Recenzie „Pisicile Razboinice” Vol.16 – Eclipsa de Erin Hunter

Pisicile Razboinice, vol 16 - Eclipsa de Erin Hunter recenzie
Share the joy
 • 68
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

„Pisicile Razboinice” de Erin Hunter

Hello readers și iubitori de „pisici războinice”!

Am început să citesc cărțile din această serie acum câțiva ani, când am cumpărat pentru fiul meu primul volum din sagă, de atunci au fost lansate în fiecare an tot mai multe volume, grupate în serii ce ne introduc într-o lume fascinantă, unde micile blănoase au o viață ierarhizata, respectând și trăind după reguli stricte scrise în stele.

De-a lungul timpului pisicile trăiesc o serie de aventuri în pădurea în care locuiesc și unde vânează, dând naștere la diverse conflicte între clanurile diferite pe care le alcătuiesc. De multe ori am spus că viața felinelor se aseamănă foarte mult cu societatea noastră actuală, doar că în cărți pisicile sunt protagoniștii.

În fiecare serie triburile evoluează, pisicile transformându-se în războinici adevărați, ducând mai departe regulile după care se ghidează lumea lor, dar aidoma oamenilor fiecare tânjește în secret după putere.

„Pisicile Razboinice” Vol.16 – Eclipsa

An aparitie: 2019
Autor: Erin Hunter
Editura: ALL
Nr. pagini: 384

În volum patru al seriei a treia, Eclipsa, este vorba despre cei trei nepoți ai lui Stea de Foc, liderul Clanului Tunetului, care sunt protagoniștii principali ai seriei și a profeției misterioase ce prezice, pe lângă puterea necontenită și incontrolabilă pe care o au aceste pisici în labele lor, evenimente sumbre și înfricoșătoare ce vor urma la câteva luni după ieșirea la suprafață a oracolului. Singurii care știu de această profeție sunt liderul și unchiul celor 3 pisici… și  cei trei frați.

Fiind vremuri grele și lipsă de hrană, clanurile încep să se lupte pentru teritorii și putere, unul chiar pierzându-și credința în Clanul Stelelor.

În paginile volumului 16 din Pisicile Razboinice – Eclipsa, aflăm că cei trei ucenici ce sunt mai puternici decât însăși Clanul Stelelor și încep să se gândească din ce în ce mai mult la profeția ce se învârte în jurul lor, fiecare având păreri diferite cu privire la aceasta și la ce ar putea însemna.

Labă de Gaiță, ucenicul-vraci, crede că prezicerea este deosebită și că au mai multă putere decât strămoșii lor din cer, ceea ce este un fapt incredibil.

Labă de Leu crede că profeția se învârte cel mai mult în jurul său, pentru că este cel mai puternic dintre frații sai. Nu știe care este scopul acesteia, dar cu siguranță, după părerea lui, el este un pisoi special.

Iar Laba de Laur nu știe la ce să se aștepte mai mult cu privire la oracol, dar încet-încet începe să înțeleagă la ce se referă, fiind totuși dezamăgită de faptul că nu și-a descoperit încă puterea ei deosebită, însă este sigură că mai devreme sau mai târziu o va afla.

Pisicile Razboinice, vol 16 - Eclipsa de Erin Hunter

Eclipsa din „Pisicile Razboinice” – spoilere

Puterile celor doi frați ai lui Laba de Laur sunt surprinzătoare. Laba de Gaiță poate citi gânduri, intră în visele altor pisici și prevede dinainte un eveniment ce va avea loc, iar Laba de Leu e de neînvins în lupte. Nu capătă nici o lovitură, tăietura sau zgârietură și era pe zi ce trece tot mai puternic.

Pe lângă acest lucru, mai apare și bătălia dintre cele 2 clanuri, adică Clanul Vântului și al Răului. În plus, un motan straniu din niciun clan își face apariția într-o zi pe teritoriul Clanului Tunetului, aducând cu el o altă profeție sumbră: ,,Vine întunericul!”

La auzul spuselor acestuia,multe pisici s-au înfiorat, neștiind ce ar putea să însemne.

Însă numai târziu de a doua zi, oracolul s-a adeverit și soarele a fost acoperit în mijlocul amiezii de un cerc întunecat, făcând beznă peste tot, răspândind teamă, tensiune și panică în rândul pisicilor din pădure, în acel moment oprind și lupta dinte pisicile dinte cele 4 clanuri: Clanul Tunetului și Umbrelor contra Clanul Vântului și Răului. În același timp, doi dintre ucenicii aflați în prim plan și un alt pisic primesc nume de războinici:Laba de Leu devine Flacăra de Leu, Laba de Laur devine Frunză de Laur și Laba Fumurie își ia numele de Inimă de Fum. Laba de Gaiță spera ca va avea și el noroc într-o zi sa primească nume de pisică adultă.

Însă mai sunt și alte secrete de aflat… Dar vă las pe voi să le descoperiți…

,,Vor fi trei, neam din neamul tău,care țin în labe puterea stelelor…”

Un cadou superb de așezat sub brad, toată seria Pisicile Războinice scrisă de Erin Hunter poate fi achiziționată la reducere de pe site-ul celor de la Libris.

Pisicile Razboinice, vol 16 - Eclipsa de Erin Hunter recenzie

 • 68
 •  
 •  
 • 2
 •  

2 Comments on "Recenzie „Pisicile Razboinice” Vol.16 – Eclipsa de Erin Hunter"

 1. Foarte frumoasa carte.

 2. Am citit cartea, frumoasă rău.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*