Tot ce trebuie să știi ca să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe, recenzie

Tot ce trebuie să știi că să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe
Share the joy
 • 61
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Tot ce trebuie să știi ca să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe

Hello readers,
în curând se dă startul la colinde, luminițe multicolore aprinse la ferestre și multă veselie. Crăciunul e aproape, e timpul să-i scriem moșului, nu-i așa?

Astăzi vă vorbesc despre o carte pe care i-am luat-o cadou fiului meu pentru ziua lui și pe care va sfătuiesc să i-o cereți neapărat moșului. După cum știți, puștiul meu este pasionat de enciclopedii și este foarte curios din fire, dar cartea despre care va vorbesc în acest articol este mult mai mult.

Tot ce trebuie să știi ca să fii as la istoria lumii – o carte de cultură generală și nu numai

Cultură generală este o acumularea de cunoștințe pe care fiecare dintre noi le are pe diverse teme. Cine are o cultură generală vastă are cunoștințe temeinice diverse, o bază grozavă pe care se poate sprijini în orice discuție.

Cititul îți da puterea de a înțelege, iar cultura generală este cunoașterea care permite unui individ să-și construiască propriile criterii, să analizeze diverse probleme și să răspundă cu succes la diferite provocări ale vieții de zi cu zi. Această cultură poate fi construită din studiul la școală, din educația autodidactă și din experiența dobândită de-a lungul anilor, dând piept cu viața și citind neîntrerupt.

Având o cultură generală temeinica ne oferă o perspectivă mai largă asupra lumii, deoarece ne permite să o înțelegem nu numai din parametrii propriei noastre culturi, ci și prin înțelegerea motivațiilor și motivelor care îi determină pe ceilalți să se comporte diferit față de noi.

Istoria, una dintre disciplinele importante ale culturii generale

Deși cultura generală este cumulativă și nu încetează să se construiască niciodată, bazele ei sunt de obicei furnizate în școală printr-o serie de obiecte care sunt considerate esențiale pentru că ulterior individul să se poată dezvolta normal în orice domeniu.

Desigur că matematică, limba maternă, istoria sau geografia sunt părți importante ale formării noastre că individ, deoarece noțiunile acestora sunt prezente în acțiuni din viața de zi cu zi. Dar istoria și geografia însă sunt considerate drept piloni ai culturii generale, deoarece pe de o parte ne fac cunoscute evenimente care au avut loc înainte de prezența noastră în această lume, iar pe de altă parte, ne oferă o orientare în timp și spațiu și ne prezintă diferite popoare, țări și culturi.

Caietul nostru smart include noțiuni despre: Vechi civilizatii africane, Japonia medievala și Epoca de Aur a Chinei, Europa în Evul Mediu, RENAȘTEREA, Epoca explorărilor geografice, Primul și al doilea război Mondial, Mișcarea feminista, Probleme ale lumii globalizate și multe altele.

Tot ce trebuie să știi că să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe

Tot ce trebuie să știi ca să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe, recenzie

„Mama, e cea mai grozavă cartea pe care o am” a zis fiul meu după ce a început să o citească. Eu îl privesc întotdeauna cu zâmbetul pe buze pentru că în general așa spune despre fiecare carte pe care o primește, dar când avenit cu notă 10 la istorie și mi-a spus mândru că doamna profesoară a fost impresionată de cum i-a povestit el despre evoluția omului, am privit mai cu atenție volumul din bratele sale și am început să îl citesc și eu.

Cu mare rușine și pe cuvânt că mi se înroșesc obrajii aici după tastatură, recunosc că unele noțiuni despre care am citit în carte, îmi lipseau. Pur și simplu le-am uitat sau poate nu le-am învățat niciodată.

Ca imagine, cartea Tot ce trebuie să știi ca să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe este absolut genială. Plăcută ochiului, chiar are aspectul unui caiet de notițe, pe care uneori mai mâzgălim în grabă câte o figură ilustră sau subliniem apăsat diverse lucruri importate. Foaia de un alb perfect, cu aspect de caiet dictando și scris cursiv, ca de mana, te îmbie la citit ca orice alt roman.

Tot ce trebuie să știi că să fii as la istoria lumii

Partea frumoasă este că deși e o carte de cultură generală, cuprinde toate noțiunile pe care un copil de gimnaziu ar trebui să le aibă pe parcursul celor patru ani de studiu. Astfel că dacă moșul îți va pune această carte sub brad, te va ajuta să ai note mari la istorie până în clasa a opta.

Cea mai bine vândută carte educațională este de fapt caietul tău de notițe suplimentare care îți oferă un ajutor neprețuit și te ajută să înveți mai bine și mai repede lecțiile la istorie oferindu-ți:

 • concept cheie,
 • ajutoare mnemonice,
 • definiții,
 • cronologii explicații nostime
 • spatii unde poți adăuga diverse observații
 • teste de verificare

material auxiliar pentru a invata istoria

Domeniul de subiecte pe care cultură generală îl poate acoperi este infinit, deoarece cunoașterea nu are limite. Cu toate acestea este important să subliniem că obiectivul unei culturi generale generale nu este de a stăpâni foarte bine un pachet de cunoștințe, ci de a avea cât mai multe referințe care ne permit să ne structurăm propriile idei într-un mod coerent și susținute de argumente, astfel spus cultură generală facilitează capacitatea de a comunica și de a transmite idei în orice domeniu, iar istoria este unul dintre acestea.

Cartea o găsiți pe Libris.ro, alături de alte titluri grozave, numai bune de așezat sub brad.

 • 61
 •  
 •  
 • 1
 •  

1 Comment on "Tot ce trebuie să știi ca să fii as la istoria lumii într-un ditamai caietul de notițe, recenzie"

 1. Mi se pare o carte interesanta,mulțumesc pentru recomandare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*