Shiloh de Phillis Reynolds Naylor, recenzie carte

Shiloh
Share the joy

Shiloh de Phillis Reynolds Naylor, recenzie carte

Bine ați venit la o nouă recenzie carte. Astăzi vă prezint un volum de la Edituara Arthur, pe care îl găsiți pe Libris.ro, o librărie online de unde puteți achiziționa cărți de toate genurile, cadouri elegante, jocuri și jucării pentru toți ai casei.

Nu știu când am început să citesc cărțile fiului meu, însă m-am trezit prinsă în vraja întâmplărilor inocente și chiar au ajuns să îmi placă foarte mult.

Cartea de astăzi este despre un băiețel de 11 ani pe nume Marty, care își dorește foarte mult un prieten necuvântător. Recenzia este presărată de spoilere, mai exact o povestire în linii largi, însă cartea e plină de învățături din care copiii vot trage concluzii ce îi vor pregăti pentru viață.

Shiloh de Phillis Reynolds Naylor – Descriere oficială

Marty Preston își dorește foarte mult un cățeluș, iar atunci când în calea lui apare un pui de beagle cu greu își mai poate imagina viață fără el. Și, chiar dacă micuțul are un stăpân, Judd Travers nu e cel mai blând dintre oameni, iar Marty se vede cu atât mai îndreptățit să ia animalul la el acasă.
În strădania lui de a-i oferi un adăpost ferit de pericole, Marty se trezește prins într-o avalanșă de evenimente dintre cele mai nefericite. Dar, cum în joc e soarta celui mai bun prieten, nu renunță niciodată la speranță.

Marty locuiește în Virginia într-o casă frumoasă, ascunsă între dealuri. Într-o zi, pe când se plimba în pădure Marty a găsit un cățel care părea a nimănui. Băiatul a vrut să îl mângâie și să se împrietenească cu micuțul pui de Beagle, dar acesta era foarte timid și fricos. Marty i-a vorbit blând, iar câinele l-a urmat până acasă apoi a plecat.

Shiloh este un cățel care a fost lovit de stăpân și fuge în pădure pentru a scapă de abuzurile acestuia. Între Marty și cățel se naște o prietenie profundă, copilul iubindu-l și având grijă de el.

Însă stăpânul lui Shiloh, un băiat mai mare și răutăcios cât încape, pe nume Judd Travers, începe să îl caute, iar când ajunge la casa lui Marty, acesta îl minte și nu vrea să îi înapoieze cățelul.

O serie de întâmplări demonstrează atașamentul copilului pentru cățel și grija pe care i-o poartă devine tot mai mare. Părinții îi cer băiatului să înapoieze animalul stăpânului său însă Marty refuză, dar în cele din urmă convins de propria conștiința îl duce pe Shiloh înapoi.

ShilohDar Judd continuă să maltrateze câinele care fuge din nou la Marty.

Cartea are un mesaj sublim pentru tinerii cititori. Pe lângă dragostea și grijă pentru animale, pe lângă empatia pe care trebuie să le-o arătăm prietenilor noștri necuvântători, din acest volum copiii vor învăța ce este curajul, cum să îți învingi teama și să demonstrezi tuturor celor din jur că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu te poate opri.

Autorul îi îndeamnă pe cei mici să respecte codul moral, subliniind că Marty își dă seama că este greșit să minți și să păstrezi lucruri care nu sunt ale tale. Chiar dacă se creează un conflict între sentimentele copilului și ce este moral să facă, în cele din urmă cartea se termină într-un mod fericit, dar vă las pe voi să descoperiți această poveste frumoasă și să aflați modul prin care Marty va reuși să își păstreze noul prieten.

Cartea i-a plăcut fiului meu care a trecut de la romanele grafice pe care le citea până acum la o lectură ușor mai complicată, adecvată vârstei sale. I-am observat reacțiile și mă bucur nespus că a tras concluziile sale, s-a frământat prins în dilemele protagoniștilor și a întețes că uneori în viaţă lucrurile pot fi așezate pe făgașul normal prin reacțiile și acțiunile pe care le avem.

După cum știți cărțile de la Arthur sunt în programa școlară, recomandate elevilor pentru principiile morale pe care le insuflă. Shiloh este o carte superbă, recomandată grupei de vârstă 10+, iar pe Libris.ro puteți citi și câteva fragmente care vă vor convinge de frumusețea ei.

 

2 Comments on "Shiloh de Phillis Reynolds Naylor, recenzie carte"

  1. Valeria Chertes | martie 2, 2018 at 3:15 pm | Răspunde

    Multumim pentru recenzie.

  2. Nu esti singura care citeste cartile copilului. Eu la inceput le citeam ca sa-l pot verifica daca le-a citit si daca le-a inteles si am continuat pentru ca toate imi plac. Toate cartile sunt luate la recomandarea profesoarei de romana.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*