Curs auto intensiv – Teorie și teste pentru a obține permisul de conducere

Curs auto intensiv - Teorie și teste pentru a obține permisul de conducere
Share the joy
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Curs auto intensiv – Teorie și teste pentru a obține permisul de conducere

Școala de șoferi este locul în care sunt transmise cunoștințele necesare pentru ca solicitanții să obțină permisul și să devină buni șoferi, ideal de la prima încercare.

Cu toate acestea, avem un drum lung de parcurs și învățarea nu ar trebui să se încheie atunci când obținem permisul de conducere. Trebuie să ne perfecționăm continuu pentru a avea experiență și pentru a conduce în deplină siguranță, atât pentru noi și ocupanții vehiculului cât și pentru toți participanții la trafic.

Videoclipuri sau tutoriale online nu sunt suficiente pentru a învăța întreaga teorie, de aceea eu am decis să îmi iau câteva cărți pentru a aprofunda toate lucrurile importante, printre care și acest

Curs auto intensiv

Autor(i): Colonel (r.) de politie ing. Gino-Theodor Bosman
Maior (r.) de politie av. Ioan Roman
Format: 15 x 22 cm
Editura: Corint
An apariție: 03/11/2016
Număr pagini: 240

Înainte de a decide că a sosit momentul să susțineți testul de conducere, se recomandă să faceți cel puțin un ciclu complet de ore de teorie și să completați muuuulte chestionare până sunteți siguri că stăpâniți toate noțiunile și cunoașteți toate regulile de circulație.

Examenul de conducere este temut de marea majoritate a aspiranților la statutul de șoferi. Sala este un fel de coșmar la care oricine trebuie să facă față dacă dorește să obțină un permis, iar „orașul” este aproape un chin.

De la alegerea școlii de șoferi până la modul în care faceți față examenului, iată câteva sfaturi utile pe care le-am cules în speranța că mă vor ajuta și pe mine.

Curs auto de legislaţie rutieră 2020 - 2021. Întrebări şi teste

1. Alegerea școlii de șoferi

Probabil ăsta e primul pas spre succes. Găsirea unui instructor bun, care să aibă răbdare să-ți explice și să te corecteze ori e câte ori greșești este un lucru vital. Găsiți o școală de șoferi bună care să ofere cursuri detaliate, să aibă anumite standarde de calitate în facilitățile sale, cu profesori calificați și materiale didactice actualizate.

2. Teorie

Solicitați să primiți un număr suficient de ore teoretice. Uitați de legendă urbană care spune că testele sunt suficiente pentru a susține examenul, fără a fi nevoie să studiați. Orele sunt necesare pentru a înțelege bine conceptele legislației și regulile de circulație.

3. Nu memorați chestionare!

Nu memorați chestionarele unul câte unul, este o strategie proastă! Trebuie să mergeți la curs nu doar pentru a susține teste, ci pentru a cere profesorului să va explice tot ce nu înțelegeți.
Scopul testelor este să repetați pentru examen, să studiați și să învățați pentru a respectă regulile întocmai ca atunci când veți fi „singur la volan” sa va descurcati impecabil. In șoferie nu e loc de greșeală… nici măcar minora. La urma urmelor chestionarele sunt un instrument pedagogic care trebuie să fie folosit în mod adecvat.

4. Fără grabă

Personal intenționez să fac școala de șoferi la primăvară. De aceea mi-am luat aceste cărți chestionare si curs auto pentru a avea timp să repet în voie.

Faceți-vă timp să știți că ați stăpânit toate regulile. Doar atunci când simțiți că aveți un echilibru global pe care îl stăpâniți într-o măsură mai mare sau mai mică, este momentul în care vă puteți gândi să mergeți la examen.

5. Practică

Profitați de cursurile practice pentru a învăța să conduceți. Un examinator evaluează împreună respectarea regulilor și ușurința cu care acestea sunt aplicate la volan. Dacă conduceți în siguranță, este pentru că ați învățat regulile, percepeți riscurile, anticipați, păstrați distanța corespunzătoare etc..

6. Stăpânirea de sine

În ziua testului practic acordați atenție instrucțiunilor pe care le primiți. Nervii și stresul nu te ajută cu nimic, iar examinatorul nu caută să îți întindă vreo capcană. Fii prudent și nu te grăbi!

Înainte de a începe examenul, reglează scaunul și oglinzile pentru a privi confortabil în jurul tău. Ergonomia este esențială pentru a face față testului practic. Trebuie să stai confortabil la volan și să ajungi bine la comenzi. Amintiți-vă că înainte de a porni motorul, examinatorul vă poate întreba unde se pune ulei, unde se află rezervorul sau cum să verificați presiunea anvelopelor și multe alte lucruri pe care orice șofer trebuie sa le știe.

7. Rezolvați chestionare auto zilnic!

Proba teoretică este eliminatorie. Această este formată din 26 de întrebări tip grilă, iar pentru a primi calificativul „ADMIS” trebuie să răspundeți corect la cel puțin 22 dintre acestea.

Citiți și recitiți materialele de curs pentru că rezolvarea de chestionare auto este o etapă esențială.

Nu uita că pregătirea teoretică corectă va avea un impact asupra pregătirii practice și, prin urmare, asupra conducerii sigure!

Dacă te gândești să devii șofer, cărțile de pe site-ul editurii Corint îți vor fi un real ajutor.

 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "Curs auto intensiv – Teorie și teste pentru a obține permisul de conducere"

 1. Mulțumim pentru recomandare!

 2. Eu chestionare am refuzat să fac până nu am invatat bine legislația. In schimb nu am avut carte,am invatat totul din online și pot spune ca pe mine m-au ajutat mult legislația explicată și video,e mult mai usor sa retii astfel

 3. Bune informatii!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*