat toate variantele de cereale și ne plac toate, ba chiar fiecare din casă are o slăbiciune pentru un tip de cereale.
Mie îmi plac musli, care conțin fructe deshidratate și cereale integrale. Acestea pot fi combinate cu suc de fructe sau băuturi vegetale pentru un mic dejun vegan.
Musli este ușor crocant, cu un gust dulce acrișor, extrem de delicios. Este bogat în fier, acid folic și vitaminele A,B,C,D și E, la care se adaugă antioxidanții din pudrele de scorțișoară și ghimbir.
Fiul meu adoră sferele din cereale cu cacao și îndulcitor natural din Stevia. Pe acestea le combină după poftă inimii, uneori chiar le transformă într-o gustare, ciugulind sferele cu gust de ciocolată, simple sau cu fructe.
În plus, faina neagră de grâu din sferele din cereale cu cacao previne afecțiunile colonului, scade nivelul de radicali liberi la nivel celular, întărește imunitatea, diminuează colesterolul și împiedică creșterea în greutate, deoarece conferă sațietate.
Soțul preferă Cornflakes și diminețile lui încep cu o porție generoasă de fulgi de porumb cu lapte cald.
Gustări delicioase și sănătoase de la Sweeteria, fără zahar adăugat
Întotdeauna am zis ca este esențial că cei mici trebuie să mănânce în mod corespunzător micul dejun, deoarece începând ziua cu un mic dejun bun îi ajută să înceapă ziua de studiu cu putere și îi dăm suficientă energie pentru jumatate de zi.
Totusi copiii noștri au nevoie de un aport suplimentar de energie, în special în timpul creșterii fizice și intelectuale, astfel încât o gustare sănătoasă trebuie sa nu ii lipsească niciodată din ghiozdan.
Batoanele de musli sunt preferatele tuturor, iar napolitanele sunt atât de bune încât sunt considerate desert de-a binelea.
Batoane de cereale cu musli Sweeteria sunt cel mai bun pretext pentru a face o pauză scurtă oricând și oriunde. Tot timpul am unul în poșetă, iar cel mic le alternează cu napolitanele pentru pachetul de la școală.
Știm deja cât de complicat este să le stăvilim pofta de dulce celor mici, dar napolitanele Sweeteria sunt un adevărat răsfăț fără zahar adăugat, fără conservanți și alte substanțe nocive.
În timp ce batoanele de musli oferă fibrele și nutrienții de care ai nevoie pentru o zi plină de energie, în care senzația de foame, pur și simplu, nu există, napolitanele pot stăvili acea poftă secretă căreia ii cădem cu toții pradă: pofta de dulce.
Despre napolitane Sweeteria am mai povestit pe blog. Foaia delicată și crocantă, plină de extra crema delicioasă și aromă naturală de fructe, te fac să te simți ca un copil care are voie să-și aleagă ce vrea din cofetărie.
Așa cum am mai spus cei care nu mănâncă micul dejun tind să mănânce mai puțin sănătos pe parcursul zilei, iar cei care iau micul dejun și optează pentru un mic dejun hrănitor și sănătos, își gestionează într-un mod mult mai sănătos restul meselor zilei.
Am citit numai lucruri bune despre aceste produse.