Recenzie serie „Ultimul amant” de Viorica Lupu

Recenzie serie "Ultimul amant" de Viorica Lupu
Share the joy
 • 175
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Recenzie serie „Ultimul amant” de Viorica Lupu

Îmi place să cred că viața e ca o livadă cu pomi încărcați cu fructe pârguite. La umbra lor șerpuiesc prin iarba răcoroasă cărări pietruite  și fiecare dintre noi ne plimbăm pe acolo și ne înfruptăm din ce ne cere sufletul. Mulți sunt hrăpăreți și apucă și de acolo și de acolo… alții pretențioși privesc cu nesaț și aleg chibzuit, în timp ce sunt câte unii care pun ochii pe un fruct, îl păzesc și îl îngrijesc pentru a-l savura toată viață.

Viața e frumoasă și trebuie să o trăim din plin, să iubim și să zâmbim întruna pentru ca sufletul nostru să cunoască fericirea. Nu ar trebui să ne lăsăm ghidați de sfaturile altora sau constrânși de tabuuri ci să trăim fix așa cum ne place.

Ei bine, despre viața trăită la maxim sunt cărțile despre care vă vorbesc astăzi, care deși sunt o parte ficțiune și o parte bazată pe întâmplări reale, par să îi arate cititorului fix cele mai ascunse dorințe sau să-i redea unele gânduri care la un moment dat i-au trecut prin cap.

Ultimul amant de Viorica Lupu

Seria Ultimul Amant cuprinde două volume și este scrisă de Vorica Lupu, o autoare româncă stabilită de multă vreme pe meleaguri care îți permit să te exprimi altfel și libertatea de a-ți trăi viața asa cum vrei nu este judecată de nimeni.

Cele două volume „Descătușarea trecutului” și „Ultima aventură” sunt povestea a doi îndrăgostiți pe care viața și dorința i-a adus împreună și care la un moment dat își aleg fiecare un alt drum intersectându-se din când în când pentru a trăi plăceri interzise.

Cărțile pot fi citite și separat, dar parcurse împreună au un farmec aparte, așezând întreaga poveste lângă inima ta.

Recenzie serie "Ultimul amant" de Viorica Lupu

Ultimul amant- volumul 1- recenzie „Descătușarea trecutului”

Descătușarea trecutului este drumul presărat cu miere și spini, cel pe care o pornești dând pagină după pagină și pe care nu te înduri să îl părăsești oricâtă suferință ți-ar aduce.

În primul volum o cunoști pe Anya, o tânără hotărâtă să reușească în viață, o luptătoare, frumoasă, deșteaptă și deosebit de ambițioasă. Dar Anya ascunde un secret… pur și simplu este atrasă de Gabriel, un bărbat irezistibil, care o face să-și piardă rațiunea și ghidată de dorință și plăcere, se abandonează în brațele lui ori de câte ori are ocazia.

Prima parte a cărții se petrece în Rusia, unde Anya este asistentă în spitalul unui orășel micuț. Părăsită de mamă cu mulți ani în urmă, după ce tatăl său moare, rămâne să trăiască alături de mama vitregă, Dominika. Anya are o fetiță, Anne, rezultatul dragostei dintre ea și Derek.

Când Dominika o răpește pe Anne, am urât acest personaj din tot sufletul. Îmi imaginez că un avocat ar spune că toată lumea are drepturi, iar rațiunea fiecăruia de a fi este să le găsească, să le demonstreze și să le apere cu orice preț, dar se pare că există persoane și situații care nu merită apărare, așa consider că este mama vitregă a Anyei, cu toate astea, această ființă crudă își va găsi iertare în inima protagonistei.

Dispariția fiicei sale mută acțiunea în USA. Aici Anya se înscrie la facultatea de medicină unde îl cunoaște pe Ray, membru al unei trupe muzicale în vogă, de care Anya a fost îndrăgostită toată adolescență.

Ultimul amant- volumul 1- "Descătușarea trecutului" pareri

Urmează o serie de întâmplări care sunt redate de autoare cu o emoție ce m-a cucerit. Anya doarme pe stradă, se lupta cu demonii proprii, ajunge să-l cunoască pe Scot și să lucreze la un fast food pentru a-și câștigă existența și desigur, o cunoaște pe Beth, cea care avea să-i fie colegă de cameră la cămin, confidentă și prietenă draga.

Îndrăgostită de Ray pare că drumul Anyei se netezește, unicul nor care îi umbrește fericirea fiind Anne, încă dispărută. Iar tu ca cititor ești acolo, bucurându-te de felul în care se așează lucrurile.

Cartea este scrisă la persoană întâi, iar eu personal ador felul acesta de scriere pentru că te transpui mai ușor în mijlocul întâmplărilor, pare că privești prin ochii protagoniștilor și ajungi să trăiești la intensitate maximă fiecare întâmplare.

Ray este cel mai iubitor tip pe care îl cunoaște Anya și acceptă imediat condițiile jocului în care se implică, poate fără a măsura amploareaa ceea ce înseamnă a fi alma mater a unei relații întunecate și paralele.  Apoi totul începe să se învârtă într-un cerc amețitor, cu întâmplări ce se succed tot mai repede și mai repede, nelăsând protagoniștilor posibilitatea de a face alegeri chibzuite.

Totuși se întâmplă ceva și Anya se aruncă din nou în brațele lui Gabriel, ce de data aceasta își dorește mai mult, nu doar postura de amant.

Oare Anya îl va alege pentru totdeauna pe Gabriel?

O carte presărată de întâmplări amețitoare, un vârtej emoțional ce te atrage periculos și te subjugă cu profunzimea tulburătoare a sufletului ce se zbate în pieptul Anyei, un volum cuceritor pe care te invit să îl strecori în biblioteca ta și pe care să îl citești ori de câte ori dai piept cu viața.

Ultimul Amant- volumul 2- recenzie „Ultima aventură”

Să te îndrăgostești este unul dintre cele mai bune lucruri care ți se pot întâmpla în viață. Și dacă este pentru prima dată, atunci sentimentele sunt și mai puternice. Nu se știe dacă acest lucru se datorează inexperienței sau faptului că nu ai mai simțit acel fel de iubire, dar de obicei idealizăm prima dragoste.

Este clar că prima iubire nu o uiți niciodată și că ai sentimente care dor, sunt acolo ca o rană deschisă și durează în timp, vindecându-se cu greu.

În Ultima aventură îl cunoaștem pe Gabriel. Fructul oprit al Anyei. Tentant și periculos de atrăgător, e un bărbat frumos ce-şi ascunde rănile urâte din sufletul lui.

Ultimul Amant- volumul 2- "Ultima aventură" pareri

Deși își amintește că Anya a ales alt drum, nu știe dacă îi este mai bine sau mai rău și tot speră că aceasta să evadeze din nou în brațele lui.

Gabriel pare unul dintre acei oameni care au rămas blocați în prima relație când au simțit cu adevărat dragoste și aproape că nu reușește să-și vadă de drum, căutând-o frenetic pe Anya în orice femeie  care îi iese în cale. Compară constant relațiile cu prima iubire și crede că nu va găsi nimic asemănător, devenind perfecționist, așteptându-se ca Anya să se întoarcă din nou, sa fie încă odată a lui… asta până când o întâlnește pe Anabella.

A iubi fără să fii iubit înseamnă să fi păcătos, deoarece dragostea rănită interferează cu procesul normal pe care un cuplu îl trăiește, iar Gabriel suferă atât de tare încât se folosește de șarmul său pentru a cuceri cât mai multe femei care să-i stingă patima pentru Anya.

Nefericit, trecând de la cucerire la cucerire, o întâlnește într-o zi pe frumoasa Anabella, dar și ea are rănile ei, și aidoma Anyei, înșeală, gustând din plin sexul, euforia și distracția și… are o listă a păcatelor sale.

Partea a două din seria Ultimul amant ne pune față în față cu noi înșine. Scrisă la persoană întâi, de această dată fiecare capitol este versiunea unuia dintre protagoniști și trăim în același timp frustrările ambilor.

Cu scene de amor mai îndrăznețe decât în primul volum, cu descrieri mai fierbinți, dar mai puțin dramatice, „Ultima aventură” ne arată că oricât de greu ne-ar încerca viață, undeva este rezolvarea, dar trebuie să luptăm pentru țelurile noastre.

A fi amant va continuă să aparțină ocupațiilor sumbre care promit puține lucruri, dar care pentru că unii își asumă riscul se întâmplă și lucruri dincolo de orice imaginație. Astfel că există povești ca ale Anyei și a lui Gabriel în care dragostea a triumfat până la urmă. Chiar dacă fiecare își trăiește dragoste în felul lui, sunt fericiți și pe deplin mulțumiți.

Pe parcursul celor două volume au apărut diverse personaje care au avut o influență mai mult sau mai puțin importantă, astfel încât mi-aș dori că această serie să continue și pe rând fiecare dintre prietenii celor doi protagoniști să-i găsească fericirea.

Cărțile mi-au plăcut foarte mult și mi-au întrecut orice așteptare. Nu sunt nici pe departe un roman erotic, ci mult mai mult.

Recenzie serie "Ultimul amant" de Viorica Lupu

Dacă sunteți dintre cei care judecați o carte după copertă vă asigur că în acest caz va înșelați! Fiecare poveste e atât de intensă și emoționantă încât vă veți gândi la ea multă vreme după ce ați închis ultima filă.

Vi le recomand pentru aceste zile reci de iarnă pentru că vă vor face inima să bata cu putere și vă vor încălzi sufletul sau le puteți oferi în dar cuiva drag, că tot se apropie sărbătorile de iarnă.

Îi mulțumesc autoarei pentru exemplarele oferite. Le voi păstra cu drag și dacă ne vom întâlni cândva îi voi cere un autograf,

Mulțumesc și editurii Stylished pentru că a făcut să îmi parvină cărțile atât de rapid.

Recenzie serie "Ultimul amant" de Viorica Lupu

 • 175
 •  
 •  
 • 1
 •  

1 Comment on "Recenzie serie „Ultimul amant” de Viorica Lupu"

 1. Mulțumim pentru recenzie,îmi place acest gen de cărți.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*