Recenzie Pisicile războinice Vol.22 – Semnul lunii de Erin Hunter

Pisicile razboinice vol 22 Semnul lunii de Erin Hunter
Share the joy

Recenzie Pisicile războinice Vol.22 – Semnul lunii de Erin Hunter

Pisicile războinice, saga scrisă de câteva autoare din Regatul Unit, reunite sub pseudonimul Erin Hunter, m-a cucerit complet încă de la primul volum. Atâta de mult ne-au plăcut primele cărți, încât urmărim tot timpul noile apariții pe libris.ro să ne completăm colecția. Citesc fiecare volum cu nedisimulată plăcere și îl discut cu fiul meu de 12 ani, apoi ne dăm cu presupusul și ne întrebăm ce va urma. Fiecare ne destăinuim trăirile şi felul în care am înţeles întâmplările ce s-au afișat în fiecare parte și discutăm asupra posibilelor răsturnări de situație dacă unul dintre protagoniștii volumului respectiv ar fi luat alte decizii și ar fi urmat altă cale.

Pisicile razboinice Vol.22 – Semnul lunii de Erin Hunter

An aparitie: 2020
Autor: Erin Hunter
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Galaxia copiilorPisicile razboinice vol 22 Semnul lunii de Erin Hunter
Editura: ALL
Nr. pagini: 336

De aceasta dată pericolul se întețește pe tărâmul Pisicilor Războinice. A patra carte din seria „Sub semnul stelelor” surprinde continuarea luptei împotriva războinicilor din Pădurea Întunecată.

În acest nou volum incitant din Pisicile Razboinice – Semnul lunii ne este descris războiul total ce continuă între toate pisicile din cele 4 clanuri. Războinicii de seamă ai Pădurii Întunecate recrutează pisici din toate clanurile pentru ca apoi să le întoarcă împotriva propriilor clanuri din care au făcut parte. Aripă de Turturea, Flacără de Leu şi Pană de Gaiţă încearcă să îşi dea seama cine mai este recrutat şi cum pot fi opriţi cei din Pădurea Întunecată.

Între timp, membrii Clanului Tunetului se pregătesc pentru o nouă luptă cu cei din Clanul Umbrelor. În timp ce Flacără de Leu trebuie să stea în tabără deoarece este cel mai bun războinic al clanului, Pană de Gaiţă primeşte o profeţie şi pleacă în munţi împreună cu Zbor de Veveriţă, Aripă de Turturea şi cu Salt de Vulpe, la pisicile Tribului Apei Învolburate.
Pisica vraci şi tovarăşii ei vor trebui să poposească puţin printre pisicile din trib pentru ca Pană de Gaiţă să aibă răgazul să revină în vremurile străvechi şi să le convingă pe acele pisici să se mute în munţi, învățându-le să vâneze şi să se apere de vulturi. Deoarece, în viitor, vor deveni Tribul Apei Învolburate.

Războinicii din Pădurea Întunecată devin din ce mai puternici. Prin acțiunile lor, reușesc să dezbine clanurile de lângă lac mai mult decât oricând.

Supraviețuirea pisicilor sălbatice depinde în totalitate de Până de Gaiță, Flacăra de Leu și Aripa de Turturea. Împreună, trebuie să deslușească semnificația profeției care le-a hărăzit un destin comun. Dacă eșuează, codul războinicilor ar putea fi distrus pentru totdeauna.

Trei trebuie să devină patru, pentru a se lupta cu întunericul fără sfârșit

În continuare, Pană de Gaiţă primește o nouă profeţie: ,,Trei trebuie să devină patru, pentru a se lupta cu întunericul fără sfârșit.”

Inutil să vă spun că atât eu cât și fiul meu suntem fascinați de această poveste și de pisicile care își trăiesc viața în desișul pădurii, într-o societate atât de asemănătoare cu cea a oamenilor. Lumea desenata de autoarele acestor minunate povesti e uimitoare, atât de fidela celei în care trăim. Ierarhizarea si distribuirea sarcinilor, invidia si loviturile sub centura, par sa aibă nevoie de atenționarea „orice asemănare cu personaje reale este pur și simplu întâmplătoare….

Cei trei frați, urmașii Roșcovanului sunt extraordinari, drepți și curajoși, își apară onoarea și clanul, învățându-ne să ne confruntăm cu tot ce ne dă viața. De aceea așteptăm cu sufletul la gură apariția fiecărui volum pe care îl adăugăm în colecția noastră.

2 Comments on "Recenzie Pisicile războinice Vol.22 – Semnul lunii de Erin Hunter"

  1. Wow,n-am ce să zic dor WOW sunt sigură că îți plac fo mult Pisicile Războinice că și mine!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*