Recenzie „Poveşti pentru băieți care au curajul să fie altfel” de Ben Brooks

Poveşti pentru băieți care au curajul să fie altfel de Ben Brooks
Share the joy

Recenzie „Poveşti pentru băieți care au curajul să fie altfel” de Ben Brooks

Hello readers, astăzi vă vorbesc despre o carte absolut minunată pe care orice copil ar trebui să o citească. Lectura acesteia îi va da încredere în forțele proprii, îi va face aripile să se deschidă larg și îl va face să privească spre lume în alt mod decât o făcea până acum.

Povești pentru băieți care au curajul sa fie altfel de Ben Brooks cuprinde o sută de povești frumoase, spuse cu un limbaj foarte accesibil celor mici, despre acei bărbați care chiar au schimbat lumea, fie prin acțiunile lor, fie prin ideile lor… sau datorită curajului, a a depășirii limitelor fizice sau pur și simplu datorită atitudinii pe care fiecare a avut-o.

Scrisă de tânărul scriitor britanic Ben Brooks și cu ilustrații absolut fermecătoare realizate de Quinton Winter , Povești pentru copiii care îndrăznesc să fie diferiți prezintă față nevăzută a istoriei și alte unghiuri din care putem privi personaje mai mult sau mai puțin cunoscute.

Astfel, povești ale unor personalități celebre, precum fostul președinte american Barack Obama, fotbalistul Lionel Messi, fizician Stephen Hawking, regizorul Steven Spielberg și multe alte personaje mai puțin cunoscute publicului larg precum ar fi Boyan Slat, care a inventat un aspirator de mare pentru a strânge materialele plastice din apele marilor și a oceanelor, sunt înșirate în ordine alfabetică a numelui protagonistului.

Poveşti pentru băieți care au curajul să fie altfel de Ben Brooks

Poveștile sunt scurte, de doar o pagină, dar cuprind în ele întreaga esență a existenței fiecărui personaj. Acestea nu sunt destinate să fie un reper tip biografie, ci mai degrabă să evidențieze un aspect din existența personalității respective sau o calitate care l-a făcut celebru/cunoscut.

Ceea ce îi unește pe toți este că s-au remarcat prin a fi diferiți de alții și într-un fel au reușit să transmită un mesaj care să schimbe mai mult asu mai puțin lumea în care trăim. Unii au luptat împotriva rasismului, alții împotriva homofobiei, alții împotriva sclaviei sau nazismului. Există de asemenea și personaje care deși suferă de o boală sau prezintă o tulburare sau un handicap, au dat o lecție extraordinară despre autodepășire și au devenit învingători, cucerind lumea.

Poveşti pentru băieți care au curajul să fie altfel de Ben Brooks

Descoperind de exemplu, că un bărbat a salvat aproape 700 de copii evrei de la moarte sigură în lagărele de concentrare, îl va face pe copil să simtă admirație și recunoștință pentru aceasta. Este unul dintre numeroasele exemple de atitudini pe care copiii trebuie să le cunoască pentru a fi inspirați și astfel să continue activitatea acestor oameni într-o lume care are atât de multă nevoie de dreptate, empatie și curaj.

De asemenea mi s-a părut important felul în care sunt subliniate anumite handicapuri și personalități precum Daniel Radcliffe, actorul care a jucat rolul personajului Harry Potter, care are dispraxie și totuși a cucerit pe lumea cu interpretarea sa sau regele George al VI-lea , care a fost un bâlbâit și a reușit să țină discursuri în public sau Messi care, în ciuda unei deficiențe care l-a împiedicat să crească normal, a devenit unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume, sunt aduși în centru atenției, făcând că fiecare copil să se simtă important.

Fiecare poveste vine însoțită de o frumoasă ilustrație a personajului, realizată de talentatul Quinton Winter.

Cartea arată impecabil din toate punctele de vedere, fiind un cadou genial pentru copilul tău, dacă îți dorești să-i oferi ceva cu adevărat special de aceste sărbători.

Dacă te întrebi de ce este atât de important pentru copii să știe despre aceste povești, să știi că începând de la 6-8 ani, conform educației Montessori, începe a doua fază a dezvoltării, când copiii încep să întrebe despre lume, funcționarea ei sau regulile societății în care trăim.

Pe scurt, o carte minunată de oferit în dar oricui, un cadou de păstrat lângă suflet, astfel încât cei mici să poată învăța despre adevăratele valori ale vieții.

O găsiți pe libris.ro, alături de ate titluri superbe, numai bune de așezat sub brad.

Be the first to comment on "Recenzie „Poveşti pentru băieți care au curajul să fie altfel” de Ben Brooks"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*