Recenzie „Cinci destine întunecate” de Kendare Blake

Cinci destine întunecate de Kendare Blake
Share the joy

Recenzie „Cinci destine întunecate” de Kendare Blake

Autorii de carte de astăzi sunt fenomenali! Indiferent de genul pe care îl abordează, ancorează acțiunea atât de ingenios în realitatea prezentă, încât pare că faci parte chiar tu din poveste oricât de fantasy ar fi. Kendare Blake este una dintre autoarele mele preferate, nu doar pentru subiectele nemaipomenit de incitante, dar și pentru felul în care împletește cu maiestuozitate ficțiunea cu frânturi de realitate și imaginația cu lucruri extrem de lucide, creând povești fascinante.

Cinci destine întunecate, cartea de care va vorbesc astăzi, este ultima apariție din seria seria Trei coroane întunecate scrisă de Kendare Blake, o sagă ce urmărește viața a trei surori înzestrate cu puteri oculte, o serie Fantasy pentru tineri, ce te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină, indiferent de vârsta pe care o ai..
Încă de la început lumea imaginată de autoare mi s-a părut foarte interesantă în ansamblu, deoarece povestea avea detalii pe care nu le mai văzusem înainte, complet diferite și remarcabile.

Recenziile celorlalte 3 volume sunt deja pe blog dacă vă doriți să urmăriți impresiile mele de la început.

Cinci destine întunecate…

În ultima carte a acestei serii, trei surori se vor război în vreme ce secretele din trecutul insulei Fennbirn vor fi dezvăluite. Alianțele se vor schimba, iar legămintele vor puse la încercare. Dar, ca întotdeauna, soarta insulei stă în mâinile reginelor sale.

Cinci destine întunecate ne duce înapoi la Fernnbirn, insula înconjurată de ceața deasă, locul unde a început totul. Acolo vom descoperi consecințele teribile cauzate de ultimul lucru care s-a întâmplat în volumul Două regate întunecate.

Blestemul lui Jules și-a atins scopul în cele din urmă, făcând-o incapabilă de luptă. Dar nu numai pentru lupta care urmează, ci și pentru a domni. Deși Arsinoe, nu își va lăsa prietena să se scufunde și să renunțe la lupta și va face tot ce poate pentru a-l aduce înapoi pe Jules, pe umerii ei apasă o sarcină complicată care va fi o povară pentru responsabilitatea pe care o are după ce s-a întâmplat: să oprească ceața care-i amenință pe toți în Fennbirn.

Domnia lui Katherine pare să rămână intangibilă, deși confruntarea ei cu rebeliunea a făcut-o să plătească un preț mare pentru aceasta, pe iubitul ei Pietyr. Nu numai că l-a considerat cel mai bun aliat al său în luptă, el a fost practic singurul ei sprijin, singurul în care avea încredere. Și pierderea lui a fost extrem de grea pentru ea, deoarece nu știe ce să facă sau daca sa aibă încredere în sora ei Mirabella. Sosirea acesteia implică multe lucruri și cel mai rău lucru este că reginele moarte simt atât de multă atracție față de Katherine, posedand-o pentru a gusta prin ea puterea domniei.
Cu toate acestea, nu au nicio idee despre ceea ce urmează, un război iminent în care soarta insulei cade în mâinile celor trei surori și chiar a mai multor oameni.

În urma cumplitei confruntări cu regina Katharine, Mirabella și Arsinoe trebuie să decidă ce să facă în continuare. Răspunsul lor la domnia malefică a lui Katharine este Jules, războinica lor, dar acum mintea ei este distrusă de crize incontrolabile de nebunie și nimeni nu știe ce s-ar putea întâmpla cu rebelii.

Cinci destine întunecate de Kendare Blake

Cinci destine întunecate (vol. IV – Seria TREI COROANE ÎNTUNECATE)

Autor: Kendare Blake
Editura: Corint
An apariție: 2020
Număr pagini: 416

Dacă v-ați întrebat despre unul dintre cele mai remarcabile lucruri la Kendare Blake, aș putea aminti felul în care sfârșește cărțile și scenele incredibil de vizuale pe care reușește să le pună între paginile fiecărui volum. Deși acestea sunt diferite între ele, mi se pare incredibil câtă tensiune reușește să adune și să dea fiecărui personaj o traiectorie atât de vibrantă, într-o poveste bine definită.

La fel ca în volumele precedente, în această carte găsim capitole scurte, ușor de urmărit, scrise la persoana a treia, care ne oferă o imagine aproape palpabilă asupra protagoniștilor și a diferitelor personaje importante, menținând în același timp intensitatea la cote înalte, povestea fiind captivantă în toate momentele ei.

Descrierile făcute de autor sunt exact pe gustul meu. Dacă mă urmăriți constant știți că eu pun mare preț pe detalii pentru că sunt potrivite pentru a aduce cititorul în lumea imaginata de autor fără ca acesta să se plictisească de elemente care par inutile, dar care dacă ar lipsi, scenele zugrăvite ar avea mai puțină noimă.

Ultimul volum din această saga aduce lumină și clarifică o mulțime de lucruri și ajunge să ne expună întreaga poveste pe care o au Fennbirn și reginele sale dintr-un alt unghi. Adevărul este că noile elemente pe care le-a adus acest roman au jucat un rol important în această parte a poveștii.

Sfârșitul pe care Kendare Blake l-a gândit pentru acest univers întunecat este exploziv, inimaginabil când începi povestea.

În acest ultim roman, personajele sunt creionate diferit, iar autoarea nu lasă nicio pistă deschisă, închizând cortina peste puntea dintre trecutul lui Fennbirn și prezentul pe care protagoniști l-au impus insulei misterioase.

Be the first to comment on "Recenzie „Cinci destine întunecate” de Kendare Blake"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*