Pisicile Războinice 17: Umbre adânci de Erin Hunter – recenzie carte

Pisicile Războinice 17: Umbre adânci
Share the joy

Pisicile Războinice 17: Umbre adânci de Erin Hunter – recenzie carte

Bună dragii mei, nu-i așa că sunteți curioși să vedeți ce mai fac cele mai năstrușnice pisici?
Iată-ne la volumul 5 din seria a treia, „Profeția” – Umbre adânci în care este pus la încercare destinul celor trei pisici din Clanul Tunetului. Spre sfârșitul volumului cei trei nepoți ai lui Stea de Foc începând să aibă îndoieli că ei sunt cei care țin puterea stelelor în labe lor. Pe parcursul acestui volum vom afla lucruri năucitoare, care probabil vor schimbă direcția în care merge profeția.

Sau poate că nu….

Cert este că acel motan pe nume Sol, despre care v-am povestit în recenzia volumului trecut, cel care s-a insinuat în Clanul Umbrelor, cauzează doar probleme. Aici intervin cele trei pisici, cu toate că nu ar trebui. Însă Clanul Stelelor a avut un mesaj clar: trebuiau să îl izgonească pe Sol până nu distrugea și celelalte clanuri. Astfel folosindu-se de patru pisici din clanul rival și de imaginația lui Labă de Gaiță, care în final își primește numele de pisica vraci, reușesc printr-un vicleșug să restabilească pacea între clanuri și să-i facă pe cei din Clanul Umbrelor să se reîntoarcă la credință în Clanul Stelelor.

Labă de Gaiță, care în final își primește numele de pisica vraci, reușesc printr-un vicleșug să restabilească pacea între clanuri și să-i facă pe cei din Clanul Umbrelor să se reîntoarcă la credință în Clanul Stelelor.

Pisicile Războinice 17: Umbre adânci

Dar totul a inceput cu Frunză de Laur care era neliniștita. Avea coșmaruri în care i se înfățișau simboluri ale întunericului care se află peste Clanuri. Clanul Umbrelor nu mai participa la adunări și a declarat prin liderul lor, Stea Neagră, că nu mai cred în puterea Clanului stelelor. Cum s-a putut întâmplă acest lucru? Cum poate un întreg clan să-și întoarcă spatele pe codul războinic? Rămâne să citiți să înțelegeți și voi frământările din sânul clanurilor.

Până de Gaiță sugerează că el și frații săi ar trebui să-l viziteze pe Sol. Trecerea ar urmă să rupă codul războinic, dar cumva hotărăsc că încălcarea codului războinic este justificată dacă este singură modalitate de a salva Clanul umbrelor.

Într-o zi Pană de Gaiță, Frunză de Laur și Flacără de Leu se strecoară prin tunelul din pădure. Ei spionează Clanul Umbrelor, urmărind o întâlnire în care Sol vorbește cu pisicile din adunarea Clanului Umbrelor. Aici Pană de Gaiță este îngrozit să-l audă pe Sol spunându-le că Clanul Stelelor nu ar trebui să aibă puteri asupra pisicilor vii. Sol sugerează că din moment ce Clanul Stelelor nu le-a spus despre pericol atunci nu au de ce să le mai dea ascultare. Pericolul însă era o banală eclipsă solară, iar acest lucru în opinia lui Sol a însemnat că anticii fie nu știau despre asta, fie că nu le pasă de pisicile vii. Pe măsură ce Pană de Gaiță ascultă, el are o viziune care îl sperie îngrozitor și brusc știe că se va întâmplă ceva grav.

Pisicile Războinice 17: Umbre adânciSpoilere!

In Pisicile Razboinice. Vol.17: Umbre adânci de Erin Hunter, îndoiala, boala și trădarea se strecoară în viaţa pisicilor din pădure, iar nepoților lui Stea de Foc le revine sarcina de a găsi soluții salvatoare.

Când Frunză de Laur încearcă să fie prietenoasa cu războinicii din Clanul Tunetului, aceștia o tratează cu răutate, astfel tânăra pisica crede că trebuie să îi salveze conform profeției, în caz contrar, nu vor mai există cele patru clanuri.

Pană de Gaiță, fratele lui Frunză de Laur își îndeplinește îndatoririle sale de pisică vraci. Se plictisește când nu găsește ierburi vindecătoare și culege căpușe de pe colegii lui din clan.

Flacăra de Leu este supărat și pe Sol, în parte pentru că a promis că îi va ajută pe cei trei frați cu profeția lor, dar apoi i-a abandonat pentru a fi alături de Clanul Umbrelor. În acest moment, Pană de Gaiță alege să nu le spună fraților săi cum știe că ei sunt cei trei care vor împlini profeția. Nu vrea să le povestească nici despre visele sale, în care a vizitat Tribul Vânătorilor care a locuit înaintea lor în pădure.

Însă când toate par a merge că pe roate, tusea verde lovește Clanul Tunetului pe neașteptate, iar lucrul cel mai îngrozitor este că nu mai au medicamentele necesare pentru a trata boală. Însă speranța vine din partea lui Laba de Gaiță și Flacăra de Leu care reușesc să găsească într-un târziu remediul tămăduitor care salvează clanul de la o moarte sigură.

Numai că totul o ia razna atunci când în timpul unei furtuni violente, Blană de Cenușă hotărăște să încheie un conflict mai vechi cu Zbor de Veverița și Gheară de Mărăcine.

În cele din urmă, vă las pe voi să descoperiți ce se va întâmpla cu aceștia și ce adevăr șocant descoperă Labă de Gaiță, Frunză de Laur și Flacăra de Leu.

Toate volumele din aceasta minunata sagă sunt disponibile în oferta libris.ro.

2 Comments on "Pisicile Războinice 17: Umbre adânci de Erin Hunter – recenzie carte"

  1. O carte interesanta care merita citita.

  2. E tare interesantă cartea.e de citit

Leave a comment

Your email address will not be published.


*