Vegeta- Condimentul potrivit pentru alchimia iubirii în bucătărie

supa cu taietei
Share the joy
 • 67
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Vegeta- Condimentul potrivit pentru alchimia iubirii în bucătărie

Gătitul este alchimia iubirii, poate de aceea spunem de multe ori că adăugăm în bucate și un pic de dragoste.

Una dintre cele mai plăcute activități casnice, pentru mine gătitul înseamnă mai mult decât să arunc toate ingredientele într-o oală. Astfel statul la cratiță poate însemna artă, tehnică și cunoștințele deprinse de la mama sau bunica, combinate cu ingrediente moderne pentru a da naștere unei farfurii spectaculoase.

Bucătăria este un domeniu în care cultură și dragostea sunt puse în joc pentru un singur scop: să ne hrănim sau să îi hrănim pe cei dragi. Cu toate acestea, cel mai afectiv, creativ și social mod de a privi gătitul este cel care este orientat spre a te bucura de această acțiune și a-i determina pe alții să se bucure de rezultatele muncii tale. Când mâncarea este pregătită pe îndelete și cu scopul de a le oferi celorlalți afecțiune, masa se transformă într-un moment special pentru toți cei pe care îi iubim și se strâng în bucătărie.

Cu ingrediente adecvate, fiecare farfurie devine un adevărat curcubeu de senzații. Prin urmare, gătitul implică o experiență cuprinzătoare, devenind astfel una dintre puținele activități de astăzi care permite acea paradă a impresiilor senzoriale, care este întotdeauna plină de satisfacții.

Acum dacă am căzut cu toții de acord că pasiunea și dragoste fac mâncarea mai gustoasă, trebuie să fim conștienți că și ingredientele au o foarte mare importantă.

Voi știți că majoritatea ingredientelor eu le iau de la „aprozarul mamei” de la curte, dar stropul de dragoste de astăzi este de la Vegeta.

vegeta

Condimentul potrivit scoate ce e mai bun din tine

Dacă toate ingredientele de bază ale unui preparat sunt aceleași, oare de ce nu au toate și același gust, indiferent cine le-a preparat? Sigur, știm răspunsul clasic, că a fost gătit cu suflet… Dar acesta este numai o jumătate de adevăr. Cealaltă jumătate este că bucătarul sau gospodina care mânuiește linguroiul au pus pe lângă suflet și un adaos alimentar. Altă explicație nu prea există. Însă contează și ce adaos alimentar a pus. Pentru că rostul bazei alimentare este să îmbogățească gustul, nu să îl schimbe, să confere prospețime și consistență aromelor, nu să le „acopere”.

Și pentru că eu am avut la dispoziție toată gama de produse nou intrate în portofoliul Vegeta, astăzi vă arăt cu ce mi-am delectat eu familia. Rețetele integrale le regăsiți și pe pagina mea de Instagram, dar și pe blogul meu culinar Din dragoste pentru bucătărie.

Supă cremă de conopidă și dovlecel

Supa cremă este cea mai delicioasă, hrănitoare și apetisantă farfurie pe care o poți așeza în fața mesenilor pretențioși. Cu o textură delicată și un gust divin, supa crema de conopidă și dovlecel are puține calorii este gustoasă și sănătoasă.

Versatilitatea rețetelor de supe creme vă permit să vă jucați atât cu ingredientele cât și cu cantitățile pentru a obține diferite versiuni pentru fiecare zi a săptămânii.

Legumele se curată, se spală și se fierb împreună cu cubul de vegeta. Când sunt gata se pun în vasul de la blender și se mixează până obținem o textură delicată și fină. Adăugăm untul și smântâna și omogenizăm.

Servim în boluri pentru supă, decorat cu verdeață, ulei de măsline și crutoane prăjite.

Noile cuburi vegeta legume oferă un gust intens, transformând fiecare lingură de supă într-un răsfăț pentru papilele gustative.

Supă cremă de conopidă și dovlecel

 

Paste cu sos ragu și Vegeta gulaș

Pastele sunt probabil unul dintre puținele feluri de mâncare ce se așează pe masă în mai toată lumea. Sosul ragu este și el la fel de vestit și ușor de făcut, iar dacă avem un cubuleț Vegeta Gulaș, sosul nostru va fi super gustos și aromat.

Paste cu sos ragu

Din oferta Podravka puteti alege intre diferite sortimente de cuburi Vegeta precum legume, cub găină, cub vită sau cub gulaş. Cuburile Vegeta pot îmbunătăți aroma multor feluri de mâncare de la preparate cu orez, legume și carne pana la paste, sosuri și alte astfel de delicii.

Cub Vegeta

Pui cu legume la cuptor cu condimente Vegeta Natur

Dacă există un fel clasic în gătitul acasă, acesta este puiul la cuptor. O rețetă care poate părea simplă pentru că trebuie doar să condimentezi puiul, să îl dai la cuptor și să aștepți un anumit timp. Cu toate acestea, nu întotdeauna ne iese bine. Realizarea unui pui la cuptor, cu o crustă crocantă, carne gustoasă și piept suculent are trucurile sale, iar in acest caz tot vegeta ne vine în ajutor.

Pentru legume am folosit Condimente pentru cartofi cu ierburi, iar pentru a obține crusta perfectă, am făcut un amestec de muștar cu ulei de măsline și Condimente pentru pui auriu.

pui la cuptor

Vegeta Natur are și condimentul potrivit pentru fiecare tip de carne, fie că este de pui, porc, miel sau pește. Urmezi o dietă pe bază de proteine, în care carnea joacă rolul principal și uneori devine plictisitoare? Dacă folosești condimentul potrivit, este practic imposibil să te saturi de ea cu una – cu două!

Cât despre toți cei care consumă preponderent carne din plăcere, pentru care ieșirile la grătar sunt cel mai strașnic mod de a se relaxa – indiferent de anotimp! – cu Vegeta Natur vor fi cu siguranță cotați că cei mai pricepuți în prepararea fripturilor. Căci, folosind condimentul potrivit, în cantitatea potrivită și la momentul potrivit, îți vei pune practic semnătura pe respectivul preparat.

Vegeta Natur

Rezultat al unei bogate tradiții și al unei experiențe îndelungate în domeniul culinar – de peste 50 de ani – Vegeta este aliatul de nădejde al celor recunoscuți că „gătesc bine”. Secretul celebrului adaos alimentar de pe ambalajul căruia zâmbește imaginea la fel de celebrului bucătar rotofei stă în calitatea ingredientelor sale, în combinația unică de condimente și legume deshidratate și în conținutul redus de sare, adaptat preferințelor consumatorului modern.

vegeta

 • 67
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Vegeta- Condimentul potrivit pentru alchimia iubirii în bucătărie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*