Regina gândacilor de M. G. Leonard, recenzie carte

Regina gândacilor de M. G. Leonard
Share the joy
 • 67
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Regina gândacilor de M. G. Leonard, recenzie carte

Hey, little readers,
astăzi vin să vă povestesc despre o carte pentru piticii curioși asa ca voi: Regina gândacilor de M. G. Leonard.

Cartea o am de la targulcartii.ro, cărora țin să le mulțumesc pentru că de la ei am luat o grămadă de cărți frumoase, foarte ieftine, pe care piciul meu le adoră. Despre acest site eu vă povestesc destul de des, mai ales că au cărți al căror preț începe de la 0,99 lei. Tot aici am regăsit cărțile copilăriei mele precum Aventurile lui Habarnam sau Talismanul de Safir, alături de alte titluri dragi, unele rare și greu de găsit în bibliotecile tinerilor de astăzi.

Direct din librăria sa Târgul Cărții oferă cititorilor de toate vârstele cele mai noi apariții, cei mai în vogă autori sau ultimele bestseller-uri, în timp ce pe rafturile virtuale ale secțiunii de anticariat puteți găsi adevărate bijuterii literare care v-au încântat anii copilăriei sau cărți rătăcite care să va întregească colecțiile.

Regina gândacilor de M. G. Leonard

Regina gândacilor este al doilea volum al unei trilogii care aduce în prim-plan un băieţel foarte isteţ şi nişte gândaci deosebit de inteligenţi. Noi nu am știut că acest volum face parte dintr-o serie atunci când l-am ales și după ce a citit câteva capitole puștiul meu a împrumutat celelalte două volume de la bibliotecă pentru că era foarte curios să afle întreagă poveste!

Așadar pentru cei ce urmăresc seria, cu acest volum ne pregătim să-i reîntâlnim pe Darkus, Virginia și pe Bertoll, împreună cu colegii lor, fiindu-le alături într-o continuare plină de acțiune și aventură.

Eu vă recomand să citiți toate cărțile pentru că acțiunea este foarte interesantă, persoajele inventive și haioase iar lectura foarte incitantă.

În prima carte Lucreția Cutter, un personaj rău și fără milă, care era creatoare de modă, îl răpește pe Bartolomeu Cuttle, tatăl lui Darkus. Ei bine, primul volum este o cursa nebună pentru salvarea lui Bartolomeu.

Regina gândacilor de M. G. Leonard - pareriDespre autoarea M. G. Leonard

M. G. Leonard este o scriitore de cărți pentru copii. Cărțile ei „Beetle Boy” s-au vândut în patruzeci de țări, primind numeroase premii. In prezent scenariul pentru o serie TV bazată pe trilogie cu gândaci inteligenți. Ea și gândacii ei au apărut în documentarul BBC – The Bug Couple.

Maya, asa cum ii spun apropiații, este unul dintre autorii care lucrează cu fondatorul Lauren St John la proiectul #Authors4Oceans,o campanie pentru reducerea materialelor plastice de unică folosință.

Regina gândacilor de M. G. Leonard, recenzie

Editura: RAO
Colecția: RAO Pentru copii
Coperta: Broșată (paperback)
Număr pagini: 326

În acest al doilea volum, Lucreția continuă să creeze rochii din gandaci, însă are un plan diabolic, de a elibera un lot de astfel de gângănii modificate genetic, pentru a lua sub stăpânire toată planeta. Acest plan va pune în pericol viețile multor oameni, însă eroii noștri îndrăgiți, îi vor da planurile peste cap printr-o serie de acțiuni haioase.

Chiar dacă nu îmi place să vă povestesc ce se întâmplă în cărțile pe care le citesc, o să va dau câteva mici spoilere, așadar… sunteți avertizați.

Despre cărțile destinate acestui segmet de vârstă este greu să nu povestești ceva, în mare parte pentru că sunt foarte haioase. Apoi în fiecare pagină se întâmplă ceva important iar acțiunea are un ritm rapid, astfel încât cu greu mă abțin să nu vă spun ce au făcut personajele.

Pentru Darkus lucrurile par să meargă tot mai rău, pentru că Lucreția intenționează să-i distrugă gândacii pe care acesta îi deținea.

Trebuie să vă spun că pe mine atâtea specii de gândaci m-au dat peste cap. Cert este că aceștia sunt împărțiți în două tabere, gândacii Lucretiei, răi, malefici, criminali și gândăceii inteligenți ai lui Darkus, care erau în tabăra celor buni.

Fiul meu a citit cărțile destul de rapid și a fost foarte încântat să afle atâtea lucruri adevărate despre gândăci. La sfârșitul acestui volum se vorbește despre fiecare gândac în parte, alături de multe reguli de securitate alimentară și… chiar există un capitol în care tinerii cititori vor înțelege o regula a vieții și anume că cei mici sunt devorați de cei mari… la propriu.

Una peste alta, cartea Regina gândacilor de M. G. Leonard chiar are un subiect interesant, care îi ține aproape pe toți cititorii, mari și mici laolaltă. Trebuie să vă spun că sunt și pasaje triste, mai ales când Darkus își pierde o mare parte dintre gândăcei.

Pe parcurs, intervin multe personaje care alături de năzdravănii noștri iidau planurile Lucreției peste cap. Dar va las pe voi sa descoperiți ce se va întâmpla cu armata de gândaci a Lucreției și cum va triumfa din nou binele, copiii salvând și de aceasta dată lumea, căci pe parcursul poveștii, personajele se maturizează, oferindu-ne surprize neașteptate cu ideile lor geniale.

 • 67
 •  
 •  
 • 1
 •  

1 Comment on "Regina gândacilor de M. G. Leonard, recenzie carte"

 1. O carte interesanta mulțumim pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*