Apocalipsa 2012 de Lawrence E. Joseph, recenzie

apocalipsa
Share the joy

 Apocalipsa 2012 Sfarsitul e aproape… de Lawrence E. Joseph, recenzie

Oamenii au fost fascinaţi întotdeauna de sfârşitul lumii. Îmi aduc aminte de când eram copil, neliniştea care se aşternu-se peste toţi în preajma anului 2000 când am auzit pentru prima dată vorbindu-se de sfârşitul lumii.

Imaginația noastră faţă de subiectul apocalipsei a generat un val de filme și publicații privind invazii extraterestre, distrugerea pământului sau alte catastrofe care au făcut ca acest subiect sa capete dimensiuni nebănuite. Literatura SF s-a asigurat că cititorii din întreaga lume încep să-si pună întrebări despre sfârșitul timpului nostru pe pământ. Mari pictori, sculptori, muzicieni și scriitori au lăsat amprenta asupra lumii din toate timpurile, prin lucrări care ilustrează mai mult sau mai putin viziunea apocaliptică, iar cărțile cele mai reușite a marilor scriitori au devenit model pentru cineaștii și artiștii epocii moderne, transformând lectura în filme unde care catastrofa sfârșitului omenirii devine temă principală.

Texte care au generat întrebări filozofice și ideologice care de-a lungul anilor au alimentat percepția noastră critică a lumii. Dezastre naturale, invazii zombie, lumi de cosmar cu o viziune pesimistă asupra relațiilor umane și a progreselor tehnologice care amenință viitorul omenirii, sunt câteva dintre subiectele prezentate în lucrările care au schimbat cursul literaturii și a culturii în general .

Anii au trecut şi nu se întâmplă nimic. Bătrâna Planetă Albastră e tot aici, gravitând în jurul soarelui. În fiecare an trece un meteorit prea aproape de Pământ, furtunile solare lovesc necruţătoare suprafaţa Terrei sau… prezicerile înfiorătoare ale unor personalităţi antice par să se adeverească.

Iar noi continuăm să fim atraşi precum molia de flacăra lumânării, de subiectul Apocalipsa…

Cartea de astăzi a fost oferită de TargulCartii.ro, cea mai mare librărie și anticariat online care oferă cititorului cele mai interesante titluri, cei mai cunoscuți autori și cele mai noi apariții, toate reunite pe rafturile virtuale, unde promoțiile îmbietoare te invită la lectură.

Apocalipsa 2012 Sfarsitul e aproape...

 Apocalipsa 2012 Sfarsitul e aproape…

Editura: Nemira
Colectia: Epoca
Anul: 2012
Coperta: Cartonata (hardcover)
Numar pagini: 370

Descriere

La 2 septembrie 1859 a fost înregistrată cea mai puternica furtuna magnetica ce a lovit vreodată Pământul. După toate calculele, istoria urmează să se repete în anul 2012 – însă cu o diferență uriașă: de data asta, dezastrul va fi de ordin colosal!

Datorita interconectării infrastructurilor de bază în societatea modernă, impactul unor fenomene cosmice severe poate spulbera într-o secunda toate sistemele socio-economice ale omenirii. Energia electrică stă la baza întregii tehnologii moderne – imaginați-vă efectele următoarei explozii solare asupra vieții voastre de zi cu zi!

Imaginați-vă anul 2012 fără sistemele de transport și telecomunicații, privat de tranzacțiile bancare, de sistemele financiare și de serviciile guvernamentale. Un colaps fără precedent!

 Apocalipsa 2012 Sfarsitul e aproape… recenzie carte

Apocalipsa 2012 Sfârșitul e aproape… este un eseu bazat pe cercetare și fapte științifice în care autorul analizează una câte una problemele cu care ne confruntăm în ultimul timp, ajungând la concluzia că, probabil, suntem mai aproape decât ne gândim la sfârșitul lumii.

Desigur, toată cartea se învârte în jurul celebrei profeția Maya care spune ca sfârșitul timpului va fi în 2012 când calendarul alcătuit de aceasta civilizație antică se sfârșește brusc, ca și când nu ar exista nimic după. Astfel pentru a ne convinge că la sfârșitul lumii se apropie cu repeziciune, autorul încearcă sa facă o serie de remarci, cu trimiteri la diverse fenomene care s-au întâmplat în anii premergători apariției volumului.

Bun… sau rău.. depinde cum privești, cartea este puțin înfricoșătoare și trebuie să recunoaștem ca unele adevăruri sunt probate. Dacă aş fi citit-o înainte de 2012 probabil că m-aş fi îngrijorat și mi-ar fi perturbat liniștea câteva zile. Astăzi, la câțiva ani distanta de data fatidică prezisă de mayaşi, totul pare ficțiune.

Sunt multe citate din Biblie, dar și trimiteri la diverse lucrări științifice. Un volum, succes interaţional, care mai mult te face să îți pui întrebări, decât sa îți dea răspunsuri.

Date exacte, rapoarte și citate ale unor oameni de știință, adunate într-o carte extrem de interesantă.

O găsiţi la targulcartii.ro, alături de sute de titluri de colecție.

6 Comments on "Apocalipsa 2012 de Lawrence E. Joseph, recenzie"

  1. Valeria Chertes | mai 30, 2017 at 1:28 pm | Răspunde

    Mi se pare foarte interesant.

  2. ghelbere elena | mai 31, 2017 at 11:20 am | Răspunde

    Un volum interesant.

  3. Nu stiu ce sa zic, daca sunt date stiintifice e ok. Sunt atatea nebunii aparute ca nu mai poti crede nimic.

  4. Wow, este carte despre sfarsitul lumii? Nu stiam de acest volum, am mai citit caci sunt pasionata de subiect.

  5. Multumim pentru recenzi. Citesti atat de multe carti incat nu pot tine pasul cu tine. Pentru mine sunt scumpe multe dintre aceste volume.

  6. Tin minte si eu nebunia care a fost atunci si in 2000 si de fiecare data cand se trezesc unii care sa prezica sfarsitul lumii. Poate daca lumea ar citi mai mult ar intelege ca nu putem disparea asa de pe o zi pe alta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*