Lucruri importante pentru o Europa sustenabila

Share the joy

In fiecare an Uniunea Europeana, ofera posibilitatea bloggerilor si ziaristilor sa aduca pe masa discutiilor subiecte pe care ei le considera importante.

Si in acest an sunt asteptate inscrieri si materiale pana pe 31 octombrie. Oricine trateza pe site-ul sau subiecte importante in legatura cu interesele Europei este invitat sa le inscrie.

De ceva timp se vorbeste despre incalzirea globala, risipa resurselor si un viitor innecat in fumul tevilor de esapamente, pentru copiIi nostri.

Daca ar fi sa inscriu si eu un asa material, cu siguranta subiectul principal ar fi economisirea si protejarea resurselor, reducerea noxelor expulzate in atmosfera, crearea de energii alternative care implicit vor duce la creare de noi locuri de munca si dzvoltare regionala.

Oamenii de stiinta trag un imens semnal de alarma ca toate aceste gaze cu efect de sera se acumuleaza sub stratul de ozon, de aceea de la an la an nivele tot mai mari ale emisiilor sunt depasite.

Cel mai important lucru ar fi stabilirea unui program , la care sa ne raportam cu totii si sa reducem cu mic cu mare, cantitatea de emisii ce duc la formarea efectului de sera.

Pe langa constientizarea populatiei asupra efectelor negative pe care aceste noxe le au asupra sanatatii noastre si a intregii planete, urmatoarele lucruri deosebit de importante sunt energia alternativa si resursele regenerabile.

Chiar daca pare un vis greu de realizat, sper ca intr-un viitor apropiat sa existe cate un panou solar pentru fiecare casa.

Energiile regenerabile sunt esentiale pentru reducerea deficitului comercial al UE in privinta produselor energetice pe care intreaga Europa le consuma si din care mai mult de jumatate importam. Pentru a evita intreruperile aprovizionarii si a preturilor volatile ale combustibililor fosili avem nevoie sa gasim surse alternative, care vor aduce o transformare fundamentala a infrastructurii energetice in UE.

Eficienta energetica de care se vorbeste atat de mult, este de asemenea, o componenta vitala in contextul energiei si climei. Noile propuneri reprezinta imbunatatiri semnificative pe care UE va continua sa promoveze in tot sectorul energetic si politicile economice. Normele actuale incep sa produca economii semnificative de energie.

Masura de proiectare ecologica, de case pasive, este o noua directiva care va conduce la imbunatatirea standardelor de constructii publice, audituri energetice și sensibilizarea consumatorilor cu privire la beneficiile eficientei energetice.

Cu alte cuvinte economia si respectarea resurselor existente si utilizarea unor noi resurse regenerabile care vor reduce in urmatorii ani, pierderile financiare si vor aduce o dezvoltare regionala  sunt subiecte fierbinti care trebuie aduse pe masa de discutii.

1 Comment on "Lucruri importante pentru o Europa sustenabila"

  1. Risipa e un subiect care pe mine ma intristeaza profund. Aruncam tone de alimente, iar altii mor de foame. 🙁

Leave a comment

Your email address will not be published.


*