Recenzie Pisicile războinice volumul 21-Șoaptele Nopții

Pisicile razboinice Vol.21: Soaptele noptii - Erin Hunter
Share the joy

Recenzie Pisicile războinice volumul 21-Șoaptele Nopții

Nu am avut nevoie de prea multe motive să încep această saga, dar coperțile și tema au fost impulsul, apoi volum după volum, am ocupat un raft din bibliotecă cu aceste cărți și uimitoarea lor poveste ascunsa departe în pădure.

Fiului meu îi plac grozav de mult pisicile, iar cărțile scrise de autoarele reunite sub pseudonimul Erin Hunter spun povestea unor clanuri de pisici mai altfel decât pufoasele care ne torc în brațe când mergem la bunici.

În opinia mea este o poveste minunată pe care copiii o pot citi începând de la opt sau nouă ani. Cărțile nu prezintă genul de suspans care să îi agite pe cei mici desigur și nici nu există situații care să-i facă pe cititori să se teamă. Mai degrabă se adresează unui public infantil, cu intenția clară de a-i face pe copii să-și dorească să citească, iar dacă cei mici iubesc pisicile, misiunea este îndeplinită. De altfel pot spune cu mâna pe inimă că este genul de carte pe care mi-aș cumpăra-o chiar și eu, cu toate ca am trecut de multă vreme la citit chestiuni serioase.

Fiecare volum oferă un mesaj bun pentru cei mici. Îi învață că locul căruia îi aparținem poate fi cel la care ne gândim cel mai puțin, apoi cei mici vor învăța valoarea prieteniei, respectului și loialității. Povestea acestor minunate pisici arată că atunci când te simți parte a ceva mai mare decât ține, încetezi să-ți mai faci griji cu privire la propria siguranță și începi să-ți faci griji pentru cei din jur. Cred că acesta este cel mai frumos mesaj al fiecărui volum: fiecare clan formează o familie imensă în care fiecare membru are valoarea sa.

A treia parte a acestei serii se concentrează în jurul profeției „Înainte de a există pace, sângele va vărsa sânge și lacul va deveni roșu” și de când Clanul Umbrelor i-a întors spatele Clanului Stelelor și a decis să urmeze profețiile întunecate a pisicii care a prezis eclipsa de soare, toate clanurile au fost neliniștite.

Dar nu toate pisicile și-au pierdut încrederea în strămoșii lor, iar Pană de Gaiţă, Flacără de Leu şi Aripă de Turturea sunt hotărâți să lupte cu dinții și ghearele pentru a-i convinge pe toți că Clanul Stelelor este încă de o importanță vitală în păstrarea codului războinicilor. Cu toate acestea, întunericul se ascunde în cele mai neașteptate locuri, iar o pisică este pe cale să dezvăluie un secret care va zdruncină inima Clanului Tunetului.

Pisicile războinice volumul 21 Șoaptele nopții + spoiler alert

În Șoaptele nopții ne este descrisă lupta ce a început între clanuri și Pădurea Întunecată. Problema este că cei din Pădurea Întunecată au planuri malefice: recrutează pisici din toate clanurile pentru că mai apoi să le întoarcă împotriva propriilor clanuri.

Pisicile razboinice vol 21 - Soaptele noptii de Erin HunterPisicile razboinice Vol.21: Soaptele noptii - Erin Hunter

Labă de Iederă a fost deja păcalită de Șoim de Zăpadă și acum se antrenează în Pădurea Întunecată, crezând că face ceva bun…dar a reușit să facă exact opusul. În scurt timp, tot mai multe pisici vor fi recrutate și învrăjbite. Dacă Pană de Gaiţă, Flacără de Leu şi Aripă de Turturea nu încearcă să rezolve această problemă, situația se va înrăutăți și cu siguranţă războiul va începe. Ba mai mult, o nouă profeție stă să apară. Şi ca și cum nu ar fi de ajuns, o molimă dă de lucru clanurilor în timp ce natura, care este foarte importantă pentru feline, începe pălească, viața acesteia atârnând de un fir tot mai subțire.

În continuare, clanurile sunt învrăjbite și stau departe unele de altele. Nici măcar pisicile vraci nu își mai vorbesc, din cauza faptului că strămoșii din Clanul Stelelor i-au avertizat pe vracii din toate cele patru clanuri să stea departe unii de ceilalți deoarece urmează un mare război și nu pot avea încredere în nimeni.

Clanurile sunt tulburate şi nimeni nu știe ce înseamnă acest mesaj…

Ce se va întâmpla în continuare? Vor fi pisicile din Pădurea Întunecată oprite?

Toată saga poate fi achiziționată de pe Libris.ro la un preț special, mai ales ca urmează în curând vacanța de primăvară, cand cei mici se vor plictisi închiși în case. Aşa că, vă recomand din toată inima o poveste… cu pisici.

Be the first to comment on "Recenzie Pisicile războinice volumul 21-Șoaptele Nopții"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*