Recenzie „Pisicile Razboinice” Vol.18 – Răsărit de Erin Hunter

Pisicile Razboinice Vol.18 Rasarit de Erin Hunter
Share the joy

Recenzie „Pisicile Razboinice” Vol.18 – Răsărit de Erin Hunter

Pisicile războinice este o poveste superbă pentru cei mai tineri cititori, din care și noi adulții avem multe de învățat. Această sagă este structurată în șase părți, fiecare parte find formată din șase cărți, din care astăzi am ajuns la recenzia volumului 18 , „Răsărit” care încheie seria „Puterea celor trei„.

Întreagă saga povestește aventuri ale diferitelor clanuri formate din pisici umanizate care vorbesc și sunt ierarhizate social într-o lume fantastică, în desișul unor păduri seculare.

Protagonistul principal este o pisică domestică, Roșcovanul, ce lasă în urmă comoditatea unui cămin și se afundă în pădure unde ajunge în clanul tunetului și își începe antrenamentul că războinic.

Lucrurile evoluează și au loc diferite conflicte care decurg din ciocnirea dintre clanurile de războinicii.

Fiecare carte este atent structurată și are o serie de hărți și un glosar care vă prezintă protagoniștii și conducătorii fiecărui clan.

Toate volumele Pisicile Războinice citite de mine până acum au recenzia pe blog, în caz că ați ratat vreun episod. În opinia mea este o serie distractivă în care autoarele au știut să combine foarte bine acțiune cu narațiunea și descrierea. Este o poveste excelentă pentru cei mici și o lectură căreia merită să îi dedici timpul liber.

Ideea unei povești războinice, dar cu protagoniști pisici, a fost o creație inedită care a cucerit mulți cititori din întreaga lume și indiferent dacă sunteți sau nu iubitor de pisici, povestea razboinicelor noastre vă va cuceri total.

Pisicile Razboinice – Răsărit de Erin Hunter

În acest volum este vorba, în mare parte, despre profeția ce nu le da pace celor trei pisici tinere și în jurul cărora s-a țesut povestea întregii serii „Puterea celor trei”. Mini-conflictul dintre frați, multe adevăruri cutremurătoare și chiar moartea unuia dintre protagoniști vor continuă să ne țină cu sufletul la gură.

În unele momente traiectoria pe care rulează acțiunile se schimbă brusc, făcând cititorul să simtă adrenalina, frică, emoțiile și trăiască deplin sentimentele personajelor.

Trecând la subiect, cei care vor dori să citească cartea și fanii acestei serii vor înțelege din acest volum că lucrurile se vor complică și nu vor mai fi atât de simple că înainte. Conflictele dintre frați,

Zbor de Veverița și părinții pisicilor nu vor înceta și spre sfârșit, chiar ne va da de gândit.

Dar hai să parcurgem cu pași mici și atenți cuprinsul cărții, evidențiind acțiunile principale și semnificative cu ușoare spoilere.

Pisicile Razboinice Vol.18 Rasarit de Erin Hunter

Pisicile Razboinice. Vol.18: Răsărit de Erin Hunter, recenzie

Volumul „Răsărit” începe cu Iaz de Frunză care jelește asupra războinicului Blană de Cenușă ce a fost găsit mort pe malul răului cu o mușcătura pe gât, între granița dintre Clanul Tunetului și Clanul Vântului astfel iscându-se o ceartă între cele două clanuri. O parte din Clanul Tunetului dorește să atace, alta să mai investigheze. Și printre ei… s-ar putea sa fie ,,ucigașa” războinicului mort, membră a clanului… Dar, totuși, cine ar fi putut să aibă o asemenea răfuială cu așa-zisul războinic ,,loial”? Veți află chiar voi, pentru ca eu nu o sa zic nici „miau”

Echilibrul dintre cei trei frați are de suferit. Încep să aibă secrete unii față de alții și să se disprețuiască între ei mai mult decât pe proprii dușmani. Ucigașa e de nebănuit, cu toate că este chiar… hmmm, sunteți curioși, nu-i așa?

Flacără de Leu, Frunză de Laur și Pană de Gaiță se luptă pentru putere, echilibrul fragil dintre clanuri este tulburat de crimă misterioasă, adevăruri sfâșietoare sunt dezvăluite, iar pacea va deveni doar o amintire…

Spre sfârșit, moartea ucigașului va aduce o durere de nedescris printre frații acesteia, dacă sunteți curioși, nu rămâne decât să-l descoperiți și să va bucurați de dezlegarea misterului singuri!

Cartea, alături de întreaga serie, o puteți găsi pe site-ul celor de la Libris.ro, cărora le mulțumesc pe aceasta cale pentru exemplarul oferit.

Be the first to comment on "Recenzie „Pisicile Razboinice” Vol.18 – Răsărit de Erin Hunter"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*