Recenzie carte „Câinele care a salvat lumea” de Ross Wellford

Câinele care a salvat lumea de Ross Wellford
Share the joy

Câinele care a salvat lumea de Ross Wellford

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să vină sfârșitul lumii? Ar fi înfricoșător, nu-i așa?

Dar dacă cheia salvării întregii omeniri ar fi să fie o corcitură de cățel ce trage pârțuri și mănâncă orice?

Ei bine, astăzi vă vorbesc despre o carte în care toate aceste lucruri sunt pe cale să se întâmple. Desigur, o recomand tuturor iubitorilor de căței și aventuri fantastice și nu numai.

Câinele care a salvat lumea are o poveste ce te va face să razi și să plângi alături de protagoniști și apoi te va face să te îndrăgostești de fiecare câine din lume. Totodată cred că este o carte adecvată timpurilor pe care le trăim și cei mici vor înțelege mai bine felul în care un virus mortal poate schimba cursul vieții.

Acțiunea îi are în centru pe Georgie Santos și pe Ramzy Rahman, doi copii ce fac voluntariat la adăpostul de câini dintr-o fosta biserica, Sf. Wouf. Georgie, în vârstă de unsprezece ani și cel mai bun prieten al ei, Ramzy. Aceștia se intersectează accidental cu dr. Pretorius, un om de știință excentric și retras, ale cărui experimente cu realitatea virtuală se dovedesc a fi o pistă care îi menține pe cititori atenți până la sfârșitul romanului.

Câinele care a salvat lumea de Ross Wellford – Recenzie carte

Înainte de catastrofă, Georgie și Ramzy, au întâlnit-o pe doamna bizară ce studia Realitatea Virtuală și o posibilă mașină a timpului. Această i-a întrebat pe cei doi copii dacă vor să încerce un fel de joc în realitatea virtuală pentru a face un experiment. Lui Ramzy și lui Georgie li să părut ciudată această tentativă de ,,experiment”, dar nu au zis nimic. Nu aveau voie să vorbească cu străini, dar părea interesant, așa că doar au aprobat promițând că vor încerca.

Ce nu știau despre această doamnă este că era miliardară și că avea la îndemână unele dintre cele mai bune tehnologii de pe planetă. Cum ar fi computerul cuantic și multe altele, iar lucrurile pe care le adăuga în Realitatea Virtuală deveneau din ce în ce mai complicate. Scorpionul Buster(virusul) devenea din ce în ce mai puternic, iar Georgie și Ramzy deveneau din ce în ce mai derutați, deoarece nu știau unde va ajunge epidemia și nici ce se va întâmpla cu dr. Pretorius, care deoarece era în vârstă părea sa fie aproape de sfârșitul sau.

Totul se complică atunci când din cauza lui Georgie și a unei mingi banale în lume se răspândește ,,ebola canină” și lucrurile o iau razna. Desigur doar ea poate să își îndrepte greșeală, dar… cum?

Pe măsură ce evenimentele se desfășoară și noi dam pagina dupa pagina, boala răpune câinii din St. Wouf și se propagă in lume într-un ritm alarmant. De frică posibilității răspândirii acestei boli și la oameni, guvernul anunță eutanasierea forțată pentru toți câinii din St. Wouf. Pentru a-l salva pe domnul Maş, câinele preferat al Georgiei, cei doi copii îl strecoară afară din adăpost și de aici începe adevărata aventuraă.

Noroc cu dr. Pretorius, care cu ajutorul lui Ramzay și a lui Georgie este capabilă să construiască un program de realitate virtuală, care produce cu exactitate o simulare 3D a viitorului.

Povestea atinge punctul culminant atunci când, Georgie intră în programul de simulare și reușește să obțină din viitor antidotul virusului ucigaș și să îl aducă în prezent, salvând astfel viețile a mii de câini și milioane de oameni.

„Cât de bună este cartea lui Ross Welford? Originală de la un capăt la altul, credibilă și cinematografică (trebuie ecranizată!). O aventură extraordinară.“

The Observer

Câinele care a salvat lumea

Autor(i): Ross Welford
Tip copertă: Softcover
Editura: Corint
An apariție: 2019
Număr pagini: 432

Câinele care a salvat lumea de Ross Wellford este o carte foarte captivantă, iar cititorii se simt atrași de acțiune și pe măsură ce progresează vă garantez că veți deveni cel mai înfocat iubitor de câini.

Ross Welford este unul dintre cei mai buni autori de ficțiune pentru copii. Eu și fiul meu am citit deja romanul Călătorie în timp în compania unui hamster și ne-am îndrăgostit de felul său de a reda cu mult umor întâmplările imaginate în cărțile sale.

Cum poate un câine să salveze Lumea? Cât de util este dispozitivul de realitate virtuală al doctorului Pretorius care pare că deține cheia? Răspunsurile sunt palpitante, citiți acest minunat roman și aflați toate detaliile.

Câinele care a salvat lumea de Ross Wellford este disponibil pe site-ul celor de la Editura Corint care au în desfășurare o campanie grozavă ”Tu ce fel de cititor eşti” dar şi multe reduceri pentru a petrece această perioadă într-un mod cât mai plăcut alături de cei mici.Câinele care a salvat lumea de Ross Wellford

3 Comments on "Recenzie carte „Câinele care a salvat lumea” de Ross Wellford"

 1. Claudia L Chivu | mai 3, 2020 at 8:20 pm | Răspunde

  Mi-ar placea sa citesc această carte frumoasă!
  În această perioadă când stăm acasă si avem mai mult timp am citit mult mai multe carti decat citeam înainte!

 2. Anghelina Irina | mai 3, 2020 at 9:19 pm | Răspunde

  Pare tare frumoasă acesta poveste.Cu siguranta mi-ar plăcea să îi citesc această carte fetiței mele

 3. Valeria Chertes | mai 4, 2020 at 12:53 am | Răspunde

  O carte foarte drăguță,mulțumim pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*