Pisicile războinice, volumul 6 – Vremuri Întunecate de Erin Hunter, recenzie

pisicile razboinice-vremuri intunecate
Share the joy

Pisicile războinice, volumul 6 – Vremuri Întunecate de Erin Hunter, recenzie

Iată-ne la ultima carte din prima serie a celei mai iubite poveşti pisicesti. Pisicile războinice – Vremuri Întunecate, Erin Hunter volumul 6. Saga Pisicile Războinice, m-a cucerit pe deplin şi am citit-o împreună cu fiul meu de 8 ani.

Cărţile au ieşit de sub tiparul ALL şi găsiţi recenziile primelor 5 volume, aici pe blog. Indiferent ce simţi faţă de pisici, seria „Pisicile războinice” te va face să îţi schimbi părerea. Toate cele 6 volume, le puteţi achiziţiona doar de la Editura ALL şi să ţinem degetele încrucişate să înceapă cât mai curând tipărirea următoarei serii.

Aceastea  sunt extrem de atractive pentru micii cititori, fiecare dintre ele având o harta şi descrierea clanurilor de pisici. Eu nu am ţinut minte numele tuturor motanilor, mai ales că aceştia evoluează de la un volum la altul, pornind de la statutul de ucenic, ajungând secunzi şi în cazul Roşcovanului, conducător de clan.

În recenzia volumului trecut ţi-am spus că unele amănunte se regăsesc în fiecare carte, astfel încât dacă cel mic va primi oricare dintre ele cadou, va înţelege ce se întâmplă în volumul respectiv.
Povestea însă este magnifică şi ar fi păcat să nu profitaţi de oferta editurii ALL. Acum puteţi să luaţi toate cele 6 volume la un preţ special şi transport gratis.

pisicile razboinice

Pisicile războinice – Vremuri Întunecate

Titlu original : Warriors – The Darkest Hour
Autori: Erin Hunter
Colectie: Galaxia Copiilor
Carte oferita de editura ALL.

PROLOG

Ploaia cădea neîncetat, răpăind pe Calea Tunetului aspră și neagră ce se unduia printre șirurile nesfârșite de cuiburi de Două-Picioare din piatră. Din când în când trecea câte un monstru, mârâind, cu o flacără mocnindu-i în ochi, și câte un Două-Picioare grăbit, zgribulit în blana-i strălu-citoare.
Două pisici au cotit-o în tăcere, mergând pe lângă zid, acolo unde umbrele erau mai întunecate. Prima era un motan cenușiu slăbănog, cu o ureche ciuntită și ochi deschiși la culoare, precauți, era ud leoarcă și fiecare fir de blană îi strălucea. În spatele lui pășea sigur pe sine un motan uriaș, cenușiu, ai cărui umeri lați și mușchi puternici se încordau sub blana udă. Ochii de chihlimbar străluceau în lumina aspră, iar el privea în față și în spate, ca și cum s-ar fi așteptat la un atac. S-a oprit când intrarea întunecată a unui cuib de Două-Picioare le-a oferit, pentru o clipă, adăpost. A mârâit:
— Cât mai e până ajungem? Pute de-ți mută nasul.
Motanul gri a întors privirea spre el.
— Nu mai e mult.
— Ar face bine să nu mai fie.
Strâmbându-se, motanul cenușiu închis și-a continuat drumul, scuturând enervat din urechi, ca să scape de picăturile de ploaie. O lumină galbenă, puternică i-a făcut blana să strălucească, iar motanul a tresărit când monstrul a apărut de după colț, urlând și ridicând un val de apă murdară, care duhnea a gunoi de Două-Picioare. Pisica a mormăit nemulțumită când apa a vălurit în jurul labelor sale și i-a căzut pe blană în picături mari. Îl dezgusta tot ce ținea de așezarea de Două-Picioare: suprafața aspră de sub labe, duhoarea monștrilor și a Două-Picioare pe care monștrii îi purtau în burțile lor, zgomotele necunoscute lui și, mai ales, faptul că nu putea supraviețui în lumea aceea fără ajutorul unei călăuze. Motanul tărcat nu era obișnuit să depindă de nimeni pentru nimic. În pădure cunoștea perfect fiecare copac, fiecare pârâu, fiecare vizuină de iepure. Era considerat cel mai puternic și mai periculos războinic din toate clanurile. Însă acum toată priceperea și simțurile sale ascuțite nu îl ajutau cu nimic. Se simțea de parcă ar fi fost surd, orb și olog, fiind forțat să-și urmeze însoțitorul ca un pui care-și urma neajutorat mama.

La sfârşitul volumului 5 Stea Albastră se alătură Clanului Stelelor. Clanul Tunetului are nevoie de un nou lider şi acesta nu putea fi decat pisoiul nostru roşcovan, devenind acum Stea De Foc.

Dar pericolele care pândesc clanurile pisicilor, încă nu au trecut. Clanul umbrelor, condus acum de Stea de Tigru, este mai însetat de răzbunare decât oricand, mai ales după insuccesul avut alături de haita de câini, pe care a condus-o la tabăra Clanului Tunetului, cu intenţia de a-i nimici.

Înainte de a pieri, Stea Albastră şi-a cunoscut fii crescuţi de Clanul Răului şi îi spune pisoiului pe care cândva l-a acceptat în clan e post de ucenic, că va îndeplini profeţia lui Frunză Ruginie şi că va fi un conducător măreţ.

„Cele patru vor deveni două. Leul și tigrul se vor înfrunta în luptă, iar sângele va domni în pădure”.

Povestea din acest volum începe exact acolo unde se termină „O cale Primejdioasă”. Clanul Tumetului este distrus de haita de câini, cu Stea Albastră indreptandu-se sa strălucesca în Clanul Stelelor şi cu toate poverile aduse pe umerii Roşcovanului.

Ultimul volum nu se concentrează doar asupra disputei cu caracter personal dintre Stea de Foc şi Stea de Tigru ci merge mult mai departe. Clanurile se unesc împotriva unei ameninţări peste puterea lor de înţelegere, un pericol mult mai mare, care le poate elimina pentru totdeauna. În acest volum personajele noastre îndrăgite se transformă, umanizate evoluează spre o lume în care doar adevăraţii viteji au loc. Unele personaje dispar, iar altele care abia şi-au făcut intrarea în scenă, încep să prindă contur, să ducă povestea mai departe.

Stea de Foc, este înzestrat de Erin Hunter cu puterea de a lua decizii raţionale, pe care orice „două picioare” le-ar lua în lumea reală.

Cărţile sunt adresate copiilor şi adolescenţilor, însă văzute prin prisma unui adult, acestea se destăinuie mult mai profund.

Unul dintre lucrurile care mie mi-au lăsat impresia de o paralelă cu cotidianul în care trăim, au fost descrierile minuţioase, creionările fiecărui personaj şi a sarcinilor pe care le avea de făcut. Mi-a plăcut modul în care se organizează patrule, partide de vânătoare şi ceremonii. În acest volum, ceremonia de numire a lui Stea de Foc este majestuoasa, descrisă cu emoţie şi amănunte tulburătoare.

Vremuri Întunecate

După un episod extrem de amplu, descris cu măiestrie, Roşcovanul a cărui traiectorie am urmărit-o cu sufletul la gură în celelalte 5 volume, primeşte funcţia cea mai înaltă din clan, devenind lider: Stea de Foc.

Tot în acest volum suntem în război! Pisicile trăiesc vremuri întunecate. Stea de Tigru are unele planuri diabolice pentru a elimina toate pisicile ascunse în pădure incercând să îşi continue viaţa şi rutina de zi cu zi, pe care o cunoaştem atât de bine din volumele trecute. Erin Hunter combină cu măiestrie războiul pisicesc, cu problemele şi realitatea zilnică a comunităţii de feline.

În acest volum se conturează noile personaje, copiii lui Stea Albastră. Oare aceştia vor deveni la fel de importanţi pentru clan, cum a fost mama lor?

Clanul Tunetului formează o alianţă cu Clanul Vântului pentru a duce lupta cu Stea de Tigru şi aliaţii săi. Dar în luptă acesta aduce cel mai feroce clan din pădure: Clanul Sângelui. Năpasta, liderul noului clan, pare să nu fie de acord cu planurile nimicitoare ale lui Stea de Tigru şi se întoarce împotriva lui ucigându-l.

Năpasta şi tovarăşii lui, le cer tuturor pisicilor să părăsească pădurea. Oare vor reuşi să-i izgonească? Profeţia va deveni realitate şi pădurea va fi acoperită de sânge?

Şi dacă în pădure nu au existat niciodată patru clanuri şi au fost întotdeauna cinci?

Ultimul volum se sfârşeşte cu o bătălie, a cărui deznodământ va las pe voi să îl descoperiţi.

Pisicile Războinice este o sagă fenomenală, care a bătut toate recordurile în vânzări, aflându-se încă în topuri în toată lumea. Fiecare carte este o lectură interesantă pentru orice vârstă. Un cadou ideal pentru orice copil, un pas spre deschiderea apetitului faţă de lectură.

O poveste frumoasă, pe care eu am citit-o împreună cu fiul meu şi am urmărit cu plăcere modul în care întâmplările din carte erau înţelese de el şi mai ales felul în care cu ochii strălucitori de emoţie a primit fiecare volum în parte.

Mulţumesc Editura ALL, pentru toate aceste clipe de fericire.

1 Comment on "Pisicile războinice, volumul 6 – Vremuri Întunecate de Erin Hunter, recenzie"

  1. ghelbere elena | mai 11, 2017 at 9:37 am | Răspunde

    Toata lumea care a citit seria este foarte entuziasmata. Am sa o citesc si eu pana la urma.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*