Recenzie Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall
Share the joy
 • 59
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Recenzie Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall

Astăzi vă vorbesc despre o carte tulburătoare, cu un subiect impresionant, ce nu m-a lăsat să mă despart de ea până nu am terminat de citit ultima filă. Rar mi se întâmplă în ultimul tip să pot citi o carte „dintr-o lovitură” pentru că timpul liber este tot mai puțin, dar Șapte lucruri importante a meritat acest mic sacrificiu.

Șapte lucruri importante este o carte emoționantă și are momentele ei în care inima îți este sfâșiata de o multitudine de sentimente, dar la sfârșit m-a lăsat inspirată și plin de speranță că în lumea în care trăim există și bunătate care întotdeauna va triumfa.

Protagonistul cărții este Arthur Owens, un băiat în vârstă de 13 ani, care într-un acces de durere și furie, aruncă o cărămidă asupra unui om al străzii. Din fericire, cărămida lovește doar brațul colectorului de gunoi și nu capul acestuia, dar Arthur este trimis la reeducare timp de trei săptămâni și judecătorul dorește să extindă sentința, dar o persoană surprinzătoare îl salvează pe Arthur de o astfel de soartă.

James Hampton este personajul secundar, dacă pot spune așa, însă are aceeași valoare că Arhur și un suflet nobil. Acesta cere ca Arthur să fie obligat să completeze cele 120 de ore de corecție aplicate de judecător lucrând pentru el, motivând că are brațul bandajat. Astfel protagonistul nostru se trezește colecționând gunoaie de pe lista cu cele șapte lucruri cele mai importante pentru Hampton și în curând descoperă că omul care adună tot felul de lucruri transformă acel gunoi în ceva extraordinar.

Pot spune fără să mint că personajele lui Pearsall sunt oneste, memorabile și create cu atâta autenticitate încât îți vor rămâne întipărite în minte și în suflet.

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall

Autor: Shelley Pearsall
Tip copertă: Flexicover
Editura: Corint
An apariție: 2019
Număr pagini: 320

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall

Îmi plac cărțile fără fără prea multă introducere, iar Șapte lucruri importante merge direct la subiect, aproape sărind peste acest pas și începe în forță chiar cu al doilea rând înainte ca Arthur să decidă să arunce cărămida.

Shelley Pearsall aduce în aceasta carte o poveste adevărată adaptată pe Junk Man care chiar a existat în viața reală, precum și cele șapte lucruri importante. Desigur, nu o să îți spun care sunt acestea, trebuie să citești cartea, dar pentru că eu am ales volumul după copertă, Șapte lucruri importante este una dintre cărțile care m-a lăsat efectiv uimită și încântată după ce am citit-o. Chiar și fiul meu care este un cititor fidel și perseverent s-a declarat mulțumit.

Scrisă într-un stil oarecum personalizat care reflectă componentele simple ale operei de artă, povestea îi îndrumă pe cititori împreună cu Arthur spre o înțelegere a celor mai importante lucruri din viață.

Mi-a plăcut mult felul în care Arthur este frumos dezvoltat ca personaj, de la furia pe care o simte și reușește să o canalizeze spre ceva frumos, la băiețelul care vrea să salveze arta. M-a impresionat până la lacrimi felul în care se luptă să facă față morții tatălui său, cum se descurcă cu mama și sora lui și cum descâlcește instrucțiunile ciudate pe care i le dă Hampton.

Domnul Hampton este cel care îi sugerează lui Arthur să lucreze pentru el în timpul perioadei de pedeapsa și este și el un personaj interesant și înțelept.

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall este o carte de ficțiune istorică, bazată pe povestea și opera unui om foarte real. James Hampton a fost un artist popular care a trăit în anii 1960, a cărui artă neobișnuită și fascinantă „junk” a captivat oamenii epocii. În Șapte lucruri importante autoarea împletește creația operei lui Hampton cu povestea fictivă, dar emoționantă, a durerii, căderii și răscumpărării glorioase a unui băiat.

Poveștile separate ale lui Arthur și James Hampton, dar puternic conectate, sunt pline de atâtea teme de la durere, regret, prietenie la răscumpărare și iertare, încât autoarea le surprinde și afișează minunat pe parcursul cărții, de unde noi cititorii avem atât de multe de învățat.

 • 59
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Recenzie Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*