Roboţii o iau razna, vol. 2 din seria roboţilor de James Patterson

robotii o iau razna
Share the joy

Roboţii o iau razna, vol. 2 din seria roboților de James Patterson

Bine v-am regăsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi încep articolul cu o prezentare specială a site-ului de unde uneori achizitionez cărţi : targulcartii.ro. V-am mai vorbit despre ei, dar pentru că la un articol precedent cineva îmi spunea că pentru el cărţile i se par scumpe, astăzi vreau să vă spun că rafturile targulcartii.ro sunt pline de cărţi extrem de ieftine.

Târgul Cărţii are tot felul de oferte, titluri variate începând de la 0,99 bani pe care le puteţi găsi pe rafturile anticariatului, până la autori şi cărţi de o valoare inestimabilă pe care le puteţi achiziţiona la un preţ corect.

Site-ul este foarte simplu de folosit, astfel că poţi să selecţionezi după autor, după starea cărţii şi chiar după banii pe care doreşti să îi investeşti în cultură. Târgul cărţii te aşteaptă cu cea mai variată oferta din literatură şi nu numai.

Sunt foarte multe oferte demne de luat în seamă, dar eu încerc să mă orientez spre cartea pentru copii pentru că fiului meu îi place extrem de mult să citească si nu as face fata daca as achizitiona de la librarie, titlurile dorite de el.

Roboţii din familia mea

Roboţii o iau razna de James Patterson, recenzie carte

Editura: Corint Junior
An aparitie: 2016
Coperta: Cartonata (hardcover)
Numar volume: 1
Numar pagini: 320

Despre primul volum din serie v-am povestit într-un articol trecut, astăzi vreau să vă invit din nou în lumea celor mai năstruşnici roboţi şi în casă stăpânului.. pardon, fratelui lor… Această serie are 2 autori, Chris Grabenstein şi James Patterson, romanul este unul grafic, cu desene absolut superbe făcute de graficianul Juliana Neufeld, schiţe creionate alb-negru ce ajută copii să înţeleagă firul istoriei, dar mai ales să şi le închipuie.

Ambele volume au coperţi cartonate, cu un design atrăgător. Roboţii hazlii par să te invite să îi iei şi în casa ta, iar eu nu am rezistat şi am citit cartea cot la cot cu fiul meu.

Roboţii o iau razna

Despre Sammy Hayes-Rodriguez şi „bro-bot”ştiţi deja că au legat o prietenie frumoasă. Ei îşi fac noi prieteni în fiecare zi, în timp ce roboţelul E care în prima parte părea o Eroare funcţionează ca un fel de umbră pentru Maddie, surioara lui Sammy, fiind de fapt un Eminent, un real ajutor înlocuind-o la şcoală.

Dar dezastrul loveşte din nou când E îşi pierde capacitatea de a o ajuta pe mezina familiei. Acum este rândul lui Sammy să-şi dea seama că ceva este în neregulă cu E şi să-şi salveze familia de dezastrul iminent.

Cartea este scrisă în stilul caracteristic a lui James Patterson, acest lucru face că lectură să fie amuzantă, interesantă şi şi să dezvolte o latura fantastică plină de suspans şi complot. Cu siguranţă nu cred că vei fi dezamăgit dacă alegi să citeşti această carte alături de copilul tău.

Roboţii o iau razna este continuarea perfectă a seriei House of Robots. Patterson şi Grabenstein fac o treaba bună, oferindu-ne un set de personaje foarte umanizate, chiar dacă jumătate dintre ele au plăci de bază în loc de creiere. Atât copilul meu cât şi eu eram capabili să ne scufundăm în poveste şi pentru a-l ajuta pe E să îi dăm o lecţie noului venit în clasă robotul SS-10K.

Acesta este robotul fabricat de un coleg al mamei lui Sammy şi îl însoţeşte pe stăpânul său la şcoală. Între E şi SS-10K se naşte o dispută specifică existenţei tipic şcolare. Astfel că cei mici îşi vor identifica rapid micile şicane de la şcoală.

robotii o iau razna

Cei doi roboţi încep să se comporte că nişte răzgâiaţi, antrenând în mică lor dispută pe toată lumea. Când E se comportă dintr-o dată ca un delincvent, dupa ce robotul SS-10K l-a stricat, Sammy trebuie să afle ce s-a defectat și să readucă lucrurile pe făgașul normal.

În toată nebunia situației, povestea este ferm întemeiată pe experiențele copiilor în ceea ce privește școala și viața de familie. Capitolele sunt scurte, ritmul rapid și ilustrațiile copleșitoare îi fac pe micii cititori sa adore noile aventuri ale roboților trăsniți.

În acest volum se pare că totul merge prost în casa lui Sammy, iar Casa Roboţilor pare să se transforme în Casa Nebunilor. Părinţii sunt pe punctul de a renunţa, roboţii o iau razna cu toţii, iar Sammy încearcă cu disperare să ţină totul sub control. El nu poate face mare lucru, totuşi împreună cu Maddie va salva situaţia. Prietenia şi relaţiile dintre Sammy şi Maddie, roboţii trăsniţi şi conştiinţa pe care autorul o introduce în creierele lor metalice sunt scânteia care va aprinde focul veseliei, rezolvând complotul.

Aceasta este cu siguranţă o carte pe care trebuie să o oferiţi copiilor voştri. Este o carte extrem de distractivă pentru cei mici dar şi adulţi se pot bucură de mesajul pozitiv pe care îl putem citi printre rânduri.

Lectura este distractivă! Dăruieşte-i copilului tău momente magice, cumpără-i o carte!!!

3 Comments on "Roboţii o iau razna, vol. 2 din seria roboţilor de James Patterson"

  1. Cred ca voi cumpara aceasta carte urmeaza o zi de nastere importanta pentru mine.

  2. Pentru baiatul meu nu-i buna, dar pentru baiatul surorii mele e perfecta aceasta carte.

  3. Si nepoteii mei le au, chiar sunt haioase!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*