Mituri si legende din Olimp, recenzie carte

Mituri si legende din Olimp
Share the joy

Mituri si legende din Olimp, recenzie carte

Iată că ne apropiem cu pași mărunți de perioada cea mai așteptată din an, în special de către cei mici, când Moș Crăciun lasă sub bradul celor mai cuminți mult așteptatele cadouri. Eu însă știu un loc magic unde sunt cărți superbe, perfecte pentru a fi împachetate cu fundă roșie și oferite cadou oricui.

Cartea de care vă vorbesc astăzi este una dintre cele mai frumoase cărți pe care le puteți oferi unui copil. Nu doar că paginile acesteia sunt pline de povești fantastice, dar aspectul acesteia o face să pară o bijuterie.

Targulcartii.ro este un loc potrivit în care să căutați astfel de bijuterii. Cărțile expuse aici sunt mai ieftine ca în altă parte, iar unele exemplare din categoria anticariat par neatinse, chiar dacă au fost răsfoite odată, însă prețurile pornesc uneori și de la 1 leu, astfel încât cu greu te oprești doar la un singur volum.

Despre targulcartii.ro v-am mai povestit pe blog. Librărie și anticariat pe același raft, expune volume pentru fiecare buzunar și pentru toate vârstele și gusturile. Eu personal m-am răsfățat cu tot felul de cărți, iar pentru copilul meu am găsit lecturi cu adevărat spectaculoase.

Mituri si legende din Olimp

Autori: Anna Mibourne, Louie Stowell
Ilustratori: Simona Bursi, Elena Temporin, Petra Brown
Editura: Corint Junior
Anul aparitiei: 2015
Coperta: Cartonata (hardcover)
Numar pagini: 304

Mitologia greacă este formată dintr-un set de legende care provin din religia acestei civilizații antice din estul Mediteranei. Grecii, deși nu practicau religia, știau aceste povestiri care făceau parte din moștenirea lor culturală. Unii cercetători susțin că în total au fost până la 30.000 de divinități și despre fiecare din acestea ar există o legendă.

Mituri si legende din Olimp este o carte destul de complexă, plină de zei, monștri, războaie, eroi și creaturi de tot felul. Legendele sunt povestiri ancestrale, care au rezistat trecerii timpului pentru a ajunge la noi în această carte sub formă unor povești pline de fantezie cu un mesaj final și moral din care tinerii cititori vor trage tot felul de învățăminte.

Mituri si legende din Olimp

Legendele sunt scrieri foarte vechi care au fost transmise de-a lungul secolelor de la o generație la altă. Însă miturile în general ne informează despre figuri istorice, locuri de interes sau ființe mitologice, îmbrăcate științific într-o haină a imaginației fără margini. În consecință, legendele sau miturile scurte există peste tot în lume. Acordând importanța pe care o merită acest fel de povestiri legendare și istorice cartea de astăzi face împreună cu cei mici primii pași timizi în istoria străveche, aducând la lumină personaje bine cunoscute și speciale, datorită animației și ficțiunii, cum ar fi cea a zeului Thor sau cel al lui Hercule și faimoasele lui opere.

Zeii panteonului grecesc au adoptat figuri umane și au personificat forțele Universului. Aceștia erau imprevizibili, așa că uneori aveau un simț ascuțit al justiției însă alteori erau cruzi și răzbunători, astfel că aș recomanda cartea copiilor peste 8 ani.

Mituri si legende din Olimp

Familiarizarea cu marile mituri ale antichității este esențială pentru cultura oricărei persoane, iar cartea de astăzi poate fi considerată o temelie trainică, deoarece cunoașterea istoriei sau a științelor fizice poate începe cu acest volum. Copiii vor cunoaște legenda lui Prometeu, vor citi despre vinovăție și ispășire, de pedeapsă și dreptate, vor afla despre faptele eroice ale lui Hercule sau interesantele aventurile lui Ulise și tragicul sfârșit a lui Icar.

Cartea Mituri si legende din Olimp este plină de legende atractive pentru copii, care sunt adaptate în mare parte pentru audiența unui anumit segment de vârstă si este sigur că îi încurajează pe cei mici să viseze, să-și imagineze lumi fantastice și creaturi nemaivăzute, să ia în considerare multe lucruri despre istorie și știință, dar mai ales să pună bazele unei culturi generale care îi va ajuta mai tarziu.

Acest volum ne oferă povești fascinante, cu personaje fantastice care trezesc și stimulează imaginația copiilor.

I-am oferit această carte fiului meu când a împlinit 9 ani. M-am bucurat când am văzut că o citește curios și îmi povestește fericit despre ce se întâmplă între paginile ei. Desenele sunt foarte frumoase, sugestive, perfect adaptate pentru un copil, uneori asemănându-se cu benzile desenate.

Mituri si legende din Olimp

Am regăsit principalele legende despre Ulise, Ahile, minotaurul, despre Medusa, Cerber și Ciclopi, despre Titani și Giganți, despre primii zei și diverși eroi care prin sacrificii și pietate, au reușit uneori să învingă creaturi îngrozitoare.

Cartea conține hărți, ghiduri și glosare, foarte utile și complexe chiar și pentru mine ca adult, precum și un index a diferitelor zeități din mitologia greacă și romană.

Legendele dintre filele acestei cărți le permite micuților să învețe și să se distreze în același timp, datorită modului simplist în care sunt scrise aceste povestiri, conținutului lor este foarte interesant, de aceea dacă vă doriți un cadou frumos și util pentru pus sub brad, vă recomand cartea Mituri si legende din Olimp.

Mie mi-a plăcut atât de mult încât v-am aratat-o de câteva ori pe stories și chiar o să o mai răsfoim împreună în zilele ce urmează.

2 Comments on "Mituri si legende din Olimp, recenzie carte"

  1. Aceasta carte baiatul meu a citit-o de multe ori. Cand nu avea ce sa citeasca relua aceasta carte.

  2. Multumim pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*