Roboţii din familia mea de James Patterson vol. 1- recenzie carte

Roboţii din familia mea
Share the joy

Roboţii din familia mea de James Patterson

Bine v-am găsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi va povestesc despre aventurile unui băieţel ghiduş care a avut norocul să se nască într-o familie cu… roboţi.

Cartea „Roboţii din familia mea” de James Patterson este un roman grafic ce îl va încânta pe copilul tău.

Iar daca e vorba despre familii va reamintesc ca beneficiile literaturii pentru copii sunt nenumărate, cititul fiind probabil cel mai sănătos obicei pentru copii şi adulţi deopotrivă.

Dacă noi adulţii avem preferinţe pentru un anumit gen sau pentru un anumit autor, pe cei mici trebuie să îi lăsăm să-şi formeze gusturile în materie de lectură, astfel că nu trebuie să îi obligăm să citească doar ce au nevoie la şcoală, ci să le insuflăm dragostea pentru lectură.

Eu i-am citit puştiului de când avea doar câteva luni, apoi i-am cumpărat cărţi cu alfabetul, cuvinte simple sau câte o poezioară de 4 versuri. Încet, a început să lege cuvintele şi acţiune descrisă de acestea şi a vrut să ştie mai mult.

Familia şi şcoală joacă un rol important în îmbogăţirea cunoştinţelor copiilor, dar o mare parte din această înţelepciune vine din cărţi şi din ce înţeleg ei răsfoindu-le.

Astfel ca părinţii au puterea de a da exemplu şi chiar dacă ştim ce este cel mai bine pentru copii, pe lângă literatura recomandată trebuie să îi lăsăm să îşi formeze preferinţele.

Dragoste pentru lectură se insuflă alegând cărţi potrivite fiecărui copil, uneori doar răsfoind volume cuprinse în „literatură pentru copii” îţi poţi da seama cât de variată este oferta, de aceea eu aleg împreună cu băiatul meu ce ar vrea să citească, iar cel mai bun loc în care căutăm noi prieteni este librabra şi anticariatul online targulcartii.ro.

Aici am găsit volumele 1 şi 2 din seria scrisă de James Patterson, iar astăzi vă vorbesc doar despre volumul 1 „Roboţii din familia mea”.

Roboţii din familia mea

Roboţii din familia mea de James Patterson – recenzie carte

Editura: Corint
Colecția: Corint Junior
Anul apariției: 2015
Coperta: Cartonată (hardcover)
Număr pagini: 313

Povestea este narată la prima persoană de protagonist, însuși, Sammy, care ne povestește despre viaţa lui și toate lucrurile haioase care i se întâmplă.

Sammy Hayes-Rodriguez este un băieţel ca oricare altul, unica particularitate fiind faptul că trăieşte într-o casă plină cu roboţi care sunt trataţi că şi membrii unei familii.

Tatăl, desenează benzi desenate cu ninja este un pic aerian şi cam ciudăţel. Mama este o inventatoare trăsnită, un geniu din mâinile căreia iau naştere niște roboţi tăntălăi.

Din această famile fac parte câţiva roboţi trăsniţi, invenţii eşuate ala mamei lui Sammy, care ocupă şi unele funcţii importante în casă. Casa de Hayes Rodriguez este foarte speciala: este plină de roboți care fac tot felul de treburi, ceea ce face viața mai ușoară pentru toată lumea.

Roboţii din familia mea

 

 

Majordom este Dl. Mop-de-Fier, Blitz este un robot care tunde gazonul, McAport este un câine-robot care se plimbă singur, apoi mă sunt Drona Malona, Tândală şi mulţi alţii, care mai de care mai trăzniţi.

Ultimul venit în casă este E, cel mai răutăcios şi enervant robot din lume. Acest robot este ultima invenţie a mamei lui Sammy. E este convins că este fratele protagonistului nostru şi este hotărât să îl însoţească în fiecare zi la şcoală.

De aici până la dezastru nu este decât un pas, iar lucrurile o iau razna şi Sammy trebuie să le rezolve.

Povestea care se derulează este teribil de amuzantă şi plină de tot felul de aventuri haioase. Un roman cu o latură pragmatică, de unde cei mici pot învăţa lucruri utile în viaţă. Concepte precum toleranţa, acceptarea, intimidarea sau comportamentul agresiv din şcoală sunt pe larg descrise şi explicate pe înţelesul puştilor, însă manieră în care este făcută educaţia în acest sens este subtilă, cel mic făcându-şi însă o idee.

Sammy este un elev în clasa a cincea, nu prea popular la şcoală. Copil liniştit şi puţin cam singuratic se procopseşte cu ultima invenţie a mamei, robotul E, care îl va baga în bucluc.

Maddie este sora să mai mică. Plăpândă şi firavă, dar optimistă şi mereu veselă, fetiţa suferă de o boală imunodeficienta care o împiedică să meargă la şcoală. Relaţia dintre ea şi Sammy este foarte frumoasă, copii fiind ataşaţi unul de celălalt. De altfel relaţiile intrafamiliate şi chiar între roboţi şi copii sunt descrise frumos şi dezvoltate de-a lungul acţiunii.

Roman grafic are unele ilustrații create de Juliana Neufeld, deosebit de frumoase care îl însoțesc pe cel mic pe tot parcursul lecturii.

Între robotul trăznit şi Sammy se creează in cele din urmă o relatie de prietenie adevărata, robotul fiind alături de copil în diverse situaţii sprijinindu-l şi învăţându-l să ia deciziile corecte.

Pe scurt: ”Roboţii din familia mea” este o poveste perfectă pentru tinerii cititori, cu doze mari de distracție și un final surprizător. Un roman care îi introduce pe cei mici în lumea fascinantă a roboţilor şi care îi va învăţa totodată să iubească lectura.Roboţii din familia mea

 

2 Comments on "Roboţii din familia mea de James Patterson vol. 1- recenzie carte"

  1. Cu toate ca este baiat mare lui andrei cred ca i-ar placea aceasta carte.

  2. Imi place prezentarea! S-ar putea sa-i placa si fiicei mele aceasta carte. Multumesc!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*